Zaměstnavatel neplatí SP, ZP a daně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Moc asi neporadím, každopádně máš prima kamarády
. A co tak jim přátelsky sdělit, že buď do 3 dnů (např) dostaneš prachy - pojistné a mzdu, zpětně smlouvu (kvůli pracáku) atd nebo je jdeš nahlásit? Asi na ten pracák nebo na finančák? To nevím…ale určitě Ti tam poradí. Makat bych jim tam teda nemakala. A ať si nemalují, že když nic nemáš v ruce, že je nahlásit nemůžeš, jestli to tak vedou, tak postižených bude víc, ne? Jinak toto fakt nevím, naštěstí takovéto milé zkušenosti nemám. Pro Tebe poučení pro příště, bez papíru ani s kamarádama, výmluvy nebrat…
- Citovat
- Upravit
Na každém Úp mají právní oddělení tam bych se obrátila. Moc nechápu proč jsi se nechal vyhodit z ÚP když jsi neměl nic vruce?
To že ti je to slíbeno neznamená, že to je tak pokud to nemáš písemně.
No nevím, ty si asi moc nepomůžeš, pokud nemáš vruce tu smlouvu co ti dali, aby jsi podepsal. Úp u nich provede kontrolu a určitě i jiné orgány týkající se jojich podnikatelské činnosti.
Zkus se s nimi nejdřív dohodnout a pokud ti neboudou chtít dát co mají a uhradit za tebe pojištění + daně tak bych neváhala a udala je. Tak tohle si na mě dovolit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď řeším něco podobného - zaměstnavatel mi od 16.1.2012 nezaplatil ani korunu, sociální a zdravotní taky nic. Šla jsem tedy na pracák. Ti mě poslali na Oblastní inspektorát práce, podala jsem podnět ke kontrole, paní mi s úsměvem oznámila, že tam toho teď mají hodně, takže na řadu se dostaneme až za 3-4 měsíce. Zdravotní si mám jít doplatit sama a pak to po něm vymáhat soudně. Nicméně to co píšeš je nelegální zaměstnávání ( stejně jako u mě). Připrav si pevné nervy a vyraž na OIP. Akorát netuším, jak to budou řešit když nemáš smlouvu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
doumi píše:
Teď řeším něco podobného - zaměstnavatel mi od 16.1.2012 nezaplatil ani korunu, sociální a zdravotní taky nic. Šla jsem tedy na pracák. Ti mě poslali na Oblastní inspektorát práce, podala jsem podnět ke kontrole, paní mi s úsměvem oznámila, že tam toho teď mají hodně, takže na řadu se dostaneme až za 3-4 měsíce. Zdravotní si mám jít doplatit sama a pak to po něm vymáhat soudně. Nicméně to co píšeš je nelegální zaměstnávání ( stejně jako u mě). Připrav si pevné nervy a vyraž na OIP. Akorát netuším, jak to budou řešit když nemáš smlouvu…
Jo bohužel dnes to tak chodí, je lepší si průběžně zjišťovat, zda firma odvádí co má. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katyca píše:doumi píše:Jo bohužel dnes to tak chodí, je lepší si průběžně zjišťovat, zda firma odvádí co má.
Hold jsem byla blbá no… ale aspoň, že mám v pořádku smlouvu, takže velkou šanci na úspěch…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
doumi píše:katyca píše:Hold jsem byla blbá no… ale aspoň, že mám v pořádku smlouvu, takže velkou šanci na úspěch…doumi píše:Jo bohužel dnes to tak chodí, je lepší si průběžně zjišťovat, zda firma odvádí co má.
Ale nebyla, člověk nemůže vědět vše, přeji, aby se to co nejdřív vyřešilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
doumi píše:
Doumi pokud jsi stále vedená jako zaměstnanec tak je to blbost, nic neplať, jsi krytá a budeš mít to co vedený u pojišťovny vedený jako přeplatek !
Jestli si to chceš vzájemně upřesnit, napiš mi přes SZ ![]()
- Citovat
- Upravit
katyca píše:doumi píše:Jo bohužel dnes to tak chodí, je lepší si průběžně zjišťovat, zda firma odvádí co má.
Zjišťovat se to dá leda tak, že se zeptáte zaměstnavatele. Na sociálce/pojišťovně Vám nikdo nic neřekne - nesmí. Tím že jste zaměstnané jste kryté.
- Citovat
- Upravit
TAPTINKA píše:katyca píše:Zjišťovat se to dá leda tak, že se zeptáte zaměstnavatele. Na sociálce/pojišťovně Vám nikdo nic neřekne - nesmí. Tím že jste zaměstnané jste kryté.doumi píše:Jo bohužel dnes to tak chodí, je lepší si průběžně zjišťovat, zda firma odvádí co má.
To není pravda, na pojišťovně stačí říct rodné číslo a oni na počkání zdělí jestli jsou fšechny platby v pořádku.
Je to běžná praxe.
Pokud bych to chtěla vědět od svého zaměstnavatele tak by mi musel ukázat potvrzení o platbách za pojištění a většinou jejich výmluva je , že to mají u účetní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katyca píše:
To není pravda, na pojišťovně stačí říct rodné číslo a oni na počkání zdělí jestli jsou fšechny platby v pořádku.Je to běžná praxe.
Pokud bych to chtěla vědět od svého zaměstnavatele tak by mi musel ukázat potvrzení o platbách za pojištění a většinou jejich výmluva je , že to mají u účetní.
Ano, sdělí Ti U TEBE jestli je vše v pořádku. Nesdělí Ti ale jestli je vše v pořádku u zaměstnavatele, na to je zákon = ochrana dat.
Stačí si přečíst celou diskuzi, už je to tu vypsané dopodrobna, jak to je a není na pojišťovnách vedené
![]()
- Citovat
- Upravit
Posek: Pokud nemáš smlouvu ani výplatní pásky, nemáš v ruce nic a je to tvrzení proti tvrzení
Jinak na ÚP dojít můžeš, je to na Tobě - jak velcí to jsou „kamarádi“ ![]()
- Citovat
- Upravit
TAPTINKA píše:katyca píše:
To není pravda, na pojišťovně stačí říct rodné číslo a oni na počkání zdělí jestli jsou fšechny platby v pořádku.Je to běžná praxe.
Pokud bych to chtěla vědět od svého zaměstnavatele tak by mi musel ukázat potvrzení o platbách za pojištění a většinou jejich výmluva je , že to mají u účetní.
Ano, sdělí Ti U TEBE jestli je vše v pořádku. Nesdělí Ti ale jestli je vše v pořádku u zaměstnavatele, na to je zákon = ochrana dat.
Stačí si přečíst celou diskuzi, už je to tu vypsané dopodrobna, jak to je a není na pojišťovnách vedené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
celou diskuzi jsem četla, řeší se pojištění zaměstance a né zaměstnavatele a pokud on za sebe pojištění neodvádí tak mě to fakt nezajímá, mě zajímá jen to jestli mám vše uhrazené já a včas, dle předepsaných plateb za zálohu za zaměstance. Úhrada pojištění zaměstanec a zaměstnavatel je naprosto odlišná věc.
MĚ něco povídej..
Pokud zaměstnavatel hradí za zaměstnance, NIKDY to nejde na účet zaměstnanců, ale JEHO.
Zaměstnavatel platí jednou hromadnou částku za všechny zaměstnance pod svým IČ (u pojišťovny číslem plátce).
NIKDY to není že pošle třeba 200,– Novákovi, 200,– Novotné a 300,– Pepíkovi z Horní Dolní.
Než tu budeš psát blbosti tak si to ověř, píšeš (a myslíš si) kraviny a akorát děláš paniku ![]()
- Citovat
- Upravit
Chtěl jsem se zeptat nastoupil jsem pod kamarády do baru ,,k tomu jsem byl do určité doby přihlašen na uřadu práce což bylo do nákeho 11.12.2011 a od té doby mi zaručili zaměstnavatelé že smlouva bude , já se na pracovní uřad už nedostavil jelikož jsem počítal s pracovní smlouvou nicméně týden na to či 14dní z nich vylezlo že to dělaj tak že dostanu smlouvu kde bude udáno že si zdravotní a socialní budu platit já sám , což jsem jim nepodepsal z pracovního uřadu jsem byl vyhozen smlouvu nikde a ted mě vykopli ze dne na den a já nemám nic v ruce. Perzonál činí asi 5lidí a za nikoho ty daně neodváděj mám 100 chtí jít na pracák a celé to tam vysypat. Nevím jestli na pracák nebo kdo tohle řeší a jak se mám k tomu postavit abych z nich dostal aspon na zdravotní a socialní za 4 měsíce.?????? Děkuju moc za odpověd …vykořistování fakt tady už .