Zamítnutá reklamace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20189
11.5.14 21:08

@myšák1187 ale přesně jak píšeš, nějaký kontakt nebo osoba, která zamítá reklamaci, tam musí být uvedena. My posílali reklamace a vždy na vyjádření byla právě i jejich adresa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
11.5.14 21:11

@Veryska81 Jj, stačí že třeba je na vyjádření k reklamaci razítko prodejny a je to jasné. V tu chvíli vedení podniku a vyhrožovat soudním znalcem, kancelářský to většinou vrátí

• Citovat
  • Upravit
20189
11.5.14 21:13

@myšák1187 jj, vyhrůžka se soudním znalcem většinou zabrala, pak ten dodavatel reklamaci uznal, nebo nechal proběhnout tu lhůtu, takže se vracely automaticky peníze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.5.14 21:18
@Veryska81 píše:
@Krkael skoro nejsou, ale že reklamuješ stejnou vadu 2× je asi taky divné ne? Máš teda nějaký papír od nich? Ten ti fakt dát musí a měla bys i podepsat, že reklamaci přijímáš, jak jinak doloží, že ti to předali? Takhle pro tebe lhůta pořád běží :D

Jeste jsem tam nebyla. Zatim jsem se ptala telefonicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.5.14 21:19
@Veryska81 píše:
@Krkael skoro nejsou, ale že reklamuješ stejnou vadu 2× je asi taky divné ne? Máš teda nějaký papír od nich? Ten ti fakt dát musí a měla bys i podepsat, že reklamaci přijímáš, jak jinak doloží, že ti to předali? Takhle pro tebe lhůta pořád běží :D

Jeste jsem tam nebyla. Zatim jsem se ptala telefonicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
11.5.14 21:20

@Krkael tak rozhodně chtěj vyjádření a hned se podívej, kdo je pod tím podepsaný, zda prodejna, můžeš napsat své stanovisko hned na místě ;) držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
11.5.14 21:45

Jak to tak čtu tak mě štve že jsem se svoji reklamaci nešla do většího boje. Já se čoi jen ptala kdy mohu odstoupit od smlouvy, ale nijak extra jsem to s nimi neřešila. @Krkael snad budeš uspěšnější než já. Já reklamovala notebook a nakonec jsem to vzdala a zaplatila si opravu jinde…ještě mi ALFACOMP (nic nekupovat nedoporučuji) lhala že to posílali přímo do servisu a servis mi poté řekl že můj notebook ani neviděli, že to chtělo jen jednu pořadnou opravu a bylo by. Já ho reklamovala 4krát, pak jsem neměla nervy a zaplatila si opravu čím jsem přišla o záruku, ale kdybych věděla jak nadlouho bude oprava, neboť mi ho oni ještě víc zničili tak jdu do soudního znalce..Takže se nevzdávej a řeš to do své spokojenosti :palec:

• Citovat
  • Upravit
4649
8.6.16 21:45

Holky, zajimalo by me, jestli pri nesouhlasu se zamitnute reklamace mam prevzit zbozi? Rada bych se branila, nejdrive dopisem a pak klidne soudnim znalcem. Jde mi o dost penez a kavovat pouzivany dva mesice. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66712
8.6.16 21:55

@cunklik
Zkus byt na ne trochu drsnejsi, najdi si cisla zakonu apod.. Dnes uz je ve „vyhode“ kupujici pokud se reklamuje zbozi do 6 mesicu. Spravne by pri reklamaci do 6m mesicu mel prodejce dodat znalecky posudek apod, ze neprodal smejd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66712
8.6.16 21:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.6.16 22:02
@zuzu224 píše:
@cunklik
Zkus byt na ne trochu drsnejsi, najdi si cisla zakonu apod.. Dnes uz je ve „vyhode“ kupujici pokud se reklamuje zbozi do 6 mesicu. Spravne by pri reklamaci do 6m mesicu mel prodejce dodat znalecky posudek apod, ze neprodal smejd.

tak ta kravina se znaleckým posudkem naštěstí platí pouze na Slovensku a né u nás.
Výklad zákona D testem bohužel není podložený rozsudkem nejvyššího soudu a tak nějaké vyžadování znaleckého posudku po prodejci ( výrobci) nemá oporu v zákoně, to je jen zbožné přání některých právníků.

Příspěvek upraven 08.06.16 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.6.16 22:04

Pokud s vyřízením reklamace nesouhlasíš tak ji hlavně nepřebírej. Protože převzetí znamená že souhlasíš a je vše vyřešeno.
Na stránkách čoi je formulář kde můžeš čoi zatáhnout do reklamace jako arbitra a prodejce s ním ze zákona musí spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66712
8.6.16 22:15

@jakanas
Oni nemusi dodat znalecky posudek, ale musi prokazat, ze neprodali smejd co se hned rozpadne a ne jen rict ty jejich vymluvy typu „kavovar neni na vareni kafe“ apod.

Zrovna mam s podobnym nakupem smejdu cerstvou zkusenost…nakonec vse opravili, pry v ramci dobrych vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
8.6.16 22:21

Tak podle telefonickeho hovoru byl kavovar v servisu, kde toto tvrdi. Ze je vada zpusobena zakaznikem. Jsem tedy rozhodnuta toto resit dale, prltoze jsem si jista, ze vsechny podminky byly dodrzeny - cisteni, odvapneni atd. Tak jsem zvedava s cim na me zitra vyrukuji. Vubec nemluvim o tom, ze kdyz jsem pozadovala kontakt na servis, tak mi rekli spatny, takze jsem protelefonovala spoustu penez a nakonec to reklamovala prostrednictvim prodejny. Nasla jsem hezkoi stranku reklamovat.cz, tak nejspis budu resit pres ne. Ale nebudu tedy prebirat? Jsem zmatkar, tak snad zitra se mnou nevybehnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.6.16 22:30
@zuzu224 píše:
@jakanas
Oni nemusi dodat znalecky posudek, ale musi prokazat, ze neprodali smejd co se hned rozpadne a ne jen rict ty jejich vymluvy typu „kavovar neni na vareni kafe“ apod.Zrovna mam s podobnym nakupem smejdu cerstvou zkusenost…nakonec vse opravili, pry v ramci dobrych vztahu.

Tak pokud mají vyjádření autorizovaného servisu a tak to jako důkaz stačí.
No a když ti to opravili v rámci dobrých vztahů, tak uznali ti reklamaci, nebo to pouze opravili a reklamaci máš zamítnutou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák