Zaměstnání - být mámou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jedno čtyřleté dítě a byteček v centru opravdu nevyžaduje matku na plný úvazek doma, to se na mě nezlob ![]()
Dvě, tři, čtyři děti a barák mimo centrum, na to se nedá říct nic. Kromě toho se dnes už slušně rozšiřují možnosti částečných úvazků. Stačí jen mít trochu kvalifikaci a člověk si může vybírat. Dobrá práce je pro člověka opravdu naplňující a ne jenom honba za kariérou.
U tebe je to ale spíš tak, že tě pracovat nebaví, a tak jsi ráda, že se můžeš schovat za péči o dítě a domácnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz Vsak je to vec zakladatelky. Nepotrebuje pracovat, tak je spokojena doma…co je na tom? Je jedno kolik ma deti, nebo v cem a jak ziji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja treba taky nepracuji a to jeste nemam ani deti a jsem zabavena az az
kazde dopoledne 2h fitko, potom prijeu domu, poradne pouklizim…kazde tak 3-4dny. Relaxuju na zahrade a odpoledne na dlasi 3h golf a kolem 6h vecer cekam na sveho partnera…vetsinou bez vecere, protpze jime venku. Az budu k tomu vsemu jeste mamou, urcite se do prace nepohrnu.
Mimojine domaci pecivo take nedelam, takze zakladatelka je dle meho dost pilna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám kolem sebe dva případy, které úplně dobře nedopadly:
- Maminka kamaráda byla celý život doma, táta pracoval. Doma měli naklizeno, navařeno, ovšem jakmile táta nesloužil, jelo se kamkoliv, protože máma chtěla vypadnout a taky něco prožít. Táta si kolikrát chtěl jen užívat klid, ale maminka velela, takže časem bral služby navíc a spíš si utíkal odpočinout do práce. Kamarád tím trpěl od školy a všem vždycky hrozně záviděl, že třeba přijdou domů, hodí tašku do kouta a jsou sami, on to nikdy nezažil, a obzvlášť v pubertě ho neustálá pozornost mámy teda pěkně štvala. Jak mohl, utekl pryč, jen aby byl sám.
- Známá se zamilovala do sportovce a dělala mu „zázemí“, po dvou dětech si našel mladší model a ona zůstala s dětmi sama. Nemá finanční problémy (díky slušným alimentům a nějakému zajištění), ale byla s ním hned po VŠ a nemá žádnou praxi, takže vůbec netuší, kde ji zaměstnají, a práci potřebuje jako sůl, protože ten pocit seberealizace jí dodá ztracené sebevědomí, nechce se jen cítit jako odkopnutá vydržovaná žena jednoho frajera, je to chytrá ženská, ale těžko o tom bude někoho před čtyřicítkou přesvědčovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm mám doma ženu která se o nás měla starat, no nedopadlo to. Sice je doma ale taky je tu strašnej binec, děti obstarávám já, vařit neumí, když uvaří tak pozdě, takže se stejně nestihnu najíst.
Jediné co ji baví je nakupování, takže nakupuje. Spí od 20h do 10-12h, furt tvrdí že je nemocná ( a z toho se sbalí a jede na celý den pryč).
No nevím nevím jestli ji neutáhnout kohoutek peněz a neposlat znova do práce.
- Citovat
- Upravit
@kacz píše:
Jedno čtyřleté dítě a byteček v centru opravdu nevyžaduje matku na plný úvazek doma, to se na mě nezlob![]()
Dvě, tři, čtyři děti a barák mimo centrum, na to se nedá říct nic. Kromě toho se dnes už slušně rozšiřují možnosti částečných úvazků. Stačí jen mít trochu kvalifikaci a člověk si může vybírat. Dobrá práce je pro člověka opravdu naplňující a ne jenom honba za kariérou.
U tebe je to ale spíš tak, že tě pracovat nebaví, a tak jsi ráda, že se můžeš schovat za péči o dítě a domácnost.
Závist, co?
Já bych si nedovolila posuzovat, co vyžaduje a matku na plný úvazek a co už ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hmm mám doma ženu která se o nás měla starat, no nedopadlo to. Sice je doma ale taky je tu strašnej binec, děti obstarávám já, vařit neumí, když uvaří tak pozdě, takže se stejně nestihnu najíst.
Jediné co ji baví je nakupování, takže nakupuje. Spí od 20h do 10-12h, furt tvrdí že je nemocná ( a z toho se sbalí a jede na celý den pryč).
Tvl, spát takhle dlouho ale fakt není normální. Ze všeho nejdřív bych ji na tvém místě poslala k doktorovi, když teda tvrdí, že je nemocná.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 závist ne, milá zlatá, zcela dobrovolně jsem šla do práce v 8 měsících dítěte, ač to situace nevyžadovala, zcela dobrovolně jsem studovala, i když i bez toho jsem měla pro matku s malým dítětem perfektní práci… Flákat se není můj styl.
Tohle evidentně nevyžaduje celou jednu osobu naplno, to snad každý vidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji i za tvůj příspěvek. Já si nemyslím, že se flákám. Píši výše, že mám svůj podnik, jen v něm nepracuji, proto celé dny doma a věnuji se domovu a dítěti.
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji i za tvůj příspěvek. Já si nemyslím, že se flákám. Píši výše, že mám svůj podnik, jen v něm nepracuji, proto celé dny doma a věnuji se domovu a dítěti.Zakladatelka
Ideální stav. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Peníze máš. Sjednej uklízečku, co taky někdy něco uvaří. Když nemáš problém dávat ženě na nákupy, tak nějaký ten tisíc za hospodyni, budou určitě lépe vynaložené peníze. A proč tu ženu ještě doma máš? Na reprezentaci a do postele? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sini píše:Čekám, kdy tu po tobě někdo vystartuje
Ja treba taky nepracuji a to jeste nemam ani deti a jsem zabavena az azkazde dopoledne 2h fitko, potom prijeu domu, poradne pouklizim…kazde tak 3-4dny. Relaxuju na zahrade a odpoledne na dlasi 3h golf a kolem 6h vecer cekam na sveho partnera…vetsinou bez vecere, protpze jime venku. Az budu k tomu vsemu jeste mamou, urcite se do prace nepohrnu.Mimojine domaci pecivo take nedelam, takze zakladatelka je dle meho dost pilna
- Citovat
- Upravit
@kacz píše:
@Gina108 závist ne, milá zlatá, zcela dobrovolně jsem šla do práce v 8 měsících dítěte, ač to situace nevyžadovala, zcela dobrovolně jsem studovala, i když i bez toho jsem měla pro matku s malým dítětem perfektní práci… Flákat se není můj styl.Tohle evidentně nevyžaduje celou jednu osobu naplno, to snad každý vidí…
Tak každý chce život prožít jinak, někdo se honí v práci, v osmi měsících opustí miminko zrovna v období, které psychologové nazývají „kritické“ a kdy probíhá separační úzkost a miminko je zvýšeně závislé na matce. Někdo prostě žije život pomalejším tempem, vychutnává si péči o domácnost a o děti. Vadilo mi když se kdysi v lepších rodinách absolutně nenosilo, aby ženy pracovaly - taky co by dělaly. Ale ten dnešní trend, že správná ženská jde v půl roce od miminka a pak si najme cizí chůvu nebo běhá ze školky do školky…nic moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaAnna já jsem ho neopustila, šla jsem do práce zpočátku na 5 hodin týdně, v necelých 3 letech dítěte pracuju 25 hodin týdně a tak to zůstane minimálně ještě rok
naštěstí mám tak dobrou práci, že tam lze pracovat, kolik hodin chci.
Jenom nevím, jak si zakladatelka může celé dny vychovávat péči o domácnost (já bydlím v domě a péče o něj mi zabere tak 4 hodiny týdně) a o dítě, které chodí do školky. To mi není jasné a spíš si myslím, že je to pro ni jenom záminka, aby nemusela nic dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz no dobře, ale pořád je to jeden den v trapu, navíc se mi nehcce věřit, že bys neměla home office. Ale je to tvoje věc, chápu, že tě kariéra láká, hlavně pokud jsi v tom dobrá a baví tě to.
I kdyby nechtěla NIC dělat, je to její věc. Každý má právo dělat si, co chce. Každý máme prostě jiné tempo. Co někdo bere jako pohodu, to je pro druhého stres.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit