Zamlklé těhotenství

• Fotoalbum (579)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sasaninka
23.5.13 13:59

*Ahojte, právě včera jsem se vrátila z nemocnice. Absolvovala jsem revizi dělohy. Byla jsem ve 12tt, přičemž mi den předtím sdělili ve FN Olomouc, kam jsme jeli kvůli genetickému vyšetření, že těhotenství je zamlklé od 10tt+2. Byl to šok. Neměla jsem žádné příznaky, že by se něco dělo. Přitom jsem v 10tt+1 byla na ultrazvuku, a vše bylo v pořádku. Srdeční ozvy miminka krásně slyšet, vše vypadalo tak jak má. Asi druhý den ale nastal obrat, a miminko odešlo. Pro psychiku moji a mého muže velká rána. Ale nedá se nic dělat, zkusíme to znovu. A snad se to na další pokus povede a dospěje ke zdárnému konci. :) *

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.13 18:29

Ahoj holky mam dotaz třeba jste to některa zažila… Čekala jsem dvojčata dnes jsem byla u dr. a ten mi zdělil že jednomu nebyje srdce(8tt) a prý by mělo odejit samo zítra mame jet s manželem na dovolenou do zahraničí a dr. mi to moc nedoporučoval a ja nevim co ted :,( Na dovolenou se těším ale nevim co bych měla dělat když bych tam krvacela musela bych někam na pohotovost nebo to nechat a pak to řešit až bych přijela do ČR? :nevim: :,(

• Citovat
  • Upravit
1174
13.6.13 18:40

No tak s tímhle bych asi ČR neopustila. Ono tedy dost záleží na tom, kam jedeš na dovolenou, ale do nějakého méně civilizovaného státu by to mohl být opravdu risk ze zdravotního hlediska. Bohužel, ani v některých civilizovaných státech se nedočkách kvalitního ošetření jako turistka. To se ti taky může stát, že když budeš mít bolesti, ale nebude to ohrožovat tvůj život, tak tě tvá pojišťovna radši přiveze domů, než aby platila ošetření v zahraničí. Známou takhle vezli s přetrhanýma vazama v koleni z Alp do Čech taxikem, tady na ní čekala armáda chirurgů, aby jí to dali dohromady. Takže pokud doktor nedoporučil, nejela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.13 18:51

@Ijaa Ono by to bylo asi nejlepší no, ach jo to je situace :,(

• Citovat
  • Upravit
1174
13.6.13 18:52

Je mi jasné, že z toho nejsi nadšená, ale zdraví je přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.13 18:57

@Ijaa Mame jet i mýma rodičema tak kdybych takhle na poslední chvíli nejela musím jim to říct nevim jestli dnes nebo zitra nebo nevim jsem z toho hotova…

• Citovat
  • Upravit
1174
13.6.13 19:23

Čím dřív to řekneš, tím líp. Měli by to pochopit, jde přeci jen o tvé zdraví. Nenech se ale přemlouvat. Myslím, že přenášet mrtvý plod může být dost nebezpečné. Nenašel by se narychlo někdo, kdo by jel místo tebe? Třeba nějaký známý rodičů? Čím dřív to řekneš, tím líp, tak sedni a volej :-) Dovolených ještě bude mraky, zdraví máš ale jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
13.6.13 19:49

No hlavne pri odchodu by mohlo vzit s sebou dvojce. Zalezi jak jsou ulozeni. Urcite bych nejela, ono taky nemusi tak hladce odejit. Jde o tve zdravi a i o druhe miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Landr
22.7.13 22:10

Ahoj, já mám za sebou revizi dělohy v 8.tt. Otěhotněla jsem 3 měsíce po prvním porodu (plánované to takhle rychle samozřejmě nebylo). Těhotenství se nepovedlo prý kvůli tomu, že to bylo tak brzy po porodu. Pan doktor mi doporučil počkat s dalším těhotenstvím 3 menstruační cykly a samozřejmě počkat s pohlavním stykem přes šestinedělí, tak jako po porodu. Tak uvidíme… :*

• Citovat
  • Upravit
6
30.7.13 18:10

Ahojky, i já mám skušenost se zamlklým těhotenstvím a to čerstvě. Zítra jdu na revizi dělohy. Dle poslední menstruace bych měla být v 10.týdnu, ale podle UZ jsem byla v 6.týdnu. Nebyla vidět ještě srdeční akce, tak mě doktorka poslala na krev. Bohužel HCG mi kleslo o 8000, těhotenské příznaky odezněly, na ultrazvuku embryo pouze 5mm jako před týdnem a opět žádná srdeční akce ani vidět žádné prokrvení embrya. Proto mě doktorka objednala na revizi. Důvod nevím ani ona ne. Jsem z toho dost špatná, ale sdělila mi, že dobrá zpráva je, že to bylo přirozenou cestou a že až budu plánovat další dítě, tak 3.měsíce před plánováním ať za ní příjdu a že mi řekne. kolik kyseliny listové budu brát, jelikož říkala, že budte zapotřebí větší množství té kyseliny listové, aby se příště nestalo opět to samé. Hodně mě to zasáhlo a nevím ani, zda ještě budu chtít někdy otěhotnět, bo strach z toho, že by to bylo opět takto je veliký. Tak všem, které se po revizi zadařilo a i těm, které se snažíte přeji hodně štěstí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sonikkety
30.7.13 19:01

Zamlklé těhotenství

Ahoj holky, od minulého týdne toto téma studuji ve všech portálech, bo jsem měla podobný problém, ale co mě se stalo jsem tady ještě nenašla. Tak od začátku 21.6. bylo uměle oplodněno vajíčko a 11.7. testík byl pozitivní a radost veliká. 22.7. první špinění a 4 dny na to mi paní mudr řekla, že se jedná o zamlklé těhotenství a doporučuje revizi v 7+0. Není prý srdeční akce a plod vypadá na 6+0 a to prý musí být už vidět. Včera jsem jelo do nemocnice, ale jiná mudr vzala hcg a uvidí se prý dnes. Čekala jsem netrpělivě na výsledky a bohužel přišli mi říct, že hodnoty klesly o 50% tak není co řešit. Půl hodiny před zákrokem já ležela v košily, punčochách a s kanilou s antibiotiky a čekala na tu hroznou věc a stal se zázrak. Přišla jiná mudr a zdělila mi. Omlouváme se, ale mi se spletly, ten výsledek nebyl Váš, Vám hodnoty stouply. Tak jsem doma a příští pondělí na kontrolu. Tím chci říct, nespěchat s revizí bez pořádného vyšetření, klidně i více mudr a vše si pořádně kontrolovat a číst. Ještě nemám vyhráno, vyvíjí se pomalu, ale přeci. Přeji všem děvčatům co mají podobný problém ať vše dobře dopadne. :)

• Citovat
  • Upravit
27
31.7.13 11:54

Ahojky, jsme na tom téměř stejně. Poslední ms 7.6. oplodněné vajíčko 21.6 a 26.6 byl transvér. Nevím jak je to možné, že mi spletli výsledek krve, ale každopádně v pondělí byl 22600 a včera 24200. Kontrolu mám příští pondělí a ta hodná doktorka věří, že už něco víc uvidíme. Naposledy byl gestační váček, žloutek a v něm počáteční embrio. Dnes bych měla podle doktorů být 7+2, ale já si myslím, že jsme mladší min. o týden až deset dní. Záleží prý hodně na tom kdy se vajíčko uhnízdí. Moc tomu věřím i Tobě, že nám vše dobře dopadne a ty cvrčkové naši všechno doženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.7.13 11:56

Ještě jsem chtěla. Dej mu šanci ještě týden, vždyť není co ztratit, můžeš jen získat. Vím, ta nejistota je hrozná, ale jsme silné holky, to zvládneme. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
31.7.13 18:47

Já budu vědět víc až v pondělí. Ty budeš rychlejší. Tak se mi také ozvi a opravdu ještě počkej. Zatím pa pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6385
4.8.13 16:41

@Malvajs Ahoj,pošlu ti tabulku hodnot HCG třeba ti pomuže. Nejsem lékař, ale třeba to není zamlklé těhu, třeba je jen brzy na srdíčko, zmámá měla srdíčko až v 8tt.
 http://www.orift.com/…-moc-krev-54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty