Zamítnutá reklamace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
8.6.16 22:33
@cunklik píše:
Tak podle telefonickeho hovoru byl kavovar v servisu, kde toto tvrdi. Ze je vada zpusobena zakaznikem. Jsem tedy rozhodnuta toto resit dale, prltoze jsem si jista, ze vsechny podminky byly dodrzeny - cisteni, odvapneni atd. Tak jsem zvedava s cim na me zitra vyrukuji. Vubec nemluvim o tom, ze kdyz jsem pozadovala kontakt na servis, tak mi rekli spatny, takze jsem protelefonovala spoustu penez a nakonec to reklamovala prostrednictvim prodejny. Nasla jsem hezkoi stranku reklamovat.cz, tak nejspis budu resit pres ne. Ale nebudu tedy prebirat? Jsem zmatkar, tak snad zitra se mnou nevybehnou

no prostě zjisti si co píše servis a uvidíš dál. Jak říkám, s reklamacemi te%d pomáhá čoi. ZA znalce dáš 3000kč a nikdo ti nezaručí že je dostaneš zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
8.6.16 22:54

Ahoj, pokud vím tak v případě reklamace do 6mesicu se počítá, že výrobek byl vadný už v době koupě. Mohu se zeptat na prodejce? Jinak určitě řešit přes ČOI, ta bude určitě na Vaší straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
8.6.16 22:55

@jakanas ano. Dekuji. Akorat jsem na to koukala. Maji na strankach formular. Nasla jsem vsude ze prvnich sest mesicu mam vyhodnejsi postaveni, tak snad to dobre dopadne. A porad si rikam, ze radeji bych prisla o penize za znalce nez o 16 tisic. A pokud znalec rekne, ze je to nase vina, tak pak budu spytovat svedomi. To je tak kdyz clovek po necem leta touzi a pak si to konecne muze koupit, tak to nefunguje. Jsem zklamana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
8.6.16 22:56

@pinguin11 kupovali jsme ho v Datartu. Byl momentalne v akci skoro o 5 tisic nez jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.6.16 23:33

@cunklik můžu se zeptat?? V druhé oživené diskuzi jsi psala o napěnění mléka, že někdy napění, někdy ne, psala jsem ti tam, že je potřeba aby bylo mléko plnotučné a vychlazené, to je základ pro ruční šlehání a automatické kávovary to mají stejně, dělali jste to tak?? Ono to je právě základ pro dobré napěnění, takže tam může být právě problém i v tomto. Zkuz o tom popřemýšlet jestli i tohle jste měli vždycky stejné. Fakt to je sakra znát na pěně když něco z těchto požadavků není splněné. To jen abys byla připravená na všechno(pokud to tedy není kapslový kávovar)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
8.6.16 23:41

@medunka23 Omlouvam se, ma druhou diskuzi jsem se nedivala, neukazalo se mi upozornen. Kdyz nam kavovar nepenil (jiz po zakoupeni chvilku), tak jsem hledala na internetu a toto vse jsme zkouseli. Bylo to jak ve zkusebne. Ale bohuzel posledni tyden pred reklamaci uz nefungovalo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
9.6.16 05:40

Hlavně nepřebírej, měli by to s Tebou sepsat. Zkus nějakej výhrůžnější dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
9.6.16 05:55
@jakanas píše:
Pokud s vyřízením reklamace nesouhlasíš tak ji hlavně nepřebírej. Protože převzetí znamená že souhlasíš a je vše vyřešeno.

Vážně? Kde je to napsáno? Jiný důvod převzetí, než souhlas se způsobem vyřízení reklamace, mít nemůže?

Jak si například opatří vlastní znalecký posudek, když nebude mít fyzicky posuzovaný výrobek?

Když přezvezme a do potvrzení o převzetí zboží napíše, že s odmítnutím reklamace nesouhlasí, tak to znamená, že nesouhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
9.6.16 07:42
@eumedon píše:
Vážně? Kde je to napsáno? Jiný důvod převzetí, než souhlas se způsobem vyřízení reklamace, mít nemůže?

Jak si například opatří vlastní znalecký posudek, když nebude mít fyzicky posuzovaný výrobek?

Když přezvezme a do potvrzení o převzetí zboží napíše, že s odmítnutím reklamace nesouhlasí, tak to znamená, že nesouhlasí.

Kdysi jsem toto řešil s čoi jako prodejce.
Zákazník měl stále nějaký problém, který se nikdy neprojevil a tak jsem se přímo zeptal čoi a ti mi napsali že pokud zákazník zboží převzal, tak ta daná reklamace je prostě uzavřena jako zamítnutá a končí běžet lhůty atd. Pokud chce zboží dát znalci tak samozřejmě musí převzít, může do protokolu napsat že nesouhlasí ale nic to neznamená.
Ale podle mě bude zboží při převzetí funkční. To často servis dělají pokud jde o nějakou malou závadu, možná i způsbenou špatnou obsluhou. Zákazník má funkční zboží a zamítnutá reklamace se nepočítá do závad v případě dalších reklamací.
Proto jsem už psal, počkat co bude napsáno v protokolu a uvidí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
9.6.16 09:33

Tak pán na reklamaci byl silně arogantní - asi už má těch zákazníků plný zuby… A reklamace dopadla takto. Rý reklamaci neuznali, ale vyčistili celou hlavu. Trvala jsem na tom, že chci, aby to bylo uvedené v záručním listě (nerada bych se do budoucna s někým dohadovala, že jsme měli přístroj rozebraný), což odmítl. Nechtěl se semnou bavit, tak rovnou sepsal stížnost na řešení reklamace. Kávovar jsem nepřevzala. Tak snad jsem udělala správně. Teď by mě zajímalo, zda na tuto stížnost běží další reklamační lhůta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
9.6.16 11:18

@jakanas Takhle: Převzetí výrobku by bylo (snad) možno považovat za konkludentní projev souhlasu s vyřízením reklamace, kdyby nebyl doprovázen výslovnou výhradou. Výslovný projev vůle má přednost před domnělým konkludentním projevem (pokud ovšem čin, který by mohl být chápán jako konkludentní projev, dokáže jeho aktér vysvětlit.

Čili, převzetí výrobku, doprovázený výslovnou výhradou nesouhlasu s vyřízením reklamace (samozřejmě takovou, o které pak bude důkaz) nelze vykládat jako projev souhlasu (pokud ovšem dokáže zákazník vysvětlit, proč výrobek převzal - například, že měl v úmyslu dát jej přezkoumat znalci).

Jinými slovy, prodejce nemohl žít v domnění (které nabyl pouhým převzetím výrobku zákazníkem), že zákazník souhlasí, když to převzal s výslovnou výhradou, že nesouhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
9.6.16 11:26
@cunklik píše:
Tak pán na reklamaci byl silně arogantní - asi už má těch zákazníků plný zuby… A reklamace dopadla takto. Rý reklamaci neuznali, ale vyčistili celou hlavu. Trvala jsem na tom, že chci, aby to bylo uvedené v záručním listě (nerada bych se do budoucna s někým dohadovala, že jsme měli přístroj rozebraný), což odmítl. Nechtěl se semnou bavit, tak rovnou sepsal stížnost na řešení reklamace. Kávovar jsem nepřevzala. Tak snad jsem udělala správně. Teď by mě zajímalo, zda na tuto stížnost běží další reklamační lhůta?

takže je to přesně tak jak jsem psal, opravili ti to a neuznali reklamaci.
A to jako ti do protokolu napsali že se jim závada neprojevila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
9.6.16 11:28
@eumedon píše:
@jakanas Takhle: Převzetí výrobku by bylo (snad) možno považovat za konkludentní projev souhlasu s vyřízením reklamace, kdyby nebyl doprovázen výslovnou výhradou. Výslovný projev vůle má přednost před domnělým konkludentním projevem (pokud ovšem čin, který by mohl být chápán jako konkludentní projev, dokáže jeho aktér vysvětlit.

Čili, převzetí výrobku, doprovázený výslovnou výhradou nesouhlasu s vyřízením reklamace (samozřejmě takovou, o které pak bude důkaz) nelze vykládat jako projev souhlasu (pokud ovšem dokáže zákazník vysvětlit, proč výrobek převzal - například, že měl v úmyslu dát jej přezkoumat znalci).

Jinými slovy, prodejce nemohl žít v domnění (které nabyl pouhým převzetím výrobku zákazníkem), že zákazník souhlasí, když to převzal s výslovnou výhradou, že nesouhlasí.

Ale přece souhlas nebo nesouhlas s reklamací nic na vyřízení reklamace nemění, max je to doklad pro další řešení sporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.6.16 12:30

@cunklik a na tý stížnosti je napsáno co?? Měla by tam být případně alespoň formulka že nad rámec reklamačního řízení, což je nad rámec té lhůty a reklamace neběží, ale vlastně to´to je reklamace reklamace, týjo, asi bych volala na ČOI jak je to konkrétně v tomto případě, jinak já bych taky trvala na tom, aby to tam bylo zapsáno, dle mého by to tam ze zákona mělo být napsáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
9.6.16 13:15

Do reklamačního protokolu nenapsali nic, ten jsem si zase odnesla a spolu i novy zápis o stížnosti A tam je uvedeno jen, že nesouhlasím s vyřízením a že chci, aby bylo uznáno jako záruční oprava a bylo uvedeno v záručním listě. A Dokonce mi tvrdil, když jsem se ho ptala, že tedy budu reklamovat jakost při převzetí, že nemám nárok požadovat nic, protože ta lhůta 6 měsíců byla dle starého zákona… A na opravenkovém listě ze servisu mi jen ukázal, že je napsáno - reklamace neuznaná, vyčištěná hlava kávovaru. Chtěla jsem nějaký zápis o výsledku reklamace, vysvětlení, prý mám počkat, že výsledek mi přijde dopisem domů. Jsem z toho opravdu jelen. Ale jsem tak naštvaná, že jsem jim psala email na magement do sídla. Takže teď budu jen čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák