Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Krkael já kdysi reklamace dělala, takže ze strany dodavatele, je to jen zkouška, zda obstojí zamítnutí, jelikož dost lidí to pak neřeší a vyřvou se na chudáky prodavače, což jsou jen prostředníci. Doporučuji chtít písemné vyjádření od dodavatele, to ti musí na prodejně dát, kde by měla být i adresa a napiš svou zamítavou odpověď. Musíš napsat proč nesouhlasíš s vyjádřením od nich a napiš tam a to zabírá, že se jinak budeš muset obrátit na soudního znalce. Držím pěsti, ale mohlo by to zabrat
My to posílali tehdy znovu, třeba ti tvou odpověď taky pošle prodejna, kdes to kupovala, záleží na serióznosti
@Veryska81 Tu zamitavou odpoved pak napsat primo dodavateli, nebo to dal resit pres prodejce?
@jessikka píše:
@hanča74 COI nic nevyresi. jednou mi zamitli z podobneho duvodu reklamaci bot a na COI mi rekli, ze nemuzou nic, pokud se zachovali podle zakona a zachovali zakonne lhuty. To resi oni. Pokud nesouhlasim s vysledkem reklamace, tak si pry muzu necha zpracovat znalecky posudek a resit to dal. Z jejich hlediska ale zakon neporusili.
Ano. Mas vlastne pravdu. My tenkrat vlastne vsichni nadavali, k cemu, ze tam vlastne jsou.
@Pizlam píše:
Coika. Takhle se tenkrat nastvala svagova, kdyz ji neustale vypadaval kaminek ze snubaku! V Klenotnictvi treti reklamaci zamitli. Proc asiTake si zavadu udelala sama. Take ji neslo o prachy ale princip a velmi arogantni chovani. Postupovala nasledovne. Nasla na internetu znalce, a ten ji za 300kc udelal posudek. Kaminek byl spatne umisten vyrobcem, cili vada jiz pri vyrobe. Po obdrzeni znal. posudku se vydala zpet do klenotnictvi. Pohrozila zalobou a vse se razem otocilo. Pro me tedy zdlouhava cesta, ale jeste ted si vybavuji, jak slastne popisovala sve " vitezstvi".
No jo, ale jakej znalec se zabývá výliskama na pouzdře, že ![]()
@jessikka píše:
@Veryska81 Tu zamitavou odpoved pak napsat primo dodavateli, nebo to dal resit pres prodejce?
ono záleží na prodejně, my to třeba posílali, ale není to myslím povinnost, protože i pro ně je to vyřízená reklamace, jsou fakt jen prostředníkem pokud teda nemají svého znalce nebo to nedělá někdo vzadu
Důležité je mít adresu přímo na dodavatele a taky číslo reklamace a jejich stanovisko
@Veryska81 píše:
@Krkael já kdysi reklamace dělala, takže ze strany dodavatele, je to jen zkouška, zda obstojí zamítnutí, jelikož dost lidí to pak neřeší a vyřvou se na chudáky prodavače, což jsou jen prostředníci. Doporučuji chtít písemné vyjádření od dodavatele, to ti musí na prodejně dát, kde by měla být i adresa a napiš svou zamítavou odpověď. Musíš napsat proč nesouhlasíš s vyjádřením od nich a napiš tam a to zabírá, že se jinak budeš muset obrátit na soudního znalce. Držím pěsti, ale mohlo by to zabratMy to posílali tehdy znovu, třeba ti tvou odpověď taky pošle prodejna, kdes to kupovala, záleží na serióznosti
No to jsem se jich ptala na název dodavatele, ten mi prý nejsou povinni sdělit. Což asi nejsou, no
A na základě čeho mi to musí dát? Neznáš nějakej § třeba?? ![]()
@hanča74 píše:ČOI pouze zkontroluje zda má reklamační zápis náležitosti které má ze zákona mít a to samé zda byla vyřízena dle zákoné lhůty
Obrať se na ČOI V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ
@Krkael paragraf ti už neřeknu, je to nějaký rok zpět
ale stanovisko od výrobce jsou ti povinni dát, musíš to mít písemně. Leda si pak dodavatele najít na netu, ale museli ti dát nějaké vyjádření ne? A pokud jsou pod tím podepsaní oni jako prodejna, tak natvrdo to s něma řešit, takže jim napsat své stanovisko ![]()
@Krkael píše:
No jo, ale jakej znalec se zabývá výliskama na pouzdře, že
No, to bude asi potreba zalozit druhou diskusi ![]()
@Krkael zase je blbost zamítnout 2× po sobě stejnou vadu
to je do očí bijící
@Veryska81 píše:
@Krkael zase je blbost zamítnout 2× po sobě stejnou vadu![]()
to je do očí bijící
No prodejce mi řekl, že yhle vady jsou ojedinělý, že reklamace skoro nejsou. Ale doprkvančic, obal jsem měla měsíc, a to nedělám v dolech ale v kanclu, takže podmínky nejsou nijaký šílený, že bych obal moc „namáhala“ ![]()
@Veryska81 píše:
@Krkael paragraf ti už neřeknu, je to nějaký rok zpětale stanovisko od výrobce jsou ti povinni dát, musíš to mít písemně. Leda si pak dodavatele najít na netu, ale museli ti dát nějaké vyjádření ne? A pokud jsou pod tím podepsaní oni jako prodejna, tak natvrdo to s něma řešit, takže jim napsat své stanovisko
Uf.. No, to bude.. ![]()
@Krkael skoro nejsou, ale že reklamuješ stejnou vadu 2× je asi taky divné ne? Máš teda nějaký papír od nich? Ten ti fakt dát musí a měla bys i podepsat, že reklamaci přijímáš, jak jinak doloží, že ti to předali? Takhle pro tebe lhůta pořád běží ![]()
@Veryska81 píše:
@Krkael paragraf ti už neřeknu, je to nějaký rok zpětale stanovisko od výrobce jsou ti povinni dát, musíš to mít písemně. Leda si pak dodavatele najít na netu, ale museli ti dát nějaké vyjádření ne? A pokud jsou pod tím podepsaní oni jako prodejna, tak natvrdo to s něma řešit, takže jim napsat své stanovisko
nejsou povinní dát dodavatele, já pracovala v obuvi a tam se to běžně dělá tak, že si ten samý model nechá vyrobit Baťa, CCC, Humanic, Reno a takový velký řetězce, každý pod tou svojí značkou a reklamace si vyřizují sami, mají reklamační oddělení na vedení a běžné reklamace se vyřizují na prodejnách. Pokud je nějaký lot opravdu špatný, dál to řeší oni s výrobcem, takže výrobce nejsou poviní udávat. Nicméně by měli dát kontakt nebo si sama najdi kontakt na vedení a tam jim napiš moc pěkný e-mail a většinou to zabere, tam bych zmínila i posudek soudního znalce, toto většinou zabere a vrátí ti prachy(hlavně aby měli klid a „spokojeného“ zákazníka)
@Krkael
Ahoj, muzes nejdriv zkusit zavolat na dTest linku, cislo je na netu, zdarma Ti poradi, maji reklamace v malicku ![]()