Zamlklé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1768
23.8.13 16:40

@STEVIANKA mam to v podpisu, ale muzu se rozepsat ;)
Deti nemame, je mi 32, manzelovi 38. Manzel valci s huntingtonovou chorobou. Zatim sice vede, ale ta mrcha je z 50 % dedicna a za par let budeme mit po srande, teda ja, manzelovi uz to bude nejspis jedno :roll:. Chteli jsme se tomu u prcka vyvarovat, tak jsme si od lonskeho cervna strihli 3 IVF pokusy s PGD. Bohuzel se vubec nepovedlo. Kdyz uz se neco oplodnilo (navzdory ICSI) tak byla embrya „nemocna“ a nebo se prestavala vyvijet. Lip nedopadla ani embrya z darcovskych spermii. Sice jsem se jednou dopracovala i k transferu, ale ten nikam nevedl. Po IVF jsme si strihli jeste inseminaci darcem, ale kdyz ani to nedopadlo, vybodli jsme se na to. Manzeluv cas se krati a tyhle srandy nas staly hrozne penez a jeste vic nervu :zed: Rekli jsme si, ze si zkusime zdrave mimco udelat sami a i kdzbz se to nahodou preneslo, ta nemoc zacina vetsinou ve strednim veku, to maji doktori min. 30 let, aby neco vymysleli :roll:. Otehotnela jsem prirozene behem cca 3 mesicu nijak extra intenzivniho snazeni. Koneckoncu odpovidalo to i tomu, co mi rekla fyzioterapeutka, kdyz mi odblokovala panev a vsechno…pry za 3 mesice muzem zacit zkouset a to vyslo teda dokonale :lol: Bohuzel 7+2 jsem skoncila na UTZ protoze jsem lehounce zaspinila a tam znel verdikt ZT :zed: O den dva pozdeji jsem zacala krvacet a 8+2 uz mi muj gynekolog hlasil sikovnou, naprosto vycistenou delohu :?

Beru to tak, ze tohle dite stalo za houby, udelame nove, lepsi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
23.8.13 17:02

Dendulina
jsem stebe strašně nadšená jakej jsi optimista úžasný :jazyk:
tahle nemoc je mrcha ale ne vždy si dokáže projevit v plné síle, a pokud má manžel takového úžasného člověka vedle sebe jako jsi ty tak to zvládnete :mrgreen:
mám obchůdek s bylinkama, vidím tady co dokážou lidem doktoři udělat a jak se knim chovat, radši volím přirozenější cesty pokud je to jen možné.
Líbí se mě tvůj přístup, člověk musí být optimista jinak nás to zabije samo :roll:
valím dom, jdu nakrmit zvířata a pak se ozvu. Budu se na tebe těšit jsi takové sluníčko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
26.8.13 16:58

Holky tak ve středu to budou 4 týdny po revizi a zatím čekám na první MS a zatím nic. Už mi to přijde nějak dlouhé, ve čtvrtek jdu na kontrolní UTZ, tak uvidím co mě čeká za zprávy. Tak se moc opatrujte, plánujte hezké věci a ať se vše daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
26.8.13 17:32
@Malvajs píše:
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, pres vikend jsem surovala v novem a dnes dopo jela na kontrolu do Iscare. No a predstavte si, jak jsem nakonec dopadla :-( Mudr.mi nasla embrijo ve vejcocodu. Absolutne nechapala jak je mozny, ze nemam bolesti, no zavolali rychlou a ted me v pul druhe delali laparoskopii a vzali mi levy vejcovod. Proto jsem mela tak vysoke hcg :-( holky jsem uplne vyrizena, dostala jsem na mou zadost fotku z utz. Ted jsem prijela z jipky a doufam, ze me zitra pusti domu. Dneska a zitra jsem mela stehovat a vybalovat, nebudu moct tahat tezky veci, do toho nakonec operace a sestinedeli. Jsem hotova, ze to bylo nakonec mimodelozni:-((
Tak snad vy budete mit dobre zpravicky a potesite me pribehy s dobrym koncem

Malvajs čtu to tady a koukám jak blázen. A tobě předtím nikdo nedělal kontrolní UTZ, že na to mimoděložní nepřišlo? Nechápu to. Myslím na tebe, drž se a věřím, že tohle byl poslední šok a čekají už tě lepší časy. Posílám obejmutí na dálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
26.8.13 17:59
@Malvajs píše:
@škoulinka jo kontrolni utz mi delala i minuly tyden. Dokonce jsem se ji 2× ptala jestli to nemuze byt nekde jinde. Hledala a nic nevidela. Dneska to tam nasla. Na utz tady u apolinare jeste doktorka jasala, jak je to krasne videt, pak se omlouvala, protoze jaksi nad tim jasala z lekarskeho hlediska a ja vedle lezela ubulena. No proste, mesic tady resim, at se rozkrvacim, ze je to ZT a ono to nakonec je takhle.

Chápu tě. Hlavně, že se na to už přišlo a máš to za sebou, teď už bude dobře. Dáš si odpočinek a uvidíš jak ti bude a věřím, že se brzy zadaří a tohle bude blbá minulost. Ani už na to co se stalo nechci myslet a pořád se vidím s tím miminkem v náručí a tobě přeji to samé. Drž se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
26.8.13 18:22

Děvčata mám na Vás dotaz, pokud se jedná o zamlklé těhotenství tak se nezvyšuje HCG, že ne? Nebo se pletu a roste pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
26.8.13 18:47

@Malvajs to je mi moc lito :-( ted uz to nema cenu probirat, nic na tom bohuzel nejde zmenit :nevim: drzim palce aby se brzy zadarilo a mela jsi miminko v naruci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
26.8.13 18:59

@Malvajs tak to nechapu, pak clovek opravdu dlouho nevi na cem je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
26.8.13 19:09

Holky jsou to vlastně pořád nervíky. Otěhotnět, dobře to donosit, aby se nic nepokazilo u porodu, aby dítě bylo zdravé a pořád i když je těm našim pokladům osm nebo osmnáct se o ně bojíme. Až po tom co se mi to teď stalo si uvědomuju jaké jsem měla štěstí. Otěhotněla, porod bez komplikací, dcera je zdravá, chytrá, krásná a tak nějak si více toho vážím a neberu to jako samozřejmost… Vždycky to tak prostě není a stejně věřím, že si to ještě jednou užiju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
26.8.13 19:18
@Malvajs píše:
ano tak to je. Proto je lepsi nestresovat, k doktoru jit az min. v 7., nebo 8. tydnu. Protoze co se ma stat se stane a neovlivnis, ze vis :-( podivej na me, dneska rano jsem jela jen na kontrolu a najednou mimodelozni. No jen ma rada: nestresuj, nepatrej a davej na sebe pozor :-)

Lépe bych to nenapsala :) a proto se příště nikam hned v prvních týdnech nepoženu. Jak Malvajs píšeš, stejně to nikdo neovlivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
26.8.13 19:27

Malvajs vím že je to šok, mám to zasebou po druhém IVF ale pok jsem 2× otěhotněla i s jedním vejcovodem /taky nemám levý/ newboj příroda si poradí a brzo se stoho vyklubeš. Většinou když je mimoděložní není ten vejcovod stejně kvalitní a natahoval by ti vajíčka ono to nějaký důvod má že se tam „seklo“
já začal krvácet a bolesti, ráno jsem jela na kontrolu nechaly mě celé dopoledne sedět v čekárně že nejdřív musí vzít objednané paničky takže pak jsem najednou valila na sál a ani jsem nevěděla proč, je děs jak se někde chovají :pocitac:
a souhlasím stebou další kontrola tak 8tt a déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
26.8.13 19:29

Dendulina
jak je? kde tě máme? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
26.8.13 19:58

@Malvajs jezis, to je mi tak strasne lito…hlavne nechapu, ze to nezjistili driv :think: tolik UTZ, vzdyt uz prece videli i dutinku, plodove vejce…to se to jako prestehovalo do vejcovodu??? Nebo se tam zachytilo??? Nejak mi to bedna nebere :nevim: Pevne verim za Tebe, ze se das brzo do kupy a co nevidet se budeme spolecne radovat z dalsiho tehotenstvi. Nervy si, holky, zakazujeme :cert: :cert: :cert: Ber to tak, ze aspon uz nebudes muset nikdy spekulovat, kterej vejcovod je aktivnejsi :lol: Drz se, kocicko…posilam trochu pozitivni energie :hug: :*

PS: Jsem tu na chvilku sama zpanikarila, ze jsem se vyprdla na to kontrolni HCG, ale blbnu zbytecne…deloha byla naprosto cista a na testu uz byl jen neviditelnej dusik, takze bych mela byt v klidu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
26.8.13 20:02
@dendulina píše:
@Malvajs jezis, to je mi tak strasne lito…hlavne nechapu, ze to nezjistili driv :think: tolik UTZ, vzdyt uz prece videli i dutinku, plodove vejce…to se to jako prestehovalo do vejcovodu??? Nebo se tam zachytilo??? Nejak mi to bedna nebere :nevim: Pevne verim za Tebe, ze se das brzo do kupy a co nevidet se budeme spolecne radovat z dalsiho tehotenstvi. Nervy si, holky, zakazujeme :cert: :cert: :cert: Ber to tak, ze aspon uz nebudes muset nikdy spekulovat, kterej vejcovod je aktivnejsi :lol: Drz se, kocicko…posilam trochu pozitivni energie :hug: :*

ahoooojda, já si říkala kde tě máme :dance:
já momentálně nic nezkoumám, teďka rozhodne čtvrtek ale nějak mě připadá že mám momentálně MS je to vůbec možný?, :think:

PS: Jsem tu na chvilku sama zpanikarila, ze jsem se vyprdla na to kontrolni HCG, ale blbnu zbytecne…deloha byla naprosto cista a na testu uz byl jen neviditelnej dusik, takze bych mela byt v klidu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
26.8.13 20:04

Holky, je mi Malvajs fakt lito…je to neuveritelnej pesek, tak se pokusim to tu odlehcit zase jednou historkou pro pobaveni :*

V patek to tak ne me prislo (pravda, asi to bylo i ovulkou), ze by prece jen neco mohlo i probehnout. Je to 2 tydny, co to odeslo, potize nemam, tak jsem si rikala, ze to opatrne risknu (asi i diky cetnemu ujistovani kamaradek, ze sestinedeli fakt nedrzely, vim dokonce i o KETu kratce po ZT 8o ).
Skoncili jsme tedy i v posteli, ale nez me manzel stacil svleknout, bylo po vsem, ja skoro slzy v ocich a on v tom byl vyjimecne nevinne :roll: :mrgreen: Aniz bych udelala nejaky „zakazany“ pohyb, vylitlo mi koleno, ale takovym stylem, ze jsem ho za Boha nemohla hodit zpatku :zed: Povedlo se az asi po 5 minutach nejruznejsiho krouceni 8o :zed: :zed:
Takze nekteri patrne maji u postele ruzne hracicky, ja mam od te doby u postele ortezu :lol: Uz pred cca 10 lety mi delali plastiku vazu, ale evidentne se to uz povolilo, takze bude vetsi sranda :roll:
Asi si telo prece jen reklo, ze tak brzy by sex jeste byt nemel, navic v dobe ovulace :jazyk: :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.08.13 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty