Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj a jak to je,když jsme měli letos jedno IVF a zavedena dvě embrya a ještě nevite do kolika let to teda je
diky
tak to už se tě dle mého názoru tennový zákon taky netýká. a jak to myslíš do kolika let? jako maximální věk ženy? ten má být 49 ![]()
Ahoj ![]()
nevíte jak je to u KET? Je tam taky omezení na jedno embryo, nebo u KET si to můžu rozhodnout sama?
ikina píše:
Ahoj
nevíte jak je to u KET? Je tam taky omezení na jedno embryo, nebo u KET si to můžu rozhodnout sama?
na KET jdeš vždycky jako samoplátce, takže se to toho vůbec netýká…
http://www.tribune.cz/…em-oplodneni
Takže kdo má VZP, je v pérdeli jak Baťa s dřevákama, protože IUI už jenom za svoje
![]()
A samozřejmě teď po novu zdravotní pojišťovnu lze změnit pouze k 1.1., ale musí se podat přihláška 6 měsíců předem, takže do 1.1.2014 utrum.
![]()
@ish No jo no. VZP je podle mě přežitek. Je spoustu lepších pojišťoven - například já jsem u 211 a nemůžu si jí vynachválit. Při darování krve jsem jako jediná dostala tablety na obnovu krve - ostatní pojišťovny tohle už nehradí.
@Lynette píše:
@ish No jo no. VZP je podle mě přežitek. Je spoustu lepších pojišťoven - například já jsem u 211 a nemůžu si jí vynachválit. Při darování krve jsem jako jediná dostala tablety na obnovu krve - ostatní pojišťovny tohle už nehradí.
To nikomu nijak nepomůže, neb pojišťovnu lze změnit až k 1.1.2014. ![]()
U všech pojiš%toven ze zákona už IUI jen za svoje, nezáleží na pojišťovně, ale změnili zákon!!!
@lilia81 tak úplně nemůžu souhlasit. Minulý týden jsem psala dotaz právě na svou pojišťovnu (taky ministerstva vnitra) a revizní lékař mi napsal, že se k této úpravě zákona staví jinak než např. VZP. Že ví, že naši zákonodárci splantali co mohli. Mě se to naštěstí už netýká, ale chudáci ti, kterých se to dotkne
Snad všem pomůže ta připravovaná novela nebo úprava toho zákona… jenže, to má být až někdy na podzim ![]()
Tak jsem napsala na ministerstvo zdravotnictví a revizákovi VZP. Tak jsem zvědavá ![]()
@ish držím palce
I když, odpověď VZP už tady na emiminu koluje ![]()
@Marruš píše:
@ish držím palceI když, odpověď VZP už tady na emiminu koluje
Mě zajímá hlavně odpověď pro můj konkrétní případ:
2IUI +1IVF s 1 embryem v 2010
2IUI +1IVF bez ET v 2011
jestli vůbec ještě mám nárok na nějaké IVF nebo utrum. ![]()