Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dendulina to je jedno jestli jsi v únoru fňukala, na začátku toho všeho chaosu, že to prostě nepokračuje, a proč a že je všemu konec jsme fňukaly každá. Ale překonala jsi to a vydala se správnou cestou a to je to, co by každá měla pochopit. Žít dál, nepřemýšlet co bylo, bude, ale žijeme teď a tady a buďme rády za každý den, i když pokaždé není růžový. Tak asi tak… ![]()
@eminive píše:
Mamka potkala paní s kočárkem a v něm postižené miminko a ptala se mě, byla bys ráda za nemocné miminko, které v tobě bylo za každou cenu?jsem ráda, že příroda byla natolik milostivá, že jsem nemusela na kyretáž či porod v pozdějších měsících a já se vyčistila sama
Přesně tak a tomuhle jsme byly ušetřené… My budeme mít zdravá krásná miminka ![]()
@škoulinka nooo, nějak jsem nezkousla, že ani 3. IVF nepřineslo nic k transferu. Z 10 vajíček se oplodnila jen 4 - 3 z manželovo spermatu, 1 z dárce. Všechna embrya se přestala vyvíjet a naše si navíc nesla ten zprsknutý gen. Prostě mě to tehdy semlelo a kamarádky snažící se o druhého prcka, či jiná, co má děti 3 mně fakt uklidnit nedokázaly…sice všechny měly problémy s otěhotněním, ale měla jsem pocit, že už dávno zapomněly jaké to bylo, když se jim nedařilo ani první mimčo. Byla jsem zklamaná, naštvaná a kopala kolem sebe ![]()
I když se zase zadaří, tak stejně budu čelit té genetice. Sice nebudu mít postižené miminko ani „dítě“, ale jednou nás to dohnat může
Každopádně to neznamená, že život by byl méněcený. Ona se prostě zeměkoule nepřestane točit jen proto, že mě je zrovna třeba mizerně
Takže se prostě těším, až budeme 3 a hodlám si to užít
![]()
Ahooooj holky!!! Tak jsem zase zde ![]()
nevím jestly se dá napsat že vítám další, ale jsem ráda že jste vtom nezůstaly samy a napsaly opravdu to mooooc pomáhá!!
Každý se stím pereme po svém, dnes je to týden co jsem měla SP a holky pohodo, těším se na další výrobu a jedu dál
ono stejně nic nezbejvá, vemte si že jsou páry kteří se dětí vzdají dobrovolně-prostě že žádné nechtějí, je to jejich životní rozhodnutí a nikdo stím nenadělá nic.
My máme o životě představu jinou a za tím si půjdem!! Takže přát si že chceme zdravé dítě /ne jen otěhotnět/ a užívat si každý den který máme po boku milující lidi
![]()
jinak včerejší vejlet super, asi 3× jsem ryla hubou v borůvčí když jsme slejzaly takovou stráň ale jinak pohoda ![]()
Moc děkuju za podporu ![]()
Pro mě je asi horší než samotný fakt, že těhotenství bylo zamlklé, přístup doktorů a sester v nemocnici a včera bohužel i mého gynekologa, se kterým jsem do teď byla spokojená. V nemocnici mi nikdo nic neřekl - jen že je akutně nutný zákrok. Předoperačním vyšetřením jsem neprošla, přestože to byla moje první narkóza. Po revizi jsem se vzbudila na pokoji, kde jsem byla sama, dvě hodiny se na mě ani nepřišla podívat sestra. Nevěděla jsem, jestli můžu pít nebo jít na záchod. Šla jsem se zeptat na sesternu a tam jsem dostala na celou chodbu vynadáno, že jsem vstala… Domu mě pustili ještě večer s tím, že budu pár dní krvácet jako při menses. Nekrvácela jsem ani nešpinila, ale pobolívalo mě břicho a za dva dny mi vylezla i teplota (ne nijak závratně, ale ani 37,6 mi nepřijde úplně v pohodě). Takže první výročí svatby jsem místo romantické večeře strávila na pohotovosti, kde mi moc milá doktorka řekla, že mám být ráda, že nekrvácím, bolest je normální, když se mi hrabali v děloze, a teplotu mám asi od nervů…
S dětmi s postižením pracuju a vím, jak je to těžké, takže ano, je lepší, že to skončilo takhle, než mít pak doma hodně nemocné dítě s diskutabilní kvalitou života. Jen mám teď absolutní nedůvěru k doktorům a bojím se, jak to bude s dalším těhotenstvím ![]()
Jsem moc ráda, že jsem našla tuhle diskuzi
Většina kamarádek je těhotných nebo má malé děti, a tohle s nimi zrovna probírat nechci…
Díky, že mě nemáte za hloupou hysterku - včera jsem si tak docela připadala ![]()
@Tabbitta ahoj tobe rekly akutni zakrok! me uz nechava pres tyden, a uy jsem na nervy.Mela jsem jit dnes ale mam teploty coz muze byt od toho.Ale nekrvacim tak proste to nikdo neresi.Vz jsem zoufala musim pockat do stredy
@STEVIANKA Diky moc. Je to fajn, ze se tady takhle muzem navzajem podporovat. Ja mam super manzela, takze jen pockam na revizi a pak na prvni normalni menstruaci a jedem na novo. Bylo to moje uplne prvni otehotneni a bez velkeho dlouheho snazeni, tak snad se brzo podari dalsi a tentokrat doufejme, ze bezproblemove. Drzim palecky vsem!!
@Tabbitta To je mi moc lito, ze mas takovehle zkusenosti. Ke me se chovali vsichni moc hezky, vsechno se mnou probrali a utesovali me, ze se to stava dost casto a dalsi tehotenstvi by melo byt bez problemu. Ze se muzu snazit hned po prvni menstruaci. Akorat musim cekat do pondeli do stredy, kdy mi delali ultrazvuk. Ale to nic neni v zhledem k tomu, ze mimi se prestalo vyvijet v 8 tt a me na to prisli, kdyz jsem mela byt 12 + 4. Takze akutni to asi neni. Urcite bych se v tvem pripade podivala po novem doktorovi, ale nemocnicni zamestnance bohuzel nevymenis.
Čekat takhle dlouho si neumím představit… Já šla na kontrolní UZ (na prvním v 6tt doktor nic neviděl, ale nijak mě nestrašil - jen mě objednal na další týden. Den před termínem mi volala sestra, že má doktor neplánovaně dovolenou - prý něco rodinného - a mám jít do nemocnice), tak jsem se těšila na první fotku miminka a místo toho jsem jela rovnou na sál. Taky jsem nekrvácela, nic mě nebolelo..
Tak s lepším přístupem doktorů bych se asi teď cítila lépe… S tím dalším těhotenstvím jsem docela zmatená - v nemocnici mi řekli, že klidně po šestinedělí, na pohotovosti pak 3 měsíce a můj gynekolog minimálně 6 měsíců. Tak nevím. Nechce se mi to moc odkládat a půl roku se mi zdá strašně moc.
CHÁPU VŠECHNY ZNÁS, MY JSME NA NERVY A ONI NÁS BEROU JAK NA JEZDÍCÍM PÁSE, JE TO TADY PROSTĚ RASOVINA. OBROVSKÝ OBCHOD SE VŠÍM- S TĚHOTENSTVÍM-S MIMINKAMA-DĚTMA VĚDÍ ŽE TYTO VĚCI SI PROSTĚ ZAPLATÍME. TAK A Ž DOST ROZČILOVÁNÍ A BUDEM SI UŽÍVAT ![]()
@Tabbitta píše:
Tak s lepším přístupem doktorů bych se asi teď cítila lépe… S tím dalším těhotenstvím jsem docela zmatená - v nemocnici mi řekli, že klidně po šestinedělí, na pohotovosti pak 3 měsíce a můj gynekolog minimálně 6 měsíců. Tak nevím. Nechce se mi to moc odkládat a půl roku se mi zdá strašně moc.
NECH TO NA PŘÍRODĚ
MĚ NEŘEKLA O DALŠÍM ROZMNOŽOVACÍM PROCESU DOKTORKA VŮBEC NIC ![]()
TAKŽE ČINÍM DLE SVÉHO ![]()
@Tabbitta nenech se tema kecama vubec rozhodit, kocko ![]()
Pripada mi trochu na hlavu, ze te poslali jako akutku rovnou na sal. Tomu bych rozumela akorat tak v pripade, ze by zjistili mimodelozni a hrozilo by prasknutim, takhle tech fakt akorat vystresli
![]()
O tom, co umi byt doktori za idioty, jsem uz psala…sli jsme s manzelem do CARu jen proto, ze jsme chteli eliminovat riziko prenosu jeho nemoci. Jednou, kdyz jsem tam byla sama, se me moje jinak mila pani doktorka zeptala, proc si nenajdu normalniho zdraveho chlapa
To bys v tu chvili vrazdila ![]()
S cekanim si hlavu nelam a rid se sama sebou a svym telem. Zastavam nazor, ze telo nepujde proti tobe. Bylas na revizi, to je zasah, takze bych pockala do prvni mrchy a pak bych na to klidne vlitla ![]()
Moje nejlepsi kamaradka mela taky ZT. Odeslo to samo v 6.tt
. Nestihla ani dalsi menstruaci a byla zase tehotna. Je ted v nejakem 22.tt. Vsechno se vyviji skoro ucebnicove a je fakt, ze ji doktori sledujou bedlive…je totiz ten pripad, co musesela rodit to mrtve miminko (ono by v brisku zilo, ale na svete nemelo sanci kvuli srdicku…to se nevyvinulo
). Hele, tahle kamoska ma doma uz 2 deti (13 a 4), nikdy nemela problemy behem predchozich tehotenstvi, ted je zase vsechno v pohode. Kazdopadne jsem tim chtela rict, ze ne buhvi jake cekani bych se vyprdla. Ono ti telo samo da vedet, co je v pohode a co ne ![]()
Drzim moc palecky, at se z toho brzy dostanes
![]()
@dendulina píše:
@Tabbitta nenech se tema kecama vubec rozhodit, kocko
Pripada mi trochu na hlavu, ze te poslali jako akutku rovnou na sal. Tomu bych rozumela akorat tak v pripade, ze by zjistili mimodelozni a hrozilo by prasknutim, takhle tech fakt akorat vystresli![]()
![]()
O tom, co umi byt doktori za idioty, jsem uz psala…sli jsme s manzelem do CARu jen proto, ze jsme chteli eliminovat riziko prenosu jeho nemoci. Jednou, kdyz jsem tam byla sama, se me moje jinak mila pani doktorka zeptala, proc si nenajdu normalniho zdraveho chlapa
S cekanim si hlavu nelam a rid se sama sebou a svym telem. Zastavam nazor, ze telo nepujde proti tobe. Bylas na revizi, to je zasah, takze bych pockala do prvni mrchy a pak bych na to klidne vlitlaTo bys v tu chvili vrazdila
Moje nejlepsi kamaradka mela taky ZT. Odeslo to samo v 6.tt. Nestihla ani dalsi menstruaci a byla zase tehotna. Je ted v nejakem 22.tt. Vsechno se vyviji skoro ucebnicove a je fakt, ze ji doktori sledujou bedlive…je totiz ten pripad, co musesela rodit to mrtve miminko (ono by v brisku zilo, ale na svete nemelo sanci kvuli srdicku…to se nevyvinulo
). Hele, tahle kamoska ma doma uz 2 deti (13 a 4), nikdy nemela problemy behem predchozich tehotenstvi, ted je zase vsechno v pohode. Kazdopadne jsem tim chtela rict, ze ne buhvi jake cekani bych se vyprdla. Ono ti telo samo da vedet, co je v pohode a co ne
Drzim moc palecky, at se z toho brzy dostanes![]()
JOJO JÁ TO TAKY ŘÍKÁM, HELE STEJNĚ KDYŽ MÁME OVULACI TAK PROSTĚ PO TĚCH CHLAPECH TEN VÝKON CHCEME ANIŽ TO KOLIKRÁT TUŠÍME ![]()
A MÁM BOHUŽEL SPOLUŽAČKU KTERÁ PŘIŠLA O MIMINKO PŘI PORODU, KRÁSNOU ZDRAVOU HOLČIČKU. jEN PRO TO ŽE JÍ SESTRA ŘEKLA AŤ NETLAČÍ A ROZCHODÍ TO ŽE NEMŮŽE SEHNAT DOKTORA-FAIN PŘÍSTUP. pAK UŽ MALOU ZNÍ AKORÁT KDYŽ TO NAPÍŠU BLBĚ VYRVYLY A PŘI TOM JÍ TAK POTRHALY DĚLOHU ŽE JÍ ZROVNA VŠE MUSELY VZÍT. jEŠTĚ ŽE JEDNO ZLATÍČKO DOMA MÁ. TO JÁ NA POKYN NEČEKALA, MĚŘILY MĚ ODEZVY-NAJEDNOU ODEZVY NIKDE A SESTRA VYLÍTLA JAK ČERTÍK CO SE DĚJE A MALOU UŽ LAPALY
BYLA UŽ TOTIŽ SKORO VENKU, TAKŽE ŘÍDIT SE SVÝM TĚLEM-SVÝM POCITEM. JAK TO BYLO DŘÍV? NA JEDNU STRANU TA ZASTARALÁ PÉČE TAKY KNĚČEMU BYLA…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.