Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP Souhlasím, pokusíme se k zamykání přistupovat méně často než dosud. Pokud ale uživatelka naléhá a prosí o zamčení v mnoha SZ (také se stává), nemám takový důvod ponechat diskuzi otevřenou - jí naschvál.
Monika
@admin, to je jasné - do těchto situací nikdo nevidíme, to musíte posoudit sami. ![]()
@BohunkaP Pěkně a výstižně napsáno ![]()
Vnímám to stejně. Kdo jde „s kůží na trh“, musí počítat se vším.
A nepřijde mi, že by zamčení diskuze na žádost zakladatelky bylo vyjímečné a ojedinělé řešení. Taky za tím většinou vidím uraženou ješitnost, prostě nechce číst nesouhlasné a oponující názory navíc často podložené argumenty, příp. zkušenostmi.
Lepším řešením by bylo, kdyby si zakladatelka vypnula veškerá upozornění a nechala diskuzi dál běžet.
@Jana206 píše:
Lepším řešením by bylo, kdyby si zakladatelka vypnula veškerá upozornění a nechala diskuzi dál běžet.
Přesně tak ![]()
Ono je to většinou o tom, že mnohé diskutující to tu berou moc vážně. Jsou uživatelky, které si v jedné diskusi vjedou s někým do vlasů… a mají pocit, že skončil svět. Mažou diskuse, ruší registraci, hází „zásadní rozhodnutí“. A pak jsou mnohé další, které se v jedné diskusi s někým neshodnou, přímo či nepřímo si vynadají (jako třeba Ty a já
)… ale prostě to neřeší. Holt na tohle a tohle máme každá jiný názor, jedna o druhé si něco pomyslí… a hotovo, jede se dál. Další diskusní téma může být úplně naopak.
I negativní (nebo odlišné) názory by měly být přijímány s klidem a nadhledem (nejde-li zrovna o deníček, kde si chci jenom vylít dušičku)… naopak právě takové člověku často dají nejvíc.
Krásný citát měla (má…? Už jsem ji tu dlouho nepotkala.) kdysi v podpisu Lizbeth.
„Každý, kdo mi lichotí, je mým nepřítelem. Kdo mne kritizuje, je mým učitelem.“
@BohunkaP Taky mám pocit, že tu spoustu uživatelek žije „druhý život“ nebo jak to nazvat
Je fakt, že vážněji to tu můžou brát maminky, které tu jsou krátce a mají třeba jedno miminko, ty služebně starší nebo vícematky už jsou „otrlejší“ proti odlišným názorům, jen se pousmějí a jedou si podle svého. Jenže zase paradox, tyto uživatelky většinou nemají potřebu zakládat diskuzi „na život a na smrt“, kde po negativních názorech odchází z emimina.
Chápu třeba situaci, kdy zakladatelka požádá o uzamčení nebo smazání diskuze s velmi ožehavým tématem po tom, co ji tu někdo poznal nebo by mohl poznat a ona před tím dobře neuvážila založení diskuze - ale toto by mělo být vyjímečné a z těch zamčených diskuzí většinou tento pocit nemám.
Možná by nebylo od věci do pravidel diskuzí zahrnout ještě nějaký bod(pokud tam už není, nekontrolovala jsem), že diskuze budou zamykány a mazány jen vyjímečně a z vážných důvodů, ne na žádost zakladatelky, kde by objektivní důvod evidentně nebyl ![]()
@admin Dobrý večer moc a moc vás chci jako zkladatelak naší diskuze požádat o uzamčení.. souhlasím s tím všichni… naše diskuze se jmenuje.. Těhulky ze Stoda a okolí…
předem děkuji moc za vyřízení… s pozdravem Adenka84
Zdravím,
když diskuzi uzamknu, nelze pak už do ní přispět. Pokud ale chcete diskutovat soukromě, zřiďte si Skupinu – při jejím zakládání zvolte typ skupiny Uzavřená. Zakládající členka se stává moderátorkou skupiny a schvaluje žádosti o vstup
Monika
Dobrý den, jsem zakladatelka skupiny, kdo našel v listopadu //. Ráda bych, aby tato diskuse byla uzavřena pro nově příchozí a mohli přizpívat jen stávající členové. Už je založená rok a máme tu znovu listopad, takže by to mohlo nové nastávající mamininky mást.
Zdravím,
pokud chcete diskutovat soukromě, zřiďte si Skupinu – při jejím zakládání zvolte typ skupiny Soukromá a Nezobrazovat. Zakládající členka se stává moderátorkou skupiny a schvaluje žádosti o vstup.
Monika
Obnovuji diskuzi. Tak snad se mi dostane odpovědi. To uz je nekolikata diskuze, která byla adminy uzamcena ![]()
Jen proto
ze to zakladatelka chce? Zrovna v dnešní diskuzi, kde zakladatelka poprosila o pomoc (chtěla dat dohromady kauci ve výši 15.000,– pro svou kamarádku) Nebylo nic hanliveho a nevšimla jsem si, ze by ji snad nekdo urážel. Tak pak nechápu uzamčení diskuze.
Někdy, se rada podívám, jak se vyvíjí příběh zakladatelek a ejhle vidím, ze je diskuze uzamcena!! Probůh, kdyz ony dámy zakládají tyto diskuze tak přeci musi počítat i s negativními reakcemi, ne? Co je to za stupidní řešení!! Uzamknout diskuzi ![]()
Jen kvuli tomu, ze se zakladatelce nelíbí kritika?
A ja se ptám proč??
Sorry, tukam do mobilu tak snad to přečtete..
Taky se mi tento trend nelibi. Je to ted strasne moderni. Zalozim diskuzi a kdyz nejede podle me, necham ji uzamknout a smazat. To smazani je vubec nejhorsi. Dost casto se tu uzivatelky reinkarnuji a pokud se diskuze mazou, neni mozne vubec dohledat, jestli nas nekdo zase netaha za nos…
@Raspusha píše:
Obnovuji diskuzi. Tak snad se mi dostane odpovědi. To uz je nekolikata diskuze, která byla adminy uzamcena![]()
Jen proto
ze to zakladatelka chce? Zrovna v dnešní diskuzi, kde zakladatelka poprosila o pomoc (chtěla dat dohromady kauci ve výši 15.000,– pro svou kamarádku) Nebylo nic hanliveho a nevšimla jsem si, ze by ji snad nekdo urážel. Tak pak nechápu uzamčení diskuze.
Někdy, se rada podívám, jak se vyvíjí příběh zakladatelek a ejhle vidím, ze je diskuze uzamcena!! Probůh, kdyz ony dámy zakládají tyto diskuze tak přeci musi počítat i s negativními reakcemi, ne? Co je to za stupidní řešení!! Uzamknout diskuzi
Jen kvuli tomu, ze se zakladatelce nelíbí kritika?A ja se ptám proč??
Já mám úplně stejnou otázku… Je to tady teď velmi populární. Zamknout a následně smazat ![]()
@Šmoulice píše:
Já mám úplně stejnou otázku… Je to tady teď velmi populární. Zamknout a následně smazat
Jako jsem fakt těžká, ale tohle mne opravdu zvedlo ze židle
![]()
@Raspusha píše:
Obnovuji diskuzi. Tak snad se mi dostane odpovědi. To uz je nekolikata diskuze, která byla adminy uzamcena![]()
Jen proto
Někdy, se rada podívám, jak se vyvíjí příběh zakladatelek a ejhle vidím, ze je diskuze uzamcena!! Probůh, kdyz ony dámy zakládají tyto diskuze tak přeci musi počítat i s negativními reakcemi, ne? Co je to za stupidní řešení!! Uzamknout diskuzi
Jen kvuli tomu, ze se zakladatelce nelíbí kritika?A ja se ptám proč??
Moc ti držím palce, již několikrát jsem poukazovala na tuto skutečnost, že diskuze není o souhlasném poplácávání po ramenou, ale ze strany adminů to zůstalo zcela bez odezvy…to si pak tady opravdu každý může dělat co chce, protože když bude nejhůř, tak se přece diskuze na žádost zakladatele smaže…