Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím všechny znalé.
Koupila jsem si obal na mobil - takovej ten „flip“, odklapávací. Cena bez koruny 500,–. Po asi dvou a půl měsících používání se mi ovšem urvala jedna „packa“, která drží ten telefon. Dala jsem na reklamaci, tu mi uznali, dali novej obal, s tím i novej paragon. Přesně po měsící a třech dnech ten stejnej problém, tedy měsíc používání. Opět reklamace, to už jsem byla mírně nepříjemná, protože si nekupuju obal na to, abych měla telefon bez něj, že
No teď jsem tam volala a reklamace zamítnuta - „mechanické poškození“
Packy mi upadly při telefonování, ani bych si toho nevšimla, kdyby mi jedna nezůstala na prstě.
A já se ptám: Co mám teď dělat? Nejde mi ani tak o ty prachy, spíš o ten princip. Když si vezmu, že mi ten obal vydržel měsíc, k tomu to arogantní jednání a ještě napíšou že jsem si to způsobila sama a je reklamace zamítnutá?? No jako sorry ale tohle ne
Předpokládám, že budu muset reklamovat znovu. A dál? Při dalším zamítnutí??
Dá se odkázat na nějakej zákon, případně nějaký vyšší místa? Co by mě to stálo, kdybych si nechala udělat nějakej ten „posudek“, nevíte některá??
Čert vem ty prachy, na dnešní dobu je to pár korun, ale to bych za ně radši koupila nějaký hračky do nemocnice, než podporovat nějaký šmejdy ![]()
Pokud máte někdo zkušenost tak díky…
Hezkej večír ![]()
Ano mám podobnou zkušenost. Taktéž mi byla zamítnuta reklamace a po poradě mi bylo oznámeno, abych kontaktovala Čoiku. Já se na to vyprdla, ale jestli ty bys chtěla… ![]()
@DeTer píše:
Ano mám podobnou zkušenost. Taktéž mi byla zamítnuta reklamace a po poradě mi bylo oznámeno, abych kontaktovala Čoiku. Já se na to vyprdla, ale jestli ty bys chtěla…
@hanča74 Díky, tak do toho určo půjdu, nejen, že to nestopjí nic, ale aspoň jim to budu mopct oznámit, jak si pro tu zamítnutou reklamaci půjdu. ![]()
@Krkael píše:
@hanča74 Díky, tak do toho určo půjdu, nejen, že to nestopjí nic, ale aspoň jim to budu mopct oznámit, jak si pro tu zamítnutou reklamaci půjdu.
Doporučuju. Kamarádka se taktéž orátli na Čoiku a do dnes jí v obchodě otevírají dvěře. Prý tam chodí, když má depku a potřebuje zvýšit seběvědomí
Nejen, že jí dodatečně otevřeli reklamační řízení, ale dostala nový mobil ( ten reklamovala - i přes to že to byla první reklamace a že to nebyla vada, která by se nedala opravit) a obchod dostal pokutu - prý za špatný postup a hlavně za špatné jednání se zákazníkem. Ona měla zapnutí diktafon, když tam šla vyřizoat prve, takže to dopadlo tak no ![]()
@DeTer píše:
Doporučuju. Kamarádka se taktéž orátli na Čoiku a do dnes jí v obchodě otevírají dvěře. Prý tam chodí, když má depku a potřebuje zvýšit seběvědomí![]()
Nejen, že jí dodatečně otevřeli reklamační řízení, ale dostala nový mobil ( ten reklamovala - i přes to že to byla první reklamace a že to nebyla vada, která by se nedala opravit) a obchod dostal pokutu - prý za špatný postup a hlavně za špatné jednání se zákazníkem. Ona měla zapnutí diktafon, když tam šla vyřizoat prve, takže to dopadlo tak no
Hezký
No, tak to jim tam teda napíšu taky, o tom arogantním jednání a zvýšeným hlase ![]()
@Krkael píše:
Hezký![]()
![]()
No, tak to jim tam teda napíšu taky, o tom arogantním jednání a zvýšeným hlase
Zkus a dej vědět. Ráda bych věděla, jak jsi dopadla. Na arogantní jednání jsou obecně inspekce alergické, takže toto spojení doporučuji ![]()
@DeTer píše:
Zkus a dej vědět. Ráda bych věděla, jak jsi dopadla. Na arogantní jednání jsou obecně inspekce alergické, takže toto spojení doporučuji
@Krkael píše:Už mám náladu o něco lepší
takovou bojovnou, že? Úplně to z Tebe sálá
Věřím, že už si připravuješ řeč, či písmenka
![]()
@DeTer píše:
takovou bojovnou, že? Úplně to z Tebe sáláVěřím, že už si připravuješ řeč, či písmenka
![]()
No to teda
ja jsem hotovej spisovatel na tyhle veci ![]()
Coika. Takhle se tenkrat nastvala svagova, kdyz ji neustale vypadaval kaminek ze snubaku! V Klenotnictvi treti reklamaci zamitli. Proc asi
Take si zavadu udelala sama. Take ji neslo o prachy ale princip a velmi arogantni chovani. Postupovala nasledovne. Nasla na internetu znalce, a ten ji za 300kc udelal posudek. Kaminek byl spatne umisten vyrobcem, cili vada jiz pri vyrobe. Po obdrzeni znal. posudku se vydala zpet do klenotnictvi. Pohrozila zalobou a vse se razem otocilo. Pro me tedy zdlouhava cesta, ale jeste ted si vybavuji, jak slastne popisovala sve " vitezstvi". ![]()
@Krkael Myslela jsem slovní obrat… Ale jestli máš finanční obrat okolo sto tisíc ( taky záleží za jak dlouhé obdob) tak bychom se mohli kamarádit ![]()
@hanča74 COI nic nevyresi. jednou mi zamitli z podobneho duvodu reklamaci bot a na COI mi rekli, ze nemuzou nic, pokud se zachovali podle zakona a zachovali zakonne lhuty. To resi oni. Pokud nesouhlasim s vysledkem reklamace, tak si pry muzu necha zpracovat znalecky posudek a resit to dal. Z jejich hlediska ale zakon neporusili.