Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mikulka81 tak to ja bych v NL nezustala ani v krizi
Jsem tu 3 roky, presunula jsem se pracovne a porad se chystam vratit do Cech, jakmile budu tehotna
Jednoduse se odmitam vracet po 3 mesicich do prace a jeste platit za „jesle“ 1000 ecek ![]()
@dendulina To ja mam rodinu skvelou, takze mi moc chybi a moc se na ne vzdycky tesim. A kamarady tam, i pres tu vzdalenost, mam taky skvele. Skype je sice fajn, ale nazivo je to proste lepsi. Ale zivot tady je zatim pro nas lepsi. Manzel ma skvelou praci a porad postupuje kupredu, takze neni co resit.
@dendulina Po 3 mesicich? Tak to je horsi jak tady. Ja mam narok az na rok a pak se uvidi, bud si zaplatime nursery nebo childminder, to je pry levnejsi. A taky bych mela dostat nejakou podporu od zamestnavatele. To budu ale poradne zjistovat, az to budu potrebovat.
@Mikulka81 tak to opravdu neni co resit…mne sice v NL spousta veci taky vyhovuje a manzel to bude mit na pytel s praci kdekoli, ale proste tu 16tt materskou nedam, kdybych se zblaznila
Kdybych vedela, ze mam doma chlapa, ktery nas uzivi a budeme si moct dovolit, abych zustala doma aspon rok, tak bych mozna taky jeste chvili zustala, ale takhle pro me fakt NL nema smysl…
@škoulinka snad už ti vše hnusný tenhle rok skončilo, sis užila teda svoje
, jsi silná
@Mikulka81 píše:
@STEVIANKA To teda, vzdycky se strasne moc tesim. Ale bohuzel to hrozne rychle utece, protoze se kazdy den neco deje. Ale tentokrat to potrebuju vic jak kdy jindy.
já jsem taky takovej mamiňák jak já říkám, naši mě hodně podporují a poržely mě i při rozvodu atd. Milujou holky a udělaly by pro ně první poslední…
@dendulina píše:
@Mikulka81 tak to opravdu neni co resit…mne sice v NL spousta veci taky vyhovuje a manzel to bude mit na pytel s praci kdekoli, ale proste tu 16tt materskou nedam, kdybych se zblaznilaKdybych vedela, ze mam doma chlapa, ktery nas uzivi a budeme si moct dovolit, abych zustala doma aspon rok, tak bych mozna taky jeste chvili zustala, ale takhle pro me fakt NL nema smysl…
TO TO JSOU AŽ TAKOVÝ VYKOŘISŤOVATELÉ JO
NO NIKDO NEVÍ CO BUDE TADY ![]()
@STEVIANKA Je to super mit fajn rodinu, co te podrzi a stoji pri tobe. Ja si ani nic jinyho nedokazu predstavit. Jinak Cechy jsou zatim nejlepsi v delce materske dovolene.
@Mikulka81 píše:
@STEVIANKA Je to super mit fajn rodinu, co te podrzi a stoji pri tobe. Ja si ani nic jinyho nedokazu predstavit. Jinak Cechy jsou zatim nejlepsi v delce materske dovolene.
TO JSEM VŮBEC NETUŠILA, ALE DOBŘE PÍŠEŠ ZATÍM ![]()
ODKUD JSI??
@STEVIANKA no mozna ZATIM, ale v Cechach si nikdo neumi predstavit vracet se po 3 mesicich do prace a platit za obdobu jestli klidne 1000 EUR (a sorry, pokud das 1000 EUR za najem a 600-1000 EUR za jesle a spousta lidi 2000 ani nevydela), tak bych o jinych prijmech nez jsou v CR nemluvila. Vzdycky si to clovek musi porovnat…
Fakt zlate Cesko
@STEVIANKA Praha - Zbraslav. Manzel z Moravy - Valasske Mezirici. A ty?
@Mikulka81 jeeee, ja si neumim predstavit fungujici rodinu, co te podrzi
Jako mela jsem hezke detstvi, ale jen detstvi, pak se to nejak po…
A poslednich 10-15 let, jedine na co se u sve rodiny muzu spolehnout 100%, je ze s nima nemuzu pocitat
Zase ale kdyz vim, na cem jsem, tak to neboli ![]()
@Mikulka81 píše:
@STEVIANKA Praha - Zbraslav. Manzel z Moravy - Valasske Mezirici. A ty?
RYCHNOV NAD KNĚŽNOU A TEĎKA LITOMYŠL ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.