Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@STEVIANKA mam to v podpisu, ale muzu se rozepsat ![]()
Deti nemame, je mi 32, manzelovi 38. Manzel valci s huntingtonovou chorobou. Zatim sice vede, ale ta mrcha je z 50 % dedicna a za par let budeme mit po srande, teda ja, manzelovi uz to bude nejspis jedno
. Chteli jsme se tomu u prcka vyvarovat, tak jsme si od lonskeho cervna strihli 3 IVF pokusy s PGD. Bohuzel se vubec nepovedlo. Kdyz uz se neco oplodnilo (navzdory ICSI) tak byla embrya „nemocna“ a nebo se prestavala vyvijet. Lip nedopadla ani embrya z darcovskych spermii. Sice jsem se jednou dopracovala i k transferu, ale ten nikam nevedl. Po IVF jsme si strihli jeste inseminaci darcem, ale kdyz ani to nedopadlo, vybodli jsme se na to. Manzeluv cas se krati a tyhle srandy nas staly hrozne penez a jeste vic nervu
Rekli jsme si, ze si zkusime zdrave mimco udelat sami a i kdzbz se to nahodou preneslo, ta nemoc zacina vetsinou ve strednim veku, to maji doktori min. 30 let, aby neco vymysleli
. Otehotnela jsem prirozene behem cca 3 mesicu nijak extra intenzivniho snazeni. Koneckoncu odpovidalo to i tomu, co mi rekla fyzioterapeutka, kdyz mi odblokovala panev a vsechno…pry za 3 mesice muzem zacit zkouset a to vyslo teda dokonale
Bohuzel 7+2 jsem skoncila na UTZ protoze jsem lehounce zaspinila a tam znel verdikt ZT
O den dva pozdeji jsem zacala krvacet a 8+2 uz mi muj gynekolog hlasil sikovnou, naprosto vycistenou delohu ![]()
Beru to tak, ze tohle dite stalo za houby, udelame nove, lepsi ![]()
Dendulina
jsem stebe strašně nadšená jakej jsi optimista úžasný ![]()
tahle nemoc je mrcha ale ne vždy si dokáže projevit v plné síle, a pokud má manžel takového úžasného člověka vedle sebe jako jsi ty tak to zvládnete ![]()
mám obchůdek s bylinkama, vidím tady co dokážou lidem doktoři udělat a jak se knim chovat, radši volím přirozenější cesty pokud je to jen možné.
Líbí se mě tvůj přístup, člověk musí být optimista jinak nás to zabije samo ![]()
valím dom, jdu nakrmit zvířata a pak se ozvu. Budu se na tebe těšit jsi takové sluníčko ![]()
Holky tak ve středu to budou 4 týdny po revizi a zatím čekám na první MS a zatím nic. Už mi to přijde nějak dlouhé, ve čtvrtek jdu na kontrolní UTZ, tak uvidím co mě čeká za zprávy. Tak se moc opatrujte, plánujte hezké věci a ať se vše daří!
@Malvajs píše:
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, pres vikend jsem surovala v novem a dnes dopo jela na kontrolu do Iscare. No a predstavte si, jak jsem nakonec dopadlaMudr.mi nasla embrijo ve vejcocodu. Absolutne nechapala jak je mozny, ze nemam bolesti, no zavolali rychlou a ted me v pul druhe delali laparoskopii a vzali mi levy vejcovod. Proto jsem mela tak vysoke hcg
holky jsem uplne vyrizena, dostala jsem na mou zadost fotku z utz. Ted jsem prijela z jipky a doufam, ze me zitra pusti domu. Dneska a zitra jsem mela stehovat a vybalovat, nebudu moct tahat tezky veci, do toho nakonec operace a sestinedeli. Jsem hotova, ze to bylo nakonec mimodelozni:-((
Tak snad vy budete mit dobre zpravicky a potesite me pribehy s dobrym koncem
Malvajs čtu to tady a koukám jak blázen. A tobě předtím nikdo nedělal kontrolní UTZ, že na to mimoděložní nepřišlo? Nechápu to. Myslím na tebe, drž se a věřím, že tohle byl poslední šok a čekají už tě lepší časy. Posílám obejmutí na dálku.
@Malvajs píše:
@škoulinka jo kontrolni utz mi delala i minuly tyden. Dokonce jsem se ji 2× ptala jestli to nemuze byt nekde jinde. Hledala a nic nevidela. Dneska to tam nasla. Na utz tady u apolinare jeste doktorka jasala, jak je to krasne videt, pak se omlouvala, protoze jaksi nad tim jasala z lekarskeho hlediska a ja vedle lezela ubulena. No proste, mesic tady resim, at se rozkrvacim, ze je to ZT a ono to nakonec je takhle.
Chápu tě. Hlavně, že se na to už přišlo a máš to za sebou, teď už bude dobře. Dáš si odpočinek a uvidíš jak ti bude a věřím, že se brzy zadaří a tohle bude blbá minulost. Ani už na to co se stalo nechci myslet a pořád se vidím s tím miminkem v náručí a tobě přeji to samé. Drž se!!!
Děvčata mám na Vás dotaz, pokud se jedná o zamlklé těhotenství tak se nezvyšuje HCG, že ne? Nebo se pletu a roste pořád?
@Malvajs to je mi moc lito
ted uz to nema cenu probirat, nic na tom bohuzel nejde zmenit
drzim palce aby se brzy zadarilo a mela jsi miminko v naruci ![]()
@Malvajs tak to nechapu, pak clovek opravdu dlouho nevi na cem je ![]()
Holky jsou to vlastně pořád nervíky. Otěhotnět, dobře to donosit, aby se nic nepokazilo u porodu, aby dítě bylo zdravé a pořád i když je těm našim pokladům osm nebo osmnáct se o ně bojíme. Až po tom co se mi to teď stalo si uvědomuju jaké jsem měla štěstí. Otěhotněla, porod bez komplikací, dcera je zdravá, chytrá, krásná a tak nějak si více toho vážím a neberu to jako samozřejmost… Vždycky to tak prostě není a stejně věřím, že si to ještě jednou užiju ![]()
@Malvajs píše:
ano tak to je. Proto je lepsi nestresovat, k doktoru jit az min. v 7., nebo 8. tydnu. Protoze co se ma stat se stane a neovlivnis, ze vispodivej na me, dneska rano jsem jela jen na kontrolu a najednou mimodelozni. No jen ma rada: nestresuj, nepatrej a davej na sebe pozor
Lépe bych to nenapsala
a proto se příště nikam hned v prvních týdnech nepoženu. Jak Malvajs píšeš, stejně to nikdo neovlivní…
Malvajs vím že je to šok, mám to zasebou po druhém IVF ale pok jsem 2× otěhotněla i s jedním vejcovodem /taky nemám levý/ newboj příroda si poradí a brzo se stoho vyklubeš. Většinou když je mimoděložní není ten vejcovod stejně kvalitní a natahoval by ti vajíčka ono to nějaký důvod má že se tam „seklo“
já začal krvácet a bolesti, ráno jsem jela na kontrolu nechaly mě celé dopoledne sedět v čekárně že nejdřív musí vzít objednané paničky takže pak jsem najednou valila na sál a ani jsem nevěděla proč, je děs jak se někde chovají ![]()
a souhlasím stebou další kontrola tak 8tt a déle
@Malvajs jezis, to je mi tak strasne lito…hlavne nechapu, ze to nezjistili driv
tolik UTZ, vzdyt uz prece videli i dutinku, plodove vejce…to se to jako prestehovalo do vejcovodu??? Nebo se tam zachytilo??? Nejak mi to bedna nebere
Pevne verim za Tebe, ze se das brzo do kupy a co nevidet se budeme spolecne radovat z dalsiho tehotenstvi. Nervy si, holky, zakazujeme
Ber to tak, ze aspon uz nebudes muset nikdy spekulovat, kterej vejcovod je aktivnejsi
Drz se, kocicko…posilam trochu pozitivni energie
![]()
PS: Jsem tu na chvilku sama zpanikarila, ze jsem se vyprdla na to kontrolni HCG, ale blbnu zbytecne…deloha byla naprosto cista a na testu uz byl jen neviditelnej dusik, takze bych mela byt v klidu ![]()
@dendulina píše:
@Malvajs jezis, to je mi tak strasne lito…hlavne nechapu, ze to nezjistili drivtolik UTZ, vzdyt uz prece videli i dutinku, plodove vejce…to se to jako prestehovalo do vejcovodu??? Nebo se tam zachytilo??? Nejak mi to bedna nebere
Pevne verim za Tebe, ze se das brzo do kupy a co nevidet se budeme spolecne radovat z dalsiho tehotenstvi. Nervy si, holky, zakazujeme
![]()
![]()
Ber to tak, ze aspon uz nebudes muset nikdy spekulovat, kterej vejcovod je aktivnejsi
Drz se, kocicko…posilam trochu pozitivni energie
![]()
![]()
ahoooojda, já si říkala kde tě máme
PS: Jsem tu na chvilku sama zpanikarila, ze jsem se vyprdla na to kontrolni HCG, ale blbnu zbytecne…deloha byla naprosto cista a na testu uz byl jen neviditelnej dusik, takze bych mela byt v klidu
já momentálně nic nezkoumám, teďka rozhodne čtvrtek ale nějak mě připadá že mám momentálně MS je to vůbec možný?,
Holky, je mi Malvajs fakt lito…je to neuveritelnej pesek, tak se pokusim to tu odlehcit zase jednou historkou pro pobaveni ![]()
V patek to tak ne me prislo (pravda, asi to bylo i ovulkou), ze by prece jen neco mohlo i probehnout. Je to 2 tydny, co to odeslo, potize nemam, tak jsem si rikala, ze to opatrne risknu (asi i diky cetnemu ujistovani kamaradek, ze sestinedeli fakt nedrzely, vim dokonce i o KETu kratce po ZT
).
Skoncili jsme tedy i v posteli, ale nez me manzel stacil svleknout, bylo po vsem, ja skoro slzy v ocich a on v tom byl vyjimecne nevinne
Aniz bych udelala nejaky „zakazany“ pohyb, vylitlo mi koleno, ale takovym stylem, ze jsem ho za Boha nemohla hodit zpatku
Povedlo se az asi po 5 minutach nejruznejsiho krouceni
![]()
Takze nekteri patrne maji u postele ruzne hracicky, ja mam od te doby u postele ortezu
Uz pred cca 10 lety mi delali plastiku vazu, ale evidentne se to uz povolilo, takze bude vetsi sranda ![]()
Asi si telo prece jen reklo, ze tak brzy by sex jeste byt nemel, navic v dobe ovulace
![]()
Příspěvek upraven 26.08.13 v 20:26
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.