Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řebříček, ne hřebíček-))) teprve začnu, koupím si ho v papírových sáčkách, abych to měla pohodlný, kontryhel už piju od včera
Holky tak kontrola nekontrola, jen jsem předala papír z nemocnice. Vyšetření mě čeká až 29.8. a mám si rozmyslet zda chceme s manželem na genetiku. Vzhledem k tomu, že mám již jedno zdravé dítě a stejného chlapa mi řekl doktor rovnou, že si od toho moc neslibuje. Máte s tím nějakou zkušenost??? Holky vím není to taktní, ale kolik vám je? Mně 35 a manželovi 39 a tak snad nejsme ještě úplně staří na druhé dítě??? Spousta jich v našem věku plánuje první…
Holky a půl roku nečekám. Docela denně o tom přemýšlím a počkám na první MS po revizi, to jsem zvědava kdy přijde. Doktor mi řekl 4 - 8 týdnů, pak nechám ještě proběhnout jednu, chránit se budeme nejspíš kondomem a pak to prostě zkusíme. Stejně si to tělo vyhodnotí samo a člověk s tím nic neudělá…Dnes mi sestřička u doktora řekla, jakou má ze mě radost, jak jsem se s tím rychle vypořádala. Sama to má 2× za sebou a teď už má teda holčičku a další už pokoušet prý nebude.
@Malvajs píše:
Ja se citim tak na 30ale na podzim mi bude 38, manzel je krapanek mladsi, bylo mu na jare 36
1. ditko jsem mela dva mesice pred 35. narozeninama. Takze ne, nejsi stara
Prvni jsme meli hned, druhe se nam nedari rok, genetiku jsme nemeli, ale byli jsme na imuno, tam je vse ok, me ted zjistili Leidna, takze bude zakopanej pes asi tam. Kazdopadne i kdyz to mam tedy od narozeni, prvorozeny je asi zazrak. Jesteze jsme nakonec asi rodila cisarem, porad jsem se tim trapila, ze jsem chtela prirozene, ale tady se ukazalo, ze vse co se ma stat se stane. Takze cisar byl nakonec pro nas to nejlepsi. Kdovi, jak to mohlo dopadnout. Jesteze clovek byva obcas v nevedomosti.
Ale ted, jsem nadupana tolika vecma z netu a z emimina, ze clovek ve vsem vidi hruzu a spatne konce
Jéééééééééé tak to mám vlastně ještě čas. Taky si někdy říkám, že bych to raději všechno číst neměla, pak je více strachu, ale ono to člověku stejně nedá. Zamlklé těhu jsem si taky diagnostikovala sama. Když ultrazvuk byl pořád o týdny méně než skutečnost, začala jsem o tom hledat na netu a našla zamlklé těhu, nikdy jsem o tomto termínu neslyšela no a moje teorie se potvrdila.
Já to udělám stejně, ale s tím rozdílem, že se už tak hlídat nebudu, jen jsem ležela, nemocenská, samé vitamíny, zdravě jedla a stejně to k ničemu nebylo
@eminive píše:
Já to udělám stejně, ale s tím rozdílem, že se už tak hlídat nebudu, jen jsem ležela, nemocenská, samé vitamíny, zdravě jedla a stejně to k ničemu nebylo
To je všechno správné, i když ležet pokud to vyloženě nenařídí doktor bych neležela, ale to je přesně co si myslím, že když to mimčo není OK, tak ani tohle nepomůže. Nekouřím, dám si tak dvě skleničky vína měsíčně, sportuju, jím zdravě, dělám na zahradě, chodím s pejskem na procházky a tak to i zůstane, člověk musí normálně žít a neupínat se na to a nic nepřehánět, prostě dál žít. Jediné co teď řeším s dalším těhotenstvím, kdy jít k doktoru? Hned jak si udělám test, aby to měl od začátku pod kontrolou nebo až za pár týdnů, vidět jasně to krásné srdíčko a nenervit se. Teď jsem šla hned a sledovala to na monitoru od uhnízděného vajíčka až po ten osudný den s blbým koncem…
Protože už znám své tělo a vím, jak sem se stresovala moc na kontrolách, až se mi třepaly nohy a za měsíc jsem měla 4 UTZ a pak bolesti v břichu z toho se hrabání ve mně, už nepůjdu tak brzo k doktorovi, ze začátku stejně nic nevidí, stačí mi test a počkám chvíli než se objednám
@škoulinka hele, s věkem bych nestresovala, protože kamarádka slavila 40 těsně před narozením svého prvního mimíska ![]()
@Malvajs na revizi nemusím, ale gynekolog mi nařídil šestinedělí a pak počkat tak 2-3 cykly
Já myslím, že si ale tělo samo řekne, co potřebuje. Teď by mě to sice už asi nebolelo, ale já jsem absolutně bez nálady, ani líbat se s manželem nechci
. A jsem pořád utahaná jako kůň…zkrátka, asi se tělo rozhodlo, že si chvilku pauzu dá, tak uvidím jak dlouho s tím budu štvát i sebe samu
Pak se ale chránit nebudu, stejně ofigo se uvádí, že šance na otěhotnění jsou při nechráněném styku cca 25%, tak proč se stresovat ochranou. Prostě ať si tělo rozhodne samo, co je nebo není vhodné ![]()
Holky, teď nám to nevyšlo, prostě ti naši prckové nebyli v poho, takže uděláme nový a lepší
Máme tady přece spoustu důkazů, že to jde ![]()
@eminive píše:
Protože už znám své tělo a vím, jak sem se stresovala moc na kontrolách, až se mi třepaly nohy a za měsíc jsem měla 4 UTZ a pak bolesti v břichu z toho se hrabání ve mně, už nepůjdu tak brzo k doktorovi, ze začátku stejně nic nevidí, stačí mi test a počkám chvíli než se objednám
Taky to tak udělám, udělám si test, ale hned se tam nepoženu. Stejně i když by to bylo blbý, nikdo s tím nic neudělá a budu mít o nervy míň ![]()
…ahoj holky, trochu vám do toho vstoupím, jsem po revizi 11.4. z důvodu zamklého těhi v 10tt, dle UTZ to mimi vzdalo někdy kolem 7+6tt, srdíčko prostě přestalo bít. Od revize jsem pila až do první porevizní MS kontryhel, dobírala nakoupenou listovku a cca. 14 dnů od revize jsem si koupila 2 balení Nosofilu. První porevizní MS se přiloudala po 5-ti týdnech 17.5., cítila jsem se dobře, dle kontrolního UTZ bylo vše zahojeno, tak jsme to zkusili a druhá MS už nestihla přijít a nyn začínám 2.trimestr
.
Příroda je mocná a tělo si řekne samo. Ale jen pro povzbuzení - 5.6. jsem byla na kontrolním UTZ - to jsem dobírala 2. balení Nosofilu a doktor mi povídá: „sliznice je krásně vysoká, právě proběhla ovulace na pravém vaječníku a budete ovulovat i z levého, tak dneska, je vidět, že si tělo za ty 4 měsíce od revize oddechlo“ (a přitom to bylo od revize necelé dva měsíce
). Hlavně to nevzdávejte, budu držet palečky ![]()
To je super zpráva a moc mě to hřeje u srdíčka takové příběhy číst. Moc držíme palečky ať je vše jak má být a tohle miminko si odneseš domů a my holky nebudeme smutné a takovéto krásné zprávičky si napíšeme taky ![]()
@škoulinka já neka 1 zamlkly byla jsem nå vycisteni…je to 2 roky Pak jsem Po 2 mesicich otehotnela mimi se i prez problemy udrzelo…Po roce a osmi mesicich jsem otehotnela nå prvni pokus bohuzel…mam stejneho partnera..doktorka nas posila nå genetiku..ikdyz take rekla, ze urcite nic nezjisti..ale pujdem…me bude 35 priteli 30…
@ciluska píše:
@škoulinka já neka 1 zamlkly byla jsem nå vycisteni…je to 2 roky Pak jsem Po 2 mesicich otehotnela mimi se i prez problemy udrzelo…Po roce a osmi mesicich jsem otehotnela nå prvni pokus bohuzel…mam stejneho partnera..doktorka nas posila nå genetiku..ikdyz take rekla, ze urcite nic nezjisti..ale pujdem…me bude 35 priteli 30…
Taky jsme o tom dnes mluvili, stejně jde asi jen o vyšetření z krve a asi půjdeme pro klid duše, že pro to děláme co můžeme. Doktor mi řekl, že víc zatím pro nás udělat nemůže. Výsledky z genetiky jsou prý cca za 3 týdny. No a 2í.8. se dozvím výsledky histologie odebraného plodu. Tak uvidíme…
@škoulinka no já jdu dnes k doktorce ta nas tam objedna jsem zvedava nå kdy…taky chci jit pro klid…
Doktorka Mi rekla ze vzdy potrebuju asi otehotnet a Åby to vydrzelo napreskacku…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.