Zamlklé těhotenství - prosinec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
2.2.11 11:22

Lizinko, buď ráda, že jsi nemusela do nemocnice atd. Takhle je to určitě lepší, když se s tím příroda popere sama a je vše o.k.!! Držím pěsti, ať za pár měsíců píšeme, jak nám rostou bříška!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dopemis
2.2.11 11:30

Ahojte holky tak po 4týdnech po revizi jsem dnes dostala MS!!!tak snad se vše vrátí k normálu.Já si taky myslím že kdybych nešla na revizi tak snad se sama neočisím mimi bylo bez srdeční akce asi tak3týdny a ani jsem nešpinila ,vůbec nic žádný příznak.Já jsem měl aZT (2007)a to jsme začali už po první MS a hned po druhé jsem byla těhotná a všechno v pořádku,ted jsem v uplně samé situaci zase po ZT a první MS tak asi opět začneme.Je to tak roky letí a nezbívá nic než zase riskovat.Je mi to moc líto že ste přišli o druhé mimi opět během 3měsíců,ale vše je to o náhodě a určitě už bude vše OK.A to asi nejsou pravé kamarádky,které se umí v takové situaci takhle zachovat!Všem moooooooc přeji at už máme opět v bříšku ty naše malé miminka!!! :-D

• Citovat
  • Upravit
146
2.2.11 11:40

Tat, tak Dopemis…měla jsem to stejně, taky 3 týdny mrtvé a nic!!:( A ve všem souhlasím, mám úplně stejný názor!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dopemis
2.2.11 11:48

Sasas je to tak musíme být silné a nevzdávat to naděje umírá poslední,přece nemůže se dít to špatné jenom nám a už se na nás taky usměje štěstí!!!Už se mooooc těším až tu budeme všichni oznamovat že máme v bříšku mimi :lol:

• Citovat
  • Upravit
LucaM
2.2.11 12:05

Ahoj holky, tak já se k vám s dovolením přidám na pokec. Ve stručnosti : leden 2004 zamlklý poptrat, Edwardsův syndrom v 11. t., prosinec 04 se narodilo naše největší štěstíčko, od 2007 snažení , květen 09 zjištěná hypothyreoza- po zahájení léčby hned těhu ale srpen 2009 zamlklý potrat zárodek se vůbec nevyvýjel a březen 2010 to samé. Teď v lednu // a vůbec se mi nechce k doktorce, protože jsem úplně bez pocitu, že bych byla těhu. Představa hledání tlukoucího srdíčka na UTZ a věta bohužel… mně děsí.Tak snad se příští týden odhodlám a dám vám vědět. Díky

• Citovat
  • Upravit
146
2.2.11 12:14

LucoM, je mi to líto, ale nevzdávej to, hlavu vzhůru, už pro to maličký, co máš v bříšku!!!Vím, je to těžké a chápu to…asi bych se také tak cítila, zvlášť, co máš za sebou, ale už máte jedno štěstí doma, už to jednou vyšlo!!!Držím pěstičky a přeju mooc štěstíčka!!Určo nám dej vědět!!!Stejně…když se léčíš…na nic jiného nepřišli, co by mohlo být příčinou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.2.11 12:17

LucaM to mě mrzí :( já mám taky hypothyreozu, tak se bojim, aby nemela ta mrcha stitna zlaza vliv, ale porad doufam, ze kdyz vzdycky pribehnu k doktorovi na krev brzo, hned jak zjistim tehu, tak mi vcas zvysi davku a bude to dobry… ted po potratu mi nechal davky zvyseny a rikal, ze uz se to bude asi jen zvysovat, tak doufam, ze dalsi tehu zvladnu donosit… Radeji bych sla k doktorovi co nejdrive, muze nasadit utrogestan na podporu. Rika se sice, ze cim je nam vic blbe, tim spise se to mimi vyviji, ale jsou znamy i tehu, kdy maminkam neni vubec spatne a vubec se jako tehotne neciti, ale stejne donosi zdrave detatko. Tak moc moc drzim palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
2.2.11 12:22

lizinka28 - tak jsem pred chvilickou dosla od Dr a vzala mne radsi krev ohledne slepaku (zitra dopo budou vysledky)a jinak to muze byt k te me stitne zlaze co mne zjistili. Ze pri ni se muze trpet zacpou, nadymanim a muzou takto bolet streva…nemam ji zatim lecenou, tak uvidim…jinak taky to muze byt k ovulce, ze to nekterym holkam dela ze je tak poboliva…drzte holky zitra pesti, at to neni ten slepak :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucaM
2.2.11 12:36

Byli jsme oba s manželem na genetice a tu máme v pořádku.Ale u násmůže být problém i ve věku. Mně je 40 a manželovi 45. Doktor mi řekl, že když bych otěhotněla stačí zvýšit dávky Letroxu v 10. - 12. týdnu. Teď bych měla být podle PM 6+6tt. Po těch předchozích potratech jsem si vždycky jen četla v těhle diskuzích a i to mi dost pomáhalo. Ale takhle se vypsat- to je úleva :-) Díky za podporu a přeju já vám ať se brzy zadaří :-)

• Citovat
  • Upravit
113
2.2.11 12:41

ivkaa - jejej, tak to drzim!! No u me to mozna mohlo byt i k te ovulaci, ted me porad hrozne boli zas prsa… tak buh vi, pokud se to neobjevi znovu, tak k doktorce pujdu az normalne po te 1.MS, kdy me chtela videt a pak ji to reknu. S tou hypo by to chtelo se lecit, nebo aspon hodne sledovat!! Ona nekd muze byt hypothyreoza jen tehotenska, tak se to treba spravi. Ale je nas ted cim dal vic, co to mame, ja teda to mam vrozene po mamce, takze u me je to jasne :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.2.11 12:47

LucaM - tak uvidis, co pak doktor rekne… nemela bys byt na rizikovem? A mel by ti davat ten utrogestan, ne? Ty jo ja jsem po tomhle potratu fakt docela vystrasena, tak uz se vidim, jak budu priste behat k doktorovi porad :-D Brataranec s manzelkou meli take problem mimi donosit kvuli veku, nakonec se ji narodila holcicka ve 42 :) Ale meli to o hodne problematictejsi podle me i kvuli rase.. on je takovy ten germansky svetly typ a ona filipinka, starsi nez on. Zadarilo se jim po 3 potratech. Tak se drz!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucaM
2.2.11 12:47

Lízinko, můžu se zeptat kdy tobě zvýšili dávky Letroxu nebo Euthyroxu? Mně doktor vysvětlil, že údajně to stačí ve 12. týdnu, kdy mimčo začne vyžadovat více jódu a štítná žláza s hypothyreózou mu to nedokáže dodat na rozdíl od zdravé štítné žlázy, která svoji produkci hormonu přizbůsobí.v prvních týdnech to prý nemá vliv.

• Citovat
  • Upravit
2255
2.2.11 12:53

ivkaaa tak snad to slepák nebude, to fakt ted nepotřebuješ, ještě toto ke všemu :-(
Mě při ovulaci tak jako píchá ale ne na levo nebo pravo, spíš tak jako když si natáhnu pupík při cvičení a pak občas prostě píchne. Ale čert ví, i tak to asi může ovu projevovat.

Dopemis tak sláva! hrrrr na to! :lol:

sasas Jojo taky 3 týdny a tělo drželo.

LucaM chjo! :cry: to je na jednu ženskou moc. Ted to už musí vyjít. Obavy z dr. a kontroly, UZ chápu. Držím pěstičky.

Mě u prvního těhu bylo od cca 6. týdne špatně až do 14. opravdu dost zle. Vše smrdělo, bez chuti a hladu, jedla jsem jen z donucení se. …Ted to začínalo taky tak, ale během pár dní se to zmírnilo, některé dny mi nic nebylo, jiné tak jako divně od žaludku, jindy zase sem myslela že na WC strávím celý den. Ale bylo to jiné, třeba pachy mi neic nedělaly od Vánoc cca, a cítila sem že to není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
2.2.11 13:12

Chula - no me se m tam pichne na prave strane, jednou u pupiku, jednou niz, ale neni to, ze by to pichalo nejak furt…snazim se na to totiz nemyslet.Nejvic me tam pichalo den pred MS, tak jsem to sla zaspat a rano dorazila MS a od te doby to tam trosku citim…no snad bude vse ok 8-)

lizinka28 - ja jdu na tu endokrinologii 21.2. tak jsem zvedava…hlavne si pripadnu furt strasne unavena, jen bych odpocivala kdyz dojdu z prace…uz se tesim az se to zacne lecit a snad i ta unava zmizi…

LucaM - drzim mooc pesticka at je vse ok… :hug:

Jinak ja na zacatku tehu nemela moc hlad, tak jsem i zhubla a pak bych jen jedla ryby…na ty jsem mela chut furt :lol: a zle mne nebylo vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.2.11 13:45
LucaM píše:
Lízinko, můžu se zeptat kdy tobě zvýšili dávky Letroxu nebo Euthyroxu? Mně doktor vysvětlil, že údajně to stačí ve 12. týdnu, kdy mimčo začne vyžadovat více jódu a štítná žláza s hypothyreózou mu to nedokáže dodat na rozdíl od zdravé štítné žlázy, která svoji produkci hormonu přizbůsobí.v prvních týdnech to prý nemá vliv.

Lucy, já chodím pravidelně na kontroly a doktor mi říkal, že vždy jakmile zjistíš, že jsi těhotná, tak má být ten PRVNÍ, kdo se o tom dozví. Sice je ten jód nejdůležitější kolem 11. a 12. týdne pro vývoj mimi, ale jinak je to důležitý během celého těhu. Mně to teď zvýšil hned v 6. týdnu - měla jsem zase víc zvýšené hodnoty TSH. Normálně se prý dávka zvyšuje o 1/3 až 2/3, mně to zvýšil dvojnásobně (brala jsem do té doby nejnižší možnou dávku, Euthyrox). Jinak co se toho těhu týče, tak se fakt objevuje hypothyreóza u více žen - co jsem koukala do jedné studie, tak měřily hladiny TSH a fT4 už od 9. týdne!! Takže fakt čím dřív, tím líp! Měli by ti vzít hned krev a podle hodnot tu dávku zvýšit nebo nově nasadit léčbu. Je tu i snaha o plošný screening hypofunkce u těhotných, ale zatím to neprošlo, tak si to hlídejte aspoň samy!! A šiřte to klidně dál (tady je o tom ten článeček, hlavní z toho pochopí i laik http://www.actualgyn.com/…_2009_14.pdf)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty