Zamlklé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1768
9.8.13 20:44

@Malvajs já si ten čaj dala už včera…mimochodem mě docela pobavilo, že jsem si na pytlíku přečetla, že bývá součástí směsí užívaných při náchylnosti k potratům…z toho bych teda cítila spíš opačný účinek 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
9.8.13 20:56

Holky četla jsem, že kontryhelový čaj je právě dobrý pít, když se třeba nedaří otěhotnět, tak teda nevím??? Malvajs raději o tom ani nepřemýšlej co může nastat za komplikace, také jsem takové články, že se může protrhnout zákrokem děloha apod. našla a raději jsem to ani nečetla do konce… držím palečky ať se tvá situace brzy vyřeší a bez komplikací!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.8.13 11:14

Ahojky děvčata, i já jsem se po přečtení vašich příběhů rozhodla, že se podělím o svůj příběh. Píše se mi to opravdu špatně, je to moc čerstvé, ale… Poslední MS proběhla 7.6., 11.7. mi vyšly 3 pozitivní testy, hned jsem utíkala k dr.na UZ mi řekl, že tam je váček a HCG ukazovalo hladinu 706. Dr.si mně objednal na 25.7. na kontrolní UZ a zase náběry HCG. Tentokrát váček byl již 9,1mm a hladina HCG 2.708. Byla jsem nadšená!! Opět si mně objednal dr.na kontrolu před jeho dovolenou. 5.8.jsem šla znovu na odběry HCG a 6.8.na UZ. HCG ukazovalo 15.260 a váček 19,1mm. Dle doktora jsem byla kolem 9.týdne, ale nastal první problém-neviděl akci srdeční, tak že mi vypsal žádanku a já hned ráno letěla do FNKV na UZ v domnění, že tam AS uvidí-ale bohužel, nic. :( Opět mi nabrali HCG a v pátek na kontrolu. V pátek na UY stále nic a hladina HCG mi skoro o 1.000 hodnot klesla. Rozbrečela jsem se, co bude dál?! Přítel má v rodině jednovaječná dvojčata, proto se doktor rozhodl ještě počkat do pondělí 12.8. v 7 ráno se tam mám hlásit a pokud se neobjeví na UZ nějaký zásadní zvrat, jdu ihned jako akutní případ na revizi. :( S přítelem jsme na miminko čekali 2 roky a dopadlo to takhle :(. Všichni doktoři jsou v mém případě dost skeptičtí, já ale stále doufám, že třeba nás opravdu potkalo štěstí, máme dvojčátka a ti mají ještě čas na to se vyvíjet. :( Zase na druhou stranu se uklidňuji, že pokud opravdu to tak mělo být, příroda věděla, proč to udělala, třeba by miminko nebylo zdravé. Je to 50/50. Stále věříme a doufáme s přítelem, ale mně nezbývá momentálně nic jiného, než si připustit (bohužel) obě možné varianty, aby mně to potom „tolik“ nesložilo. Samozřejmě, že mně to složí, přeci jen, viděla jsem ten váček na UZ několikrát, ale věřím, že pokud to nevyjde teď, vyjde to jindy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
10.8.13 14:27

To je určitě dobrý přístup, když jsi připravená na obě varianty. Taky jsem to tak měla a určitě i díky tomu jsem to zvládla dobře a nesložila se z toho. Jedno dítě už mám, sice osmiletou slečnu, ale jestli mi je souzena jen ona, tak to tak přijmu. Určitě to ještě co nejdříve zkusíme, ale je mi 35 a taky si uvědomuji, že už to není úplně nejideálnější věk, i když samozřejmě se to dnes posouvá. Tak ať tam to srdíčko je!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.8.13 14:34

@škoulinka Doufám, že tam v pondělí alespoň jedno bude a když ne, tak by bylo třeba nemocné, nebo bych mohla potratit ve vyšším věku, což by bylo daleko horší, takhle jsem viděla pouze váček a nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
10.8.13 15:25

Já si taky myslím, že takhle v těch prvních týdnech je to lepší, i když samozřejmě smutné. Já týden před poslední kontrolou se špatnou zprávou srdíčko viděla a za týden už ne. Ale taky to s manželem bereme, že to nebylo jak mělo být a lepší, že to příroda vyřešila takhle hned včas. Opravdu věřím, že se nám to příště všem povede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5534
10.8.13 15:33

Ahoj holky,

ve stredu jsem byla nå zakroku…zamlkly potrat…plod prestal rust…8 tt…uz se mi to stalo podruhe…poprve pred dvema lety…Po revizi jsem Po 2MS OTEHOTNELA v 8 tt jsem krvacela slå dø nemocnice doktor me tam nå prijmu serval, ze jsem tak brzo tehotna…Mimi jsem donosila…ted jsem otehotnela take planovane a hned poprve…dvakrat jsem zaspinila ale bylo to dobry tak jsem byla celkem v pohode..Po tydnu jsem chodila nå ultrazvuk…uz predposledni byl p tyden mensi a posledni coz jsem neocekavala…byl mensi..prestal rust..hned jsem jela dø nemocnice…rikala jsem si treba tam akce srdecni bude..bohuzel..a to jsem nekrvacela..nic mi nebylo…Tenkrat jsem krvacela a cekali jsme tyden jestli to samo odejde..bohuzel..v pondeli chci jit nå kontrolu…zacnu pit kontryhel…pry vy nas, meli poslat nå vysetreni…je to hruza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.8.13 15:43

Mně taky řekl doktor, že nesmím mít 3 týdny sex po zákroku, ale pak už normálně, že tělo je plné hormonu, děloha čisťounká a vše připraveno, nevím, někdo radí až půl roku počkat, někdo zase po 1.MS.. Já už to asi vážně nechám náhodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
10.8.13 16:03

Tělo samo ví, kdy je připravené a podle toho se to taky povede či ne. Půl roku bych nečekala. Nechat proběhnout tak 2 - 3 MS a rozhodně to zkusit. To už bude děloha zahojená s pěknou novou vrstvou sliznice a zase by mohly být správné podmínky. Po 1. MS bych to neriskovala, přeci jen to zákrok pro dělohu je. Tak uvidíme kdy se to povede :)a taky se na to člověk asi nesmí úplně upínat, to je možná ještě těžší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.8.13 16:09

Přesně tak, nesmí se o to „snažit“ pak to prostě nejde :D ale když to nechá na osudu a přírodě, ono to nějak dopadne :). Taky jsem přemýšlela počkat 1-3 MS a pak to nechat „koňovi“ :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
10.8.13 21:00

Kamarádka mě zrovna včera uklidňovala…zamlklé těhotenství v 6.tt, odešlo to samo…dost jí to sebralo, řešila to trochu alkoholem, vůbec nemyslela na nějaké dělání miminka, nicméně něco doma proběhlo a další měsíc byla těhotná…teď je v 18.tt a všechno v poho :potlesk: Bude to její 3. dítko (i když teda už 5. těhu, před 3 lety byla na interupci a před 2 lety museli ukončovali ve 22.tt kvůli srdíčku - to už teď každopádně hlídají a je OK :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
12.8.13 18:57

Ahojky damy, tak hlasim, ze jsem prave dorazila domu z kyretaze. Je mi nad ocekavani dobre, jen ta psychika :,(. Doktor mi rekl, ze mam dodrzet klasicke sestinedeli a pak na to muzeme vlitnout znovu. Tak snad tentokrat uspesne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
12.8.13 20:00

@Malvajs dekuji, verim, ze to vyjde a budeme stastne tehulkovat spolecne. :) :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5534
13.8.13 07:16

Tak já byla vcera nå kontrole mam antibiotika…rekla mi ze se diporucuje 3 mesice cekat, ale Po dvou ze to muzeme zkusit a rikam ji ze Tenkrat se nam to Po 2 povedlo, ale doktor v nemocnici me serval tak mavla rukou..jeste nas posle nå genetiku…
Mishiicka…at se brzy zadari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.8.13 08:50

@ciluska dekuji, jsi moc hodna :) mne prave prekvapilo, ze mi taky nerekli pockat 2-3 mesice. Pak mi bylo vysvetleno, ze moje telo se rychle zotavi a klapne to. :) preji hooodne stesti, at Ti to vyjde! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty