Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, nevite zda mam pravo si sama urcit vysi zaloh na energie? Jde mi o to, ze jsme letos dobirali 3,– voda, 89,– elekt., a 4300,– na plynu. Pidotikam, ze plynem topime, tak mam preventivne nastavenou vetsi zalohu ale po vyuctovani mi majitel bytu zalohu snizil o 400,–. Zadala jsem aby my zpet nastavila zalohu vetsi a ona me odbyla ze je to zbytecne a k cemu mi to je, za mi ji nezvedne. Ja vim, ze nam vraceli dost ale nikdo nevime jaka zima bude a radeji bych zaplatila vic na zalohach, nez oak zreba doplacela hrozne castky ![]()
@Nicollka1993 tak penize davej bokem jakej je problem? Treba do pokladnicky ![]()
@jahuhudka on neni problem pak pripadny nedoplatek uhradit ale proc pak vydat vetsi cast penez kdyz to muze byt rozlozeno v zalohach. Nejde preci o tak velky problem, hlavne ja si platim najem, tak nevim proc bych prave nemohla platit tolik kolik chci
on to neni prvni broblem s majitelem bytu. On nevlastni pouze jeden ( nas ) byt ale vlastni nekolik bytovych domu a pronajima cca 30 bytovych jednodek. No vlastni, ono je to vlastne vsechno bank ![]()
Tak jedině koupit vlastní. Jak je člověk v nájmu musi „poslouchat“. nebo jak to správně napsat ![]()
Mně spíš přijde, že ty máš zbytečný problém, ne majitel. Pokud vám tolik vrací, je normální zálohy snížit, můžeš si těch 400 Kč měsíčně odkládat do kasičky, pak zaplatit nedoplatek nebo si koupit boty
Děláš z komára velblouda.
Taky nechápu, v čem je takový problém dávat si měsíčně nějakou částku bokem (a vydávat tedy měsíčně pravidelně malé částky) a pak případný nedoplatek z toho zaplatit, nebo ty peníze utratit jak je libo.
Majitele ses zeptala, on to měnit nechce, tak tím je to vyřešené, nevím, proč hned z něj dělat neochotného ignoranta. Jestli s ním máte další problémy, tak změň bydlení. Zálohy většinou snižují přímo ty energetické společnosti, a jestli má majitel několik desítek bytů, tak ho docela chápu, že nechce u všech ty částky měnit podle toho, jak si nájemníci řeknou.
No nic holky, ukoncuji tuto debatu
ja se ptala pouze na to jestli mam pravo si energie nastavit dle sveho nebo ne. Odpoved zni,,ne,, a tim si myslim, ze by to mohlo koncit a zbytecnosti jako ze delam s komara velblouda, ci si nejak pridelavam starosti a zvelicuji to, je pouze na mem uvazeni. Hold mam rada kdyz mam vse zaplacene a radeji si priplatim. Proto taky nemam ani jeden dluh a nemusim tu naopak resit jak se odluznit
dekuji za nazory a hezky den
Ahojky.. Holky kdo máte malý byt. Jaké máte zálohy voda, teplo, elektrika? Na elektriku jsem si dala 500,–.. mám klasické spotřebiče ( lednice, pračka, dvouplotýnkový vařič, notebook, miktovlnka a televize ).. Děkuji ![]()
@NickPaul 2+1 elektřina 500 (to jsem měla přeplatek, snížili mi na 380, vyprdla jsem se na zvýšení a potom jsem měla nedoplatek 1400), plyn 200, voda+topení 2500
@NickPaul píše:
Ahojky.. Holky kdo máte malý byt. Jaké máte zálohy voda, teplo, elektrika? Na elektriku jsem si dala 500,–.. mám klasické spotřebiče ( lednice, pračka, dvouplotýnkový vařič, notebook, miktovlnka a televize ).. Děkuji
Osobně bych si dala 1000Kč. Ono nejvíc žere lednice, pračka a je celkem jedno jestli v malém nebo velkém bytě.
@Petula306 píše:
@NickPaul 2+1 elektřina 500 (to jsem měla přeplatek, snížili mi na 380, vyprdla jsem se na zvýšení a potom jsem měla nedoplatek 1400), plyn 200, voda+topení píše: Více
a jsi sama v bytě??
@NickPaul s dcerou. Voda je u mě ok, to je podle počtu osob dobře propočítaný z družstva. Topení se uvidí.