Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
monikalysa píše:jizvíková píše:To je sice pravda, ale při vícečetným těhu jsou většinou problémy a zdravotnictví to stojí peníze. A o tom to je- úspory. A co si budem povídat, buďme rády, že zvýšili počet pokusů byť s 1 embryem, mohli pouze snížit počet embryí a nechat 3 pokusy…
Můj názor je, že si má žena sama rozhodnout kolik embryjek chce zavést, nebýt mého muže, tak jsem si nechala dát všechna tři embrya co mi zbyla z 12 vajec. Vím, jak moc se člověk těší, jak moc doufá. Omezovat počet je …no…je to moje tělo a má embrya ne??
No tak to je ta hlavní otázka - opravdu zvýšili počet pokusů? Nebo se čirou náhodou vlastně dozvíme, že jen snížili počet embryjí? Nebo nedejbože i snížili počet pokusů? ![]()
ahojky holky,
plánujeme 1 IVF a to jsem tady četla mě docela mate.....Mám říkali v sanusu doplatek 15 000 za 1 pokus o počtu embryií nikdo nemluvil?Chcete mi říct,že to je za 1 embryo? to je teda docela dost… prosím napište někdo jak to je.
Díky
Monrei pokud se chystáte už teď někdy (letos), tak se vůbec nevzrušuj, ono by to stejně platilo až od příštího roku…
ish píše:
Monrei pokud se chystáte už teď někdy (letos), tak se vůbec nevzrušuj, ono by to stejně platilo až od příštího roku…
No ted v srpnu zkusíme 3 IUI a uvidíme,co udělal po lécích manželovi spermiogram ale v září bysme chtěli začít s IVF.Protože na IUI nevěříme v našem případě.
Kolik nyní zavádí embryí..... a nevíš jak odlišné jsou ceny?Jsme v sanusu a přešla jsem k VZP jak mi doporučili… byla jsem u Metal aliance,ale s tou má málokteré centrum smlouvu a u vzp mi řekli doplatek okolo 15 000 kč ale doufám že to není za 1 embryo…
Monrei doplatky ti říkají (přibližně, předběžné, protože to jsou doplatky za injekce a nikdo nemá věšteckou kouli aby řekl, jak přesně budeš reagovat a kolik jich budeš potřebovat) jsou vždycky za celý cyklus. Teď by rádi nějak pořešili, že transferovat =vkládat do dělohy by se pak měla případná embrya po jednom, zbytek půjde na mráz. Doteď je běžná praxe, že se transferují 2 embrya a je z toho hodně dvojčata a ta se rodí předčasně a potřebují péči a to stojí pojišťovny strašné peníze…
ish píše:Šmejdi.....hlavně že oni mají statisícové platy a my normální lidi abysme snad kradli než budeme mít miminko
Monrei doplatky ti říkají (přibližně, předběžné, protože to jsou doplatky za injekce a nikdo nemá věšteckou kouli aby řekl, jak přesně budeš reagovat a kolik jich budeš potřebovat) jsou vždycky za celý cyklus. Teď by rádi nějak pořešili, že transferovat =vkládat do dělohy by se pak měla případná embrya po jednom, zbytek půjde na mráz. Doteď je běžná praxe, že se transferují 2 embrya a je z toho hodně dvojčata a ta se rodí předčasně a potřebují péči a to stojí pojišťovny strašné peníze…
Monrei píše:ish píše:Šmejdi.....hlavně že oni mají statisícové platy a my normální lidi abysme snad kradli než budeme mít miminko
Monrei doplatky ti říkají (přibližně, předběžné, protože to jsou doplatky za injekce a nikdo nemá věšteckou kouli aby řekl, jak přesně budeš reagovat a kolik jich budeš potřebovat) jsou vždycky za celý cyklus. Teď by rádi nějak pořešili, že transferovat =vkládat do dělohy by se pak měla případná embrya po jednom, zbytek půjde na mráz. Doteď je běžná praxe, že se transferují 2 embrya a je z toho hodně dvojčata a ta se rodí předčasně a potřebují péči a to stojí pojišťovny strašné peníze….Tomu já neříkám spravedlnost a demokracie.Platíme si pojištění,tak at pojištovna platí.Dík za info......
Co to tady můj ty skutku motáš???
Jak s tím souvisí spravedlnost, nedejbože demokracie??
Monrei, ja do jisty miry chapu tvoji frustraci, ale jak by sis teda tu demokracii a svobodu predstavovala? No jeste taky muzeme zrusit povinny zdravotni pojisteni- nemusela bys statu odevzdavat ani korunu, ale v pripade potreby by sis vse hradila natvrdo. Prislo by ti to spravedlivejsi i ve chvili, kdy bys vazne onemocnela a musela se kvuli lecbe zadluzit do konce zivota?
Zkus si zjistit, kolik stoji mesicni lecba treba onkologickych pacientu.
Příspěvek upraven 19.07.11 v 22:12
opraveno, včil už nedává smysl ![]()
Btw. já vím i kolik stojí pojišťovnu IVF a žádné malé peníze to nejsou ![]()
Příspěvek upraven 19.07.11 v 22:21
Monrei buď ráda, že žiješ v ČR a hradí se tu ohledně neplodnosti, co se hradí. Proč si myslíš, že sem jezdí tolik cizinců, aby jim IVF provedli u nás?
Teď jsem navíc třeba četla, že v Německu a Švycarsku dokonce nepovolují kultivaci (a ještě jednou zdůrazňuji KULTIVACI) víc jak tří embryí, a to z etických důvodů, stejně tak není povolená prodloužená kultivace, kutlivuje se max. 3 dny. Takže jestli bude hrazeno 6 pokusů a povolen přenos jen jednoho embrya, pořád na tom budeme dobře.
A jsem fakt zvědavá, jestli z toho ministerstva někdo podpoví nebo ne.
Koukám že jste mě nepochopili.....Mě vadí pouze 1 embryo.Mám kamarádku která na tom byla 2X a s 5 embryi a má nakonec 1 holčičku.Takže pokud má někdo větší problém tak ani 6 pokusů po jednom embryu jí nepomůže.Když jich je víc najednou je prostě větší šance.
A s tou demokracíí…vím kolik stojí IVF pojištovnu neboj a proto že pojištovny nechtějí platit tak se to změní a z lidí vytáhnou víc peněz.....a promin vydělávat na neštěstí druhých mě fakt vadí v tomhle státě.
Chápu že nemusíte sdílet můj názor a respektuji to.
Monrei diskutovaný návrh se týká toho, že by se eventuálně pojišťovnou proplácel pokus IVF (nebo i víc) jen pokud se pak transferují embrya po jednom. Tzn. pokud kamarádka měla 5 embryjí, tak by šla na ET a pak 4 KETy, pokaždé jedno embryo. Kdyby těch embryjí měla 20, tak půjde 20×… Nikdo nikomu přebytečná embrya po IVF (nad 1) nespláchne do záchoda. Tak se tady prosím nečerti.
Napsali mi z ministerstva zdravotnictví (konečně - a to jsem zrovna dneska cestou do práce uvažovala, že tam udělám vítr, protože už je to měsíc).
Nic se (v tomhle kole reforem) nemění ![]()