Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mishickaa tak moooc gratuluju, já jdu zítra. Neviděla mě ani když jsem potratila-odmítla jsem tam jíd a hlavně jsem byla v práci a 50km daleko. Tak jsem zvědavá. Krvácela jsem jen pátek a od neděle jakoby menstruace, zajímavé-no uvidíme
škoulinka vůbec se nesměju a znám to, jak říká naše mamka že musím mít každej bobek tak to je přesně ono, atopák, neplodnost, žlučníkatd… jak si mě udělaly takovou mě mají ne ![]()
a holky, já jen vím že když se nedej bože něco stane při porodu atd doporučují doktoři otěhotnění ihned už jen kvůli okolnostem a na nějaké 3-6měsíců se nekouká. Řiďte se svým tělem, pokud normálně dorazí menstruace tělo se stím srovnalo a maká jak má. Pokud neotěhotníte i v plodných dnech tělo nebylo vpořádku ono to opravdu funguje-my svoje tělo známe nejlíp-nezapomeňte na to…
Je to tak, tělo samo ví kdy to zvládne. Proto i to ZT beru statečně, že by to nebylo zdravé miminko a tak se prostě nemohlo narodit a je to tak vlastně pro nás dobře. A těším se na to zdravé
. Stejně tyto věci neovlivníme, v tom je příroda mocnější…
@škoulinka píše:
Je to tak, tělo samo ví kdy to zvládne. Proto i to ZT beru statečně, že by to nebylo zdravé miminko a tak se prostě nemohlo narodit a je to tak vlastně pro nás dobře. A těším se na to zdravé. Stejně tyto věci neovlivníme, v tom je příroda mocnější…
hodně jsem si o tom četla, právě do 12tt se tvoří i DNA a chromozom atd většinou se dítě nevyvýjí protože má špatný chromozom a byla by stoho třeba ještěrka nevím. Je to sice blbej příklad ale nám kozu obskočil beran-řekneš si je to stejné. Normálně zůstala březí ale do 3 měsíců zmetala a vypadlo zní cosi mezi kozou a ovcí. Příroda to pozná a rozhodne. Pokud ten špatný chromozom není tak špatný tak to plod vydrží ale nedej bože stoho jsou pak ty nemocné děti a ještě horší zprávy po tripltestech atd pro to holky, budme rádi za to jak to dopadlo, přijíd o dítě které už v těle cítíte je daleko horší-ale je kupa maminek které to zvládnout museli nic jiného nezbývá a „co tě nezabije, to tě posílí“ ono to vážně funguje…
Myslím, že jsme tady všechny rozumné ženské, každá si to trápení prožila po svém a hroutit se z toho nebudeme a uvidíte, že se toho svého miminka každá dočkáme. Už se těším až to tady budu číst a i tu radost zase budeme prožívat společně ![]()
@škoulinka píše:
Myslím, že jsme tady všechny rozumné ženské, každá si to trápení prožila po svém a hroutit se z toho nebudeme a uvidíte, že se toho svého miminka každá dočkáme. Už se těším až to tady budu číst a i tu radost zase budeme prožívat společně
TO JE PRAVDA!! VŠAK TO ZVLÁDNEME ![]()
@STEVIANKA píše:já tomu věřím, s ještěrkou bych na rodičovské být nechtěla
hodně jsem si o tom četla, právě do 12tt se tvoří i DNA a chromozom atd většinou se dítě nevyvýjí protože má špatný chromozom a byla by stoho třeba ještěrka nevím. Je to sice blbej příklad ale nám kozu obskočil beran-řekneš si je to stejné. Normálně zůstala březí ale do 3 měsíců zmetala a vypadlo zní cosi mezi kozou a ovcí. Příroda to pozná a rozhodne. Pokud ten špatný chromozom není tak špatný tak to plod vydrží ale nedej bože stoho jsou pak ty nemocné děti a ještě horší zprávy po tripltestech atd pro to holky, budme rádi za to jak to dopadlo, přijíd o dítě které už v těle cítíte je daleko horší-ale je kupa maminek které to zvládnout museli nic jiného nezbývá a „co tě nezabije, to tě posílí“ ono to vážně funguje…
@STEVIANKA píše:
já tomu věřím, s ještěrkou bych na rodičovské být nechtěla ![]()
Škoulinka
ALE ZASE BY JSME MĚLY NĚCO SPECIÁLNÍHO
![]()
ALE NEVÍM JESTLY BY JSME NA TO DOSTALY MATEŘSKOU ![]()
Holky jak jste se citily u potratu zamklym? ja nekrvacim nic, jen mam priznaky chripky unava, teplota atd. Nevim zda to stim ale souvisi!
@janape hele, teplota většinou značí záněť v těle, mazej k doktorovi, ať máš klid. Fakt bych si s tím nehrála ![]()
jinak o únavě mi povídej, o víkendu jsem usnula odpo klidně na 3 hoďky
v neděli jsme radši vyrazili na kolech na výlet, jinak bych zase prospala půl dne
S čím jsem ale měla problém byla přecitlivělost…né, že bych fňukala, spíš jsem startovala na první našlápnutí…klasika rozhozené hormony. Teď už je to ale skoro 3 týdny, a jsem v pohodě. Normálně s manželem sexujeme a nechávám všemu naprosto volný průběh ![]()
holky, psala jsem si s jednou kolegyňkou rakušankou a jsem úplně v klídku a dítě štěstěny
Ona měla 3× za sebou mimoděložní těhotenství, kdy to pokaždé do sebe natáhly vejcovody…takže šla radši na IVF, střihla si 5 pokusů a nic
To jsem ještě se svými 3 IVF pokusy v pohodě
Akorát já na to šla obráceně…nejdřív IVF a až pak zkoušení přirozenou cestou a první pokus skončil ZT
Jestli já taky nejsem klasik ![]()
Taky znám holčinu, co několikrát potratila, 2× porodila cca v polovině těhotenství (samozřejmě mimča nepřežila), pak následovalo taky mimoděložní a ve finále si našla nějakou bulku a zjistili jí non-hodkinse (nebo jak se ta mrcha jmenuje). Takže místo snažení o miminko řeší chemo
Tělo se jí prostě těma potratama pokoušelo upozornit na to, že je něco špatně ![]()
Vždycky, když mám tendence se litovat, připomenu si podobné lidské průšvihy, abych si uvědomila, že se mám celkem dobře
![]()
Člověk se fakt nemá rouhat a ještě být rád za to málo co ho potkalo oproti jiným…
@dendulina u dr.jsem byla nabrak me krev, daĺa jsem moc. v patek me ceka revize, snad to tomu nebude nejak vadit.Snad by na utz zanet delohy poznal.
@škoulinka je fakt, že bych sama se sebou asi měnit nechtěla
ale fakt je zapotřebí si uvědomit, že vždycky se najde někdo, kdo je na tom mnohem mnohem hůř… ![]()
@dendulina píše:
@škoulinka je fakt, že bych sama se sebou asi měnit nechtěla![]()
ale fakt je zapotřebí si uvědomit, že vždycky se najde někdo, kdo je na tom mnohem mnohem hůř…
AHOJDA!!
MY UŽ TAKY SEXUJEME /PÁTEK SP/ A ZATÍM POHODA
RADOST MĚ MŮŽE POKAZIT ZÍTŘEJŠÍ NÁVŠTĚVA GYNDY ALE JÁ SI RADOST A VOLNEJ DEN POKAZIT NEDÁM ![]()
4.9 JDU JEŠTĚ NA KONTROLU NA ŠTÍTNOU A PAK ZASE PÁPÁÍ DOKTOŘI ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.