Zaměstnavatel neplatí SP, ZP a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1438
21.3.12 16:57
TAPTINKA píše:
Posek: Pokud nemáš smlouvu ani výplatní pásky, nemáš v ruce nic a je to tvrzení proti tvrzení :( Jinak na ÚP dojít můžeš, je to na Tobě - jak velcí to jsou „kamarádi“ :(

A taky ještě jak moc jsi při penězích - zaměstnávání načerno se pokutuje jak u zaměstnavatelů, tak u zaměstnanců. Ono to nefunguje tak, že makám načerno za peníze na ruku (nebo na živnostenský list) a když se se zaměstnavatelem pohádám, tak ho bonzu a odnese to jenom on. Pokuty jsou na obou stranách, u zaměstnanců až deset tisíc při jednorázovém činu, při opakovaném tuším až sto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Taptinka
21.3.12 17:25
Les2311 píše:
TAPTINKA píše:
Posek: Pokud nemáš smlouvu ani výplatní pásky, nemáš v ruce nic a je to tvrzení proti tvrzení :( Jinak na ÚP dojít můžeš, je to na Tobě - jak velcí to jsou „kamarádi“ :(
A taky ještě jak moc jsi při penězích - zaměstnávání načerno se pokutuje jak u zaměstnavatelů, tak u zaměstnanců. Ono to nefunguje tak, že makám načerno za peníze na ruku (nebo na živnostenský list) a když se se zaměstnavatelem pohádám, tak ho bonzu a odnese to jenom on. Pokuty jsou na obou stranách, u zaměstnanců až deset tisíc při jednorázovém činu, při opakovaném tuším až sto.

Tak když měla smlouvu tak na černo nepracovala.. je to težký, no
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
1438
21.3.12 19:06
nepřihlášená Taptinka píše:
Les2311 píše:
TAPTINKA píše:
A taky ještě jak moc jsi při penězích - zaměstnávání načerno se pokutuje jak u zaměstnavatelů, tak u zaměstnanců. Ono to nefunguje tak, že makám načerno za peníze na ruku (nebo na živnostenský list) a když se se zaměstnavatelem pohádám, tak ho bonzu a odnese to jenom on. Pokuty jsou na obou stranách, u zaměstnanců až deset tisíc při jednorázovém činu, při opakovaném tuším až sto.
Tak když měla smlouvu tak na černo nepracovala.. je to težký, no :nevim:

No ale Posek psal, že pracoval načerno při registraci na pracáku a když měl jít podepsat smlouvu, tak jí podepsat odmítl, protože se mu nelíbila (asi by to byla nějaká smlouva pro práci na ŽL, když by si měl sám platit ZP a SP, odhaduji). A jestli jsem to dobře pochopila, v práci bez smlouvy pokračoval i když už na pracáku nebyl a pokračoval v ní až do doby, než ho kamarádi vyhodili. Čili tam ta práce načerno byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
21.3.12 19:11
Les2311 píše:
nepřihlášená Taptinka píše:
Les2311 píše:
TAPTINKA píše:
Tak když měla smlouvu tak na černo nepracovala.. je to težký, no :nevim:
No ale Posek psal, že pracoval načerno při registraci na pracáku a když měl jít podepsat smlouvu, tak jí podepsat odmítl, protože se mu nelíbila (asi by to byla nějaká smlouva pro práci na ŽL, když by si měl sám platit ZP a SP, odhaduji). A jestli jsem to dobře pochopila, v práci bez smlouvy pokračoval i když už na pracáku nebyl a pokračoval v ní až do doby, než ho kamarádi vyhodili. Čili tam ta práce načerno byla.

:oops: přehlídla jsem že to je k „Posek“ovi :oops:
reagovala jsem na jiný nick, beru zpět, omlouvám se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4026
21.3.12 20:06
TAPTINKA píše:
:lol: celou diskuzi jsem četla, řeší se pojištění zaměstance a né zaměstnavatele a pokud on za sebe pojištění neodvádí tak mě to fakt nezajímá, mě zajímá jen to jestli mám vše uhrazené já a včas, dle předepsaných plateb za zálohu za zaměstance. Úhrada pojištění zaměstanec a zaměstnavatel je naprosto odlišná věc. :pankac:

MĚ něco povídej..

Pokud zaměstnavatel hradí za zaměstnance, NIKDY to nejde na účet zaměstnanců, ale JEHO.

Zaměstnavatel platí jednou hromadnou částku za všechny zaměstnance pod svým IČ (u pojišťovny číslem plátce).

NIKDY to není že pošle třeba 200,– Novákovi, 200,– Novotné a 300,– Pepíkovi z Horní Dolní.

Než tu budeš psát blbosti tak si to ověř, píšeš (a myslíš si) kraviny a akorát děláš paniku :cert:

Prosim tě nevím kdo ti co říkal, nebo co ty znáš, tak nepiš hlouposti. :cert:

Neřekla jsem, že se odvody platí jednotlivě na osobu, ty jsi povinna dát každý měsíc Přehled za zaměstance , kde je rozepsáno kolik je jejich příjem hrubá mzda,kolik za ně odvádíš,.. Je ti přiděleno čílo účtu na které posílá zaměstavatel sám za sebe a na zaměstance má jiné číslo kam posílá peníze, žádnou hromadnou částku neposílá. :roll: Jestli si to nepleteš s hromadným příkazem :roll: , to potom ano, ale jinak jak píši já. ;)
Prosim tě zavolej si na zdravotní pojišťovnu oni ti to rádi řeknou, nebo i obyčejná mzdová účetní. :pankac:
Pokud tomu nerozumíš tak raději tady ostatní neosečuj, že píší hlouposti. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
21.3.12 20:12

Prosim tě nevím kdo ti co říkal, nebo co ty znáš, tak nepiš hlouposti. :cert:

Neřekla jsem, že se odvody platí jednotlivě na osobu, ty jsi povinna dát každý měsíc Přehled za zaměstance , kde je rozepsáno kolik je jejich příjem hrubá mzda,kolik za ně odvádíš,.. Je ti přiděleno čílo účtu na které posílá zaměstavatel sám za sebe a na zaměstance má jiné číslo kam posílá peníze, žádnou hromadnou částku neposílá. :roll: Jestli si to nepleteš s hromadným příkazem :roll: , to potom ano, ale jinak jak píši já. ;)
Prosim tě zavolej si na zdravotní pojišťovnu oni ti to rádi řeknou, nebo i obyčejná mzdová účetní. :pankac:
Pokud tomu nerozumíš tak raději tady ostatní neosečuj, že píší hlouposti. :zed:

Stručně řečeno: NEMÁŠ PRAVDU.
Víc se k tomu vyjadřovat nebudu (a nemůžu). 8)

• Citovat
  • Upravit
4026
21.3.12 20:15

Jo musím dodat číslo účtu je samozřejmě stejné liší se pouze variabilní symboly.

Zaměstavatel je veden pod ič a dič - je mu přiděleno číslo, ze začátku pokud je jen fyzická osoba a nemá zaměstance platí na své rodné číslo u ZDR pojištovny, u socky mu je přidělen VS hned. Pokud si veme zaměstance hned je veden jako „malá organizace“ na zaměstance dostané jiný VS na které platí měsíční zálohu na pojistném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.13 21:55

Prosím o radu

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Manželovi zaměstnavatelka nejen že nezaplatila zdr. a soc. za 4 měsíce, ale nejspíš ho ani nepřihlásila na pojišťovnu. Jelikož bývalou zaměstnavatelku nemohou vyhledat podle IČO, hrozí VZP manželovi exekucí na plat. Co máme dělat?
Bývalé zaměstnavatelce neustále voláme a píšeme, ale ta vůbec nereaguje, když voláme z cizího čísla, ječí na nás do telefonu, že má na starost důležitější věci než manžela dluhy na zdravotním pojištění.
Moc děkuji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
19.6.13 21:59

Pokud má muž v ruce zápočtový list, smlouvu a výplatní pásky, dojde s tím na pojišťovnu a sociálku a oni mu to doplní.

Případně smlouvu a výplatní pásky.

Pouze na základě smlouvy to neudělají, to si může napsat každý sám.

Pokud mu hrozí exekucí na plat už se to řeší ale podstatně déle, není to čerstvá záležitost, už ho museli urgovat o úhradu dříve.

• Citovat
  • Upravit
29350
20.6.13 00:42

@Karolininka a na výplatních páskách to má strženo? Pokud ano, tak je to chyba zaměstnavatele, ne manžela… pokud ne, tak o tom na druhou stranu musel vědět a měl to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.13 10:09

Regina Hero, ano, manžel to má na výplatnicích strženo. Moc děkuji. Psala jsem do Prahy kde má VZP hlavní pobočku a řeším to za manžela, snad to pro nás dopadne dobře. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucikja
24.7.13 08:46

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu, mám stálou práci od roku 2009,včera mi přišel doporučený dopis od VZP, že za rok 2010 nemám zaplacené zdravotní pojištění-(2 měsíce) a za rok 2011 také nemám zaplacené pojištění (8 měsíců),takže dlužím 10800kč plus penále 4300kč, výplatní pásky už z toho roku 2010 a 2011 nemám, mám jen prac.smlouvy.Mohu si zažádat o zpětné vydání výplatních pásek? Poradíte jak to teď řešit? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.13 08:52
@Lucikja píše:
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu, mám stálou práci od roku 2009,včera mi přišel doporučený dopis od VZP, že za rok 2010 nemám zaplacené zdravotní pojištění-(2 měsíce) a za rok 2011 také nemám zaplacené pojištění (8 měsíců),takže dlužím 10800kč plus penále 4300kč, výplatní pásky už z toho roku 2010 a 2011 nemám, mám jen prac.smlouvy.Mohu si zažádat o zpětné vydání výplatních pásek? Poradíte jak to teď řešit? Děkuji za odpovědi

Pokud máte platnou pracovní smlouvu na dané období, dojděte si s ní na pobočku VZP a tam jim vše sdělte. Jistě Vám rádi poradí a řeknou co a jak vyřešit.

• Citovat
  • Upravit
5215
24.7.13 08:52
@Lucikja píše:

To je snadné vem pracovní smlouvu pokud je na hlavní pracovní poměr a s tou si skoč na vzp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
24.7.13 09:54

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...