Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezky den, jak na zamceni nasi diskuze? Odhlasovaly jsme si, ze jsme pro zamceni, a co ted? Jde o stejny mesic porodu KVETEN 2010 …
Ahojky ![]()
No, já mám pocit, že stávající skupinu zamknout nejde, ale musí se udělat jakoby nová diskuse.
Nahoře v liště si najeď na SKUPINY a tam dej Založení nové skupiny. Pak je tam volba, jestli má být otevřená nebo uzavřená. Do uzavřené pak jako moderátor musíš navolit, kdo tam má mít přístup.
Je aha,to jsem nemela ani tuch,ze se to dela takto..omlouvam se
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, proč bývá v poslední době častým důvodem uzamčení diskuze adminem jen „žádost zakladatelky“- v bezproblémové diskuzi(ale na ožehavé téma), kde protistrany diskutují slušně a na úrovni, nikdo nikoho neuráží, jen věcně argumentuje(bez cukrové obalu objímacích smajlíků),ale zakladatelce se to nelíbí, asi od diskuze očekávala něco jiného nebo se vyvíjela jiným směrem, napíše adminovi, a ten ji uzamče? ![]()
Jako příklad bych uvedla tuto diskuzi, kterou jsem sledovala
https://www.emimino.cz/…rankovani/9/#…
Nevšimla jsem si, že by někdo někoho urážel nebo se nepřiměřeně navážel do zakladatelky.
Vždyť se to dá vyřešit tak, že zakladatelka může poděkovat, že to, co chtěla, se dozvěděla nebo třeba připsat, že očekávala od diskuze něco jiného a že „mizí“ a nechat ostatní slušně diskutovat. Ale proč hned zamykat?
Třeba v této diskuzi padlo dost zajímavých zkušeností, které by se mohly někomu hodit - a od stálých uživatelů, žádných „noname“ nicků.
P. S. vím, že původní téma bylo jiné, ale chtěla jsem oživit diskuzi, která bude krátká a „nepřetížená“.
Nechci vyvolat rozruch, jen by mě zajímalo vyjádření admina, jaké jsou podmínky uzamčení diskuze - často mám totiž pocit, že je to pouhá žádost nespokojené(ukřivděné) zakladatelky - jako chápala bych vážné důvody - prozrazení soukromí, šmírování někoho z rodiny nebo okolí(i když i v těchto případech si podle mě měla zakladatelka rozmyslet vše dřív, než diskuzi založila).
A taky by mě zajímalo, co si celkově myslí o zamykání diskuzí uživatelé emimina(jestli se mnou souhlasí nebo přeháním
)
@Jana206 já si myslím, že se diskuze zamykají podle speciálních pravidel, který nechápu
například tady to nechápu
https://www.emimino.cz/…erka-160081/
@Jana206 Souhlasím s tebou, napadlo mě to poslední dobou také. Odpověď admina mě zajímá. Díky za dotaz.
@Jasněnkaa píše:
@Jana206 já si myslím, že se diskuze zamykají podle speciálních pravidel, který nechápunapříklad tady to nechápu
Tak ta už není a teď to bylo asi se třema diskuzema. Nechápu. na žádost zakladatelky zamčeno a za chvíly smazáno ![]()
Asi jsem oživila nesprávné téma, měla jsem založit vlastní s názvem - Uzamčení diskusního tématu adminem „na žádost zakladatelky“ ![]()
Taky bych ráda pochopila nějaká pravidla, podle kterých se uzamykají diskusní témata, že do nich už nejde nadále přispívat.
@Jana206 možná proto, že zakladatelka se už dozvěděla, co potřebovala? Když to pak úplně odbočí od tématu nebo se opakují stále stejné argumenty, je to o ničem. A kdo jiný by měl rozhodnout o uzamčení než ten, kdo to založil.
@Jasněnkaa píše:
@Jana206 já si myslím, že se diskuze zamykají podle speciálních pravidel, který nechápunapříklad tady to nechápu
@araw píše:
Tak ta už není a teď to bylo asi se třema diskuzema. Nechápu. na žádost zakladatelky zamčeno a za chvíly smazáno
Tak u té třeba naprosto chápu, zakladatelka chtěla podporu a pochopení, dostalo se jí pochybností a urážek. V rozpoložení v jakém byla s nemocnou dcerkou to myslím neměla zapotřebí.
Zdravím,
děkuji za dotaz, ráda vysvětlím.
Jak víte, k úplnému smazání diskuze na žádost přistupujeme jen ve výjimečných případech. Možnou alternativou je právě uzamknutí, v tom vám vycházíme vstříc. Pokud zakladatelka již nechce, aby do diskuze přibývaly příspěvky, pak má možnost o uzamčení požádat. Často ale také zakladatelce napíšeme my sami s tím, že by bylo vhodné diskuzi uzamknout.
Monika
Mám na to stejný názor - zamykání „na žádost zakladatelky“ mi připadá přehnané a nevhodné.
Každý, kdo založí veřejnou diskusi na veřejném serveru, musí počítat s tím, že se dozví věci, které nechce slyšet. Je to jeho riziko.
Zamykat diskusi, která se často hezky rozběhne a kde ostatní bez urážek a slušně diskutují… jenom proto, že si zakladatelka dupne a urazí se, to je víc než zvláštní.
Nepřipadá mi, že bychom zamykali tak často. Většinou zamykáme tehdy, když se místo diskutování k tématu uživatelky dohadují.
Na druhou stranu u některých témat se (po ne zcela přátelských reakcích) žádosti o uzamčení ani nedivím.
Monika
@admin, Moniko, myslím, že to je právě to, s čím by každý uživatel měl při založení veřejné diskuse na veřejném serveru počítat. Že dostane různé reakce…
Samozřejmě, když začnou urážky, nadávky a podobné věci, tam je to zamčení opodstatněné (diskuse o sociálních dávkách, kde se začne házet urážkami na Romy, a podobně)… ale není opodstatněné v situacích, kdy se zakladatelce jenom nelíbí, že ostatní mají jiné názory a o tom jejím si nemyslí moc pozitivního. Typickým příkladem byla třeba dávná diskuse o tom, kdy jedna zdejší diskutující pokládala skoro za osobní urážku, že jí při nákupu na mimibazaru (či kde) někdo přibalí nevyžádanou věc. 90% uživatelek si „zaklepalo na čelo“, zakladatelka pochopila, že ze sebe udělala snobskou trubičku, požádala o smazání a bylo. To nepovažuji za správné… každý na sebe při založení diskuse - a vůbec při psaní vlastních názorů pod nickem - bereme určitou zodpovědnost za to, co napíšeme.
K zamykání a mazání diskusí by měly být skutečně zásadní a opodstatněné důvody… ne jen tak „žádost zakladatelky“, pod kterou se většinou schovává prostě jen uražená ješitnost a vztek, že nepřišly souhlasné, pochvalné a očekávané reakce.