Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@škoulinka píše:
@STEVIANKA to vás čeká stěhování i se zvířectvem??? Mám pocit, že máte menší ZOO
Stěhování je děs, už se nikam stěhovat snad nebudu…
MINI ZOO UŽ JE TAM KAM PŮJDEM MY, TAKŽE NAŠTĚSTÍ ALE ONO VYSTĚHOVAT HOLKY BUDE MOŽNÁ HORŠÍ NEŽ STĚHOVAT ZVĚŘ I KDYŽ JE TO PODOBNÉ ![]()
@janape píše:
ahoj.tak za chvili jedu na gyndu, pro papiry na revizi.Jen me desi ty teploty, vemou me snima-nebo ne! vcera bylo embryjko 12*6mm, bez zl.vacku.krev a moc jsem davala vcera, tak dnes budu znat vysledky.
HLAVNĚ JIM O TÉ TEPLOTĚ HNED ŘEKNI, MĚ SE TAKY NA TO DNES PTALA JESTLY NEBYLA TEPLOTA-JE TO PAK BLBÝ!!
HLÁS SE ![]()
@ciluska píše:
Ahojky holky,je radost Vas cist…:)
Add stehovani…fuj hruza…å Malvajs setri se…
Dendulina tak jste si udelali hezky vecer…:)
Skoulinka gratuluju k prvni MS..uz abych ji mela i já…
Å nå pristi tyden jsme objednany s pritelem na genetiku…byla uz jste nektera?
AHOJ, NÁM GENETIKU VŮBEC NENABÍDLY ZATÍM TO NEŘEŠÍME UVIDÍTE CO VÁM ŘEKNOU, ALE PROSÍMTĚ NESTERESUJ SE!!
Stevianka tak gratulace tedy k tomu, ze nemusis na revizi…å uzij si vylet…
Na genetiku se pry spravne posila Po druhem neuspesnem otehotnenni tak nevim…taky doktorka rekla, ze vetsinou se nic nezjisti å byla Bych radeji nez kdyby jo…
Janape uvidis co ti reknou s tou teplotou..dej nam pak vedet…vim ze kdyz Po zakroku je teplota tak je tam zanet…
Asi nás má doktor za staré rodiče ![]()
Holky jedno dítě se stejným chlapem mám, tak věřím, že se nám to ještě jednou povede a na genetiku půjdeme jen pro klid duše, že jsme se na to nevykašlali. Večer písnu jak jsem na gyndě dopadla. ![]()
@škoulinka prave já mam take jedno dite i zamlkle tehu s jednim partneren…dokorka mi rekla, ze asi potrebuju spravne otehotnet ob…
Ráda vás všechny čtu, jak jste pozitivní
, já si plánuji výlety s mojím a na špatné už nemyslím, musíme jít dál a věřit, že se nám zadaří, což taky jo, musí ![]()
Ahojky muzu se k vam pridat? Vcera jsem byla na prvnim ultrazvuku, mela jsem byt 12 + 4, ale zjistili mi ze se mimco v 8 tt prestalo vyvijet, takze zamlkle tehotenstvi. Ted cekam na revizi, kterou mam az v pondeli, takze me ceka par neklidnych dni. Snazim se prijit na jine myslenky, ale nejak to proste nejde. Cetla jsem si par vasich prispevku a moc se mi libi ta vase pozitivita.
Mikulko tak at ti dny utecou rychle å mas to za sebou…Hodně sil…
Å já nechapu proc nektere z vas nechaji cekat…já pri prvnim zamlklem jsem slå hned ten den å pro druhem druhy den co se to zjistilo…vim je par pripadu kdy cekani melo dobry konec, ale kdyz se to vi na 100%…je to akorat vice stresujici…
@ciluska No ja jsem totiz v Londyne, tady je bohuzel hodne lidi a tak tu maji porad plno. Kdyz me zaclo krvaceni, sla jsem hned k doktorce, ale na ultrazvuku meli misto az za skoro tyden, takze taky sileny stresy a cekani. Jedinou moznost bych mela jit na pohotovost, kde me ale posilala jen v pripade, ze bych mela nesnesitelne bolesti a mnohem vetsi krvaceni. Nastesti pri dalsim tehotenstvi, kdyz se zadari, me budou sledovat vic a budu moct jit na drivejsi ultrazvuk a ne cekat az do 12 tt.
@STEVIANKA tak to mas stejne SIKOVNOU delohu jako ja
Taky mi vypudila vsechno, hi hi
Muj doktor teda ani revizi nevyhrozoval, prisla jsem tam po to, co jsem tyden vedela o ZT a mela za sebou krvaceni i bolesti jak prase. Pry, tak se na to podivame a jeste jsem dostala obrazek (prazdne delohy) ![]()
Holky, my jsme na genetice samozrejme byli…vlastne to byl duvod, proc vubec vlezt do CARu
Genetici maji hlavne spoustu vsetecnych otazek, snazi se zmapovat si teren, popremyslet co vsechno ve vasich rodinnych anamnezach by asi tak mohlo mit vliv. Pak naberou krev na vsechno mozne a uvidi se, ze se nic neuvidi
(neeee prehanim, samozrejme neco zjistit muzou, ale zalezi, jako info z vas dostanou a podle toho nasledne zkoumaji
)
@Mikulka81 ver, ze se ti ulevi, az budes „cista“. Nez „to“ ze me vypadlo, pripadala jsem si jak chodici mauzoleum a to byl proste podvod. Hrozne me vytacel ten pocit, ze mi telo porad nalhava, ze jsem tehu a pritom ten drobek uvnitr nezije
Kdyz to vyslo, citila jsem se mnohem lip…jakoby otevrena novym zitrkum
. Pravda, nemusela jsem na revizi, ale myslim, ze to bude podobne (pred lety jsem bohuzel podstupovala miniint.
a taky se mi pak psychicky ulevilo). Ber to tak, ze ted to jen zabira misto. Jakmile budes po revizi, budes zase pripravena zacit znovu
Drz se!!
@Mikulka81 mam spoluzacku zijiici v Londyne 10 let ![]()
Ja ziju v NL a pristup je tu dost podobnej. K tehotenstvi ani nepotrebujes gynekologa, jen jakesi asistentky…ty teda nastesti nektere maji i ultrazvuk
. Prave ta kamoska z Londyna me hnala na pohotovost. Ja nemela problemy, o ZT (7-8.tt) jsem nevedela do slabeho zaspineni. Ta kamoska radila mastila na pohotovost a tvrdit, ze jsem mela nesnesitelne bolesti, popr. i krvacela vic. Oni si to zase prece jen nedovolej nechat te jen tak
.
Mne tady ta „midwife“ prave potvrdila ZT z UTZ, kdyz jsem byla 7+2. Chtela cekat, jestli to odejde, ja ale mela pak cestu do Cech, takze jsem si rikala, ze to zvladnu v CR. Mezitim jsem zacala krvacet…nic brutalniho, jen jako pri MS, ale mela jsem bolesti teda. Asi po 2-3 dnech, ze me vypadlo cosi, co sliznice nebyla a doktor mi pak potvrdil, ze jsem cista
Ty se kazdopadne nenech odbyt ![]()
@dendulina Diky moc. Uz abych to mela za sebou a mohli zkouset znovu stesti. Manzel je mi velkou oporou, tak to nebude tak tezke.
@dendulina No ja prave krvacela 4 dny, ale vypadly ze me jen kousky. Na UZ bylo videt, ze tam mrtvy mimco je, takze musim na revizi, kterou mam v pondeli. Pri dalsim tehotenstvi budu mit narok na drivejsi UZ, tak se odbit nenecham. Priste uz budu chytrejsi
@Mikulka81 vítej mezi námi, škoda, že ta naše skupina není s veselejším tématem, ale i tohle prostě patří k životu, tak to ber. Přesně jak píšou holky, po zákroku bude lépe, „nové“ hnízdo pro zdravé mimi. S tím jsem jela na sál, žádné, že někoho odevzdám, ale uděláme to nové a tohle mě obrovsky nakoplo a taky hlavně všechny holky tady. Je to veliká opora, když víš, že v tom trápení nejsi sama a společně věříme a podporujeme se a je to prostě fajn. Teď si klidně pobreč, ale uvidíš jak jsi silná a bude zase dobře. My to pomůžeme ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.