Založení firmy - diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7571
6.12.20 11:41
@Anonymní píše:
Každopádně by jsem tu radši četla, jak těžký to bylo když někdo zakládal od nuly firmu. Nebo jak to vlastně zas tak hrozný nebylo apod. Nějakou tu psychickou podporu. Ze to jde. A když to nevyjde, tak se svět nezbori. A samozrejme jsem se chtěla dozvědět co nejvíce informací k tématu.
Místo toho jsem tu, asi vlastní vinou zatajováním informací apod, za slepici, co má pomalu IQ tykve :nevim: :?

Tak kdyz to nevyjde, svet se opravdu nezbori. Jen muzete s pritelem skoncit s milionovymi dluhy, exekucemi, on trestnim stihanim na krku a klidne i zavrenej.

Jak ti napsala @LaRoux, tak zrejme by bylo nejlepsi se do toho nepoustet. Oba jste diletanti, o podnikani nevite nic, vase financni gramotnost je dle vaseho hospodareni skoro nulova.

Pritel je na nejlepsi ceste stat se konikem, kdy bude nastrcen jako figurka do cela a vedeni firmy a kdyz podvod anebo podnikani za hranou praskne, tak si to odsedi anebo tvrde odskace za ty co ho jen vyuziji a odkopnou. Ty skoncis se 2 deckama v azylaku nebo buhvikde.

Takze ne, na miste tveho pritele bych do toho nesel, protoze skoncite jeste ve vetsich srackach nez jste(jak muzete zit s deckem a dalsim na ceste bez koupelny??).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
6.12.20 14:47

OSVČ/ s. r. o. - Člověk ručí celým majetkem, sro je pak trochu „bezpečnější, když se něco nepovede. Čerstvé sro založené do 10.000 moc důvěryhodně nebude působit. Spousta "lidí“ by pak upřednostnila toho OSVČ.
Z úvodního příspěvku jsem pochopil nějaké nadprůměrné „výdělky“ nejen maljitele firmy (Třeba o 40tis menší výplata než má teď.)- to naznačuje příjem tak 80-100 tKč.
Pak mi není jasný problém s 200.000, když i z té snížené výplaty ušetří 10. S tou celou by se mohlo šetřit alespoň 30. Funguje 5 let, příjmy má třeba pěkné 3 roky, kde ty prachy jsou? Když nezvládnu finance v domácnosti, firmu zakládat je rozumné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15947
6.12.20 15:07

Sice to vypadá něco mezi Hurvínkovo představami o válce a jak Babica s pejskem rozjíždějí s. r.o., ale mám zajímavou zkušenost, že se to takovýmhle lidem občas povede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 14:05

@Ivan PPZ peníze máme, jenže je chceme mít pro jistotu na účtě. A navíc jsme teď koupili barák a celý ho rekonstrujeme. Kdyby jsme dali 200 do firmy, koupili kuchyň a udělali koupelnu, tak pak budeme mít nejspíš prd. Podle toho, jak bude firma vydělávat. Přítel chce mít na účtě tolik peněz, aby jsme míň. Půl roku přežili bez příjmu. :palec:
@Chytrak normalne na dítě máme skopek, a my se chodíme koupat vedle k tchýni ;)

Ono já tomu prd rozumím, za přítele mluvit nemůžu, rozhodně si nemyslím, že jsme finančně negramotny. Jen prostě mě zajímají nějaké příběhy lidí co byli v podobné situaci, jak jsem už několikrát psala :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.20 14:11

@LaRoux neridi ji přítel, řídí ji jeho bratr. Přítelovi projekty právě jdou a vydělává miliony měsíčně. Místo toho má almužnu a neustále kecy od bratra, že nevydelal víc. Nebo že na projektu 24/7 nebyl. Jinak přítel se zákazníky problém vůbec nemá. Naopak ho vychvaluji. A všichni z firmy podporují, aby šel po vlastní ose, protože současná firma se řítí nejspíš do pekel. Čistě vinou bratra, který na to kašle. Administrativní věci dělá bratr sám. Přítel si dělá na svém písečku. Asi jsem to špatně napsala :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat