Zamítnutá reklamace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4315
9.6.16 13:37

Reklamačnhí lhůta 30 dnů běží do chvíle než ti podají první informaci o vyřízení reklamace. Takže si myslím, že ti na toto poběží maximálně další 30 a ty budeš bez kávovaru a ten jim tam bude ležet na skladě než se jim vyjádří servis. to vyjádření ti pak pošlou bud dopisem nebo mailem a pro ně je to konečná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.6.16 14:34

@cunklik no, nicméně bys měla mít u zamítnuté reklamace vyjádření proč to bylo zamítnuto, takže dle mého tady je chyba ale vzhledem k tomu, že jsi napsala na manegement, tak si myslím že uspěješ, on se nikdo nechce dohadovat, nebo táhnout vleklé spory kvůli pro ně pár tisícovkám, tohle většinou zabírá i když třeba jsou věci kdy ten zákazník pravdu nemá, tak mu to zboží vymění nebo vrátí peníze aby měli klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
9.6.16 14:35
@Anikaa02 píše:
Reklamačnhí lhůta 30 dnů běží do chvíle než ti podají první informaci o vyřízení reklamace.

Reklamační lhůta beží od uplatnění do vyřízení reklamace.

Reklamace se považuje za vyřízenou okamžikem, kdy se jí dodavatel již nemusí zabývat (například uvědomí zákazníka, že výrobek je opravený k vyzvednutí na prodejně.

Pokud byla reklamace oprávněná a přesto odmítnutá, tak se dle mého názoru uvědoměním zákazníka o „vyřízení“ reklamace běh reklamační lhůty neukončuje (a snad ani nepřerušuje): Kdyby tomu tak bylo, tak by si prodejci mohli pomáhat odmítáním oprávněných reklamací.

Čili, pokud se později ukáže, že reklamace byla oprávněná bude se běh reklamační lhůty počítat od jejího uplatnění a pokud prodejce díky odmítnutí oprávněné reklamace zmešká 30 lhůtu k jejímu vyřízení, může zakladatelka postupovat jako u neopravitelné vady (tedy například odstoupit od smlouvy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
9.6.16 14:43

Ano to jistě, ale nefunguje to tak že si zákazník reklamaci nevyzvedne a řekne já si to nevyzvedl takže uběhla 30 denní lhůta :) Samozřejmě pokud si to ona nevyzvedne s tím že byla reklamace zamítnuta neoprávněně a potvrdí se jí to znaleckým posudkem třeba. Tak pak bude mít nárok na vrácení peněz a proplacení znaleckého posudku, ovšem musí počítat s tím že než se tohle vyřeší tak to má minimálně na další měsíc… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
9.6.16 15:01

@Anikaa02 To, že nemám kávovar, který nefunguje mi nevadí.
@medunka23 Taky si myslím, že mi měli dnes dát nějaký vysvětlení, ale prý to přijde písemně až na základě té stížnosti. Tak počkám a uvidím. Tuto reklamaci měli vyřízenou behěm 14 dnů. Tak snad to bude teď také rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.6.16 15:07
@cunklik píše:
@Anikaa02 To, že nemám kávovar, který nefunguje mi nevadí.
@medunka23 Taky si myslím, že mi měli dnes dát nějaký vysvětlení, ale prý to přijde písemně až na základě té stížnosti. Tak počkám a uvidím. Tuto reklamaci měli vyřízenou behěm 14 dnů. Tak snad to bude teď také rychlé.

8o 8o to by mělo být součástí reklamačního zápisu hned při prvním vyzvednutí, škoda žes už napsala na to vedení, bych jim tam pohrozila tou ČOIkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
9.6.16 15:17

Akorát jsem telefonicky hovořila s paní, která mi podrobně vysvětlila, co se v servisu dělalo a proč to není uvedeno jako závada funkčnosti. Domluvily jsme se, že přijedeme na prodejnu a zde nám předvedou, že je vše již funkční. Myslím, že to takto mohlo být hned ráno. Prý bylo něco zanešeného a toto je běžná údržba. A to prý ale není vada funkčnosti. No, přístroj byl vždy po jeho upozornění čištěn, odvápněn a po každé mléčné kávě vyčištěna tryska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.6.16 21:05

@cunklik a pořád tam ale chybí zápis proč to bylo zamítnuto, ono je krásný že ti to vysvětlila po telefonu, ale raději bych měla v ruce i písemné vyjádření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
9.6.16 23:56

@medunka23 Oni mi jej poslali i pisemne do mailu, to jsem pozadovala. Tak jsem si to hned zalozila. Jinak na prodejne jsme se domluvili ve spokojenost obou stran. Mame kontakt na servis kousek od domu a kdykoliv nam poradi popripade udelaji udrzbu. V ramci zaruky. Jeste jsme jej ale nezkouseli, az zitra rano, tak snad bude vse fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák