Zákon o IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ish
5353
11.7.11 09:01
monikalysa píše:
jizvíková píše:
Můj názor je, že si má žena sama rozhodnout kolik embryjek chce zavést, nebýt mého muže, tak jsem si nechala dát všechna tři embrya co mi zbyla z 12 vajec. Vím, jak moc se člověk těší, jak moc doufá. Omezovat počet je …no…je to moje tělo a má embrya ne??
To je sice pravda, ale při vícečetným těhu jsou většinou problémy a zdravotnictví to stojí peníze. A o tom to je- úspory. A co si budem povídat, buďme rády, že zvýšili počet pokusů byť s 1 embryem, mohli pouze snížit počet embryí a nechat 3 pokusy…

No tak to je ta hlavní otázka - opravdu zvýšili počet pokusů? Nebo se čirou náhodou vlastně dozvíme, že jen snížili počet embryjí? Nebo nedejbože i snížili počet pokusů? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
17.7.11 21:01

první IVF

ahojky holky,

plánujeme 1 IVF a to jsem tady četla mě docela mate.....Mám říkali v sanusu doplatek 15 000 za 1 pokus o počtu embryií nikdo nemluvil?Chcete mi říct,že to je za 1 embryo? to je teda docela dost… prosím napište někdo jak to je.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
17.7.11 21:25

Monrei pokud se chystáte už teď někdy (letos), tak se vůbec nevzrušuj, ono by to stejně platilo až od příštího roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
18.7.11 20:20
ish píše:
Monrei pokud se chystáte už teď někdy (letos), tak se vůbec nevzrušuj, ono by to stejně platilo až od příštího roku…

No ted v srpnu zkusíme 3 IUI a uvidíme,co udělal po lécích manželovi spermiogram ale v září bysme chtěli začít s IVF.Protože na IUI nevěříme v našem případě.
Kolik nyní zavádí embryí..... a nevíš jak odlišné jsou ceny?Jsme v sanusu a přešla jsem k VZP jak mi doporučili… byla jsem u Metal aliance,ale s tou má málokteré centrum smlouvu a u vzp mi řekli doplatek okolo 15 000 kč ale doufám že to není za 1 embryo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
19.7.11 09:24

Monrei doplatky ti říkají (přibližně, předběžné, protože to jsou doplatky za injekce a nikdo nemá věšteckou kouli aby řekl, jak přesně budeš reagovat a kolik jich budeš potřebovat) jsou vždycky za celý cyklus. Teď by rádi nějak pořešili, že transferovat =vkládat do dělohy by se pak měla případná embrya po jednom, zbytek půjde na mráz. Doteď je běžná praxe, že se transferují 2 embrya a je z toho hodně dvojčata a ta se rodí předčasně a potřebují péči a to stojí pojišťovny strašné peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
19.7.11 17:20
ish píše:
Monrei doplatky ti říkají (přibližně, předběžné, protože to jsou doplatky za injekce a nikdo nemá věšteckou kouli aby řekl, jak přesně budeš reagovat a kolik jich budeš potřebovat) jsou vždycky za celý cyklus. Teď by rádi nějak pořešili, že transferovat =vkládat do dělohy by se pak měla případná embrya po jednom, zbytek půjde na mráz. Doteď je běžná praxe, že se transferují 2 embrya a je z toho hodně dvojčata a ta se rodí předčasně a potřebují péči a to stojí pojišťovny strašné peníze…
Šmejdi.....hlavně že oni mají statisícové platy a my normální lidi abysme snad kradli než budeme mít miminko :twisted:.Tomu já neříkám spravedlnost a demokracie.Platíme si pojištění,tak at pojištovna platí.Dík za info......
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
19.7.11 21:22
Monrei píše:
ish píše:
Šmejdi.....hlavně že oni mají statisícové platy a my normální lidi abysme snad kradli než budeme mít miminko :twisted:.Tomu já neříkám spravedlnost a demokracie.Platíme si pojištění,tak at pojištovna platí.Dík za info......

Co to tady můj ty skutku motáš??? :roll: Jak s tím souvisí spravedlnost, nedejbože demokracie??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
19.7.11 22:04

Monrei, ja do jisty miry chapu tvoji frustraci, ale jak by sis teda tu demokracii a svobodu predstavovala? No jeste taky muzeme zrusit povinny zdravotni pojisteni- nemusela bys statu odevzdavat ani korunu, ale v pripade potreby by sis vse hradila natvrdo. Prislo by ti to spravedlivejsi i ve chvili, kdy bys vazne onemocnela a musela se kvuli lecbe zadluzit do konce zivota?
Zkus si zjistit, kolik stoji mesicni lecba treba onkologickych pacientu.

Příspěvek upraven 19.07.11 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
19.7.11 22:09

opraveno, včil už nedává smysl :nevim:

Btw. já vím i kolik stojí pojišťovnu IVF a žádné malé peníze to nejsou :think:

Příspěvek upraven 19.07.11 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
19.7.11 22:11

Jejdamane, to se moc omlouvam a hned to opravim :-) Promin! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
19.7.11 22:17

Monrei buď ráda, že žiješ v ČR a hradí se tu ohledně neplodnosti, co se hradí. Proč si myslíš, že sem jezdí tolik cizinců, aby jim IVF provedli u nás?

Teď jsem navíc třeba četla, že v Německu a Švycarsku dokonce nepovolují kultivaci (a ještě jednou zdůrazňuji KULTIVACI) víc jak tří embryí, a to z etických důvodů, stejně tak není povolená prodloužená kultivace, kutlivuje se max. 3 dny. Takže jestli bude hrazeno 6 pokusů a povolen přenos jen jednoho embrya, pořád na tom budeme dobře.

A jsem fakt zvědavá, jestli z toho ministerstva někdo podpoví nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
19.7.11 22:22

suviku z ministerstva zatím ticho po pěšině  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
20.7.11 10:25

Koukám že jste mě nepochopili.....Mě vadí pouze 1 embryo.Mám kamarádku která na tom byla 2X a s 5 embryi a má nakonec 1 holčičku.Takže pokud má někdo větší problém tak ani 6 pokusů po jednom embryu jí nepomůže.Když jich je víc najednou je prostě větší šance.
A s tou demokracíí…vím kolik stojí IVF pojištovnu neboj a proto že pojištovny nechtějí platit tak se to změní a z lidí vytáhnou víc peněz.....a promin vydělávat na neštěstí druhých mě fakt vadí v tomhle státě.
Chápu že nemusíte sdílet můj názor a respektuji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
20.7.11 11:29

Monrei diskutovaný návrh se týká toho, že by se eventuálně pojišťovnou proplácel pokus IVF (nebo i víc) jen pokud se pak transferují embrya po jednom. Tzn. pokud kamarádka měla 5 embryjí, tak by šla na ET a pak 4 KETy, pokaždé jedno embryo. Kdyby těch embryjí měla 20, tak půjde 20×… Nikdo nikomu přebytečná embrya po IVF (nad 1) nespláchne do záchoda. Tak se tady prosím nečerti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
2.8.11 12:27

Napsali mi z ministerstva zdravotnictví (konečně - a to jsem zrovna dneska cestou do práce uvažovala, že tam udělám vítr, protože už je to měsíc).

Nic se (v tomhle kole reforem) nemění :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital