Zaměstnání - morální dilema
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Omluvila bych se a šla bych dělat práci o které vím, že mě bude víc uspokojovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosim o vas nahled na vec. Konci mi brigada a zamestnani ve svem oboru jsem bohuzel nenasla. Nechci ale zustat doma, a tak jsem kyvla na nabidku prace, ze ktere bohuzel nemam zadnou radost. Nicmene se mozna rysuje neco, kde bych byla radeji. Jenze z toho moralniho hlediska je mi hloupy rusit neco, kde jsem to uz slibila. Zustaly byste tam, kde s vami pocitaji, anebo radeji sly tam, kde vas to tahne vic, za cenu toho, ze se citite hloupe? Diky.
Pokud bych si byla jistá něčím jiným tak ano, ty píšeš že se možná něco rýsuje, ale pokud tu práci co máš jistou odmítneš a to co se možná rýsuje ti nevyjde tak jsi bez práce a to bych neriskovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby meli v jakemkoliv zamestnani za nekoho lepsiho cloveka, tak toho prvniho klidne vyhodi - takze ja bych vzala to prvni, a kdyby vyslo to druhe, co chces, tak bych z prvniho odesla s tim, ze se omlouvam, ale dostala jsem lepsi nabidku. Od toho je zkusebka, je pro OBE strany. Zamestnani je rovnocenny vztah dvou stran.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sla bych tam, kde bych byla radeji, ale pouze za jistoty ze mi to stopro klaplo. Jentak s ruzovymi brylemi ne ![]()
- Citovat
- Upravit
Nastup tam, kde to máš jistý, existuje zkušební doba, v ní klidně můžeš napsat dopis, že končíš, a nastoupit jinde,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdi tam, kde chceš pracovat. věř mi, že žádný zaměstnavatel by ti také charitu nedělal a ve chvíli, kdy by se tě chtěl zbavit, by tě bez milosti vyhodil. Tyhle dobré skutky vůči zaměstnavateli jsou sice hezké, ale nikdo ti za ně nikdy nepoděkuje a akorát bys zkysla v práci, kterou nechceš dělat. Takže bych napsala slušný email, že se ti naskytla jiná vhodnější nabídka, a šla jinam, jestli to druhé místo je jisté.
- Citovat
- Upravit
Zamestnavatele moralni hledisko vubec neresi, casto neplni co slibili, meni podminky za pochodu a lidem otevrene lzou. To by fakt musela byt vyjimka. Vubec se tim netrap a jdi do prace, ktera ti vic sedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky vsem za odpovedi. Je to pro me tezsi o to, ze to neni prave zadna velka firma, kde se toci zamestnanci, ale takovy maly podnik o par lidech, no proste nerada nekoho zklamu, tizi me pak svedomi. Ale trapit se pak nekde mesice se mi taky nechce, tak jsem chtela znat nazor ostatnich.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, prosim o vas nahled na vec. Konci mi brigada a zamestnani ve svem oboru jsem bohuzel nenasla. Nechci ale zustat doma, a tak jsem kyvla na nabidku prace, ze ktere bohuzel nemam zadnou radost. Nicmene se mozna rysuje neco, kde bych byla radeji. Jenze z toho moralniho hlediska je mi hloupy rusit neco, kde jsem to uz slibila. Zustaly byste tam, kde s vami pocitaji, anebo radeji sly tam, kde vas to tahne vic, za cenu toho, ze se citite hloupe? Diky.