Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám na vás dotaz ohledně těhotenství s dvojčaty. Nyní jsem v 8.tt, zhruba před dvěma týdny mi začaly celodenní těhotenské nevolnosti, ale poslední tři dny je mi nějak líp (ráno jsem úplně v pohodě, sním cokoliv, k večeru je to horší, ale určitě ne tolik jako na začátku). U doktora jsem byla před čtyřmi dny, všechno v pořádku, srdíčka tloukla, velikost odpovídala. Mám strach ze zamlklého těhotenství. Potřebuju uklidnit - měly jste to některá taky tak, že nevolnosti vymizely dříve než na konci 1.trimestru a těhotenství přesto prosperovalo? A existují případy zamlklého potratu u dvojčat? Předem moc děkuju za vaše příspěvky, už dvakrát nám to nevyšlo, tak mám přirozeně strach…
@marion14
ja moc neodpovim na tve otazky, ale chci te podporit. urcite bude vse v poradku. chapu tve pocity, je to hrozny pocit nevedet - ja jsem pri najiti // pak jeste asi 14dni chodila na odpbery krve (kazdy den) estli se HCG zvysuje a pak jsem si zaplatila u mudry nadstandart a chodila na kontroly kazdy tyden, potrebovala jsem proste vedte ze je vse v poradku. kdykoliv se mne neco nezdalo, jela jsem hned na pohotovost. nervy jsem mela stale na pochodu a myslenky… trochu se mnne ulevilo az po 26.tydnu
navic presne jak ty, zadne ranni nevolnosti, az po 20.tydnu mne teda zacala pernamentne palit zaha a to bylo teda hnusne. takze ano, mne nevolnosti nevymizeli, ale zadne nebyly coz je vlastne stejne
prosimte snaz se byt co nejvic v klidu, urcite bude vsechno v poradku
![]()
todle je tedy vase kolikate IVF? nam se zadarilo na 5.pokus a uz si tady temer 17m ten vonavy uzlicek stesti muchlam
preji klidne tehotenstvi a co nejmene starosti, drz se
@marion14 Předpokládám, že ZT může proběhnou ať u jednočetného těhotenství, tak u dvojčátek. ALE vůbec nad ničím takovým nepřemýšlej (chápu, ono se to občas nedá na to vůbec nemyslet
), ale zkus to. Za pár dní ti může být zase tak blbě, až ti to milé nebude
Taky jsem to měla s dvočaty jak na houpačce - blbě, blbě, dobře a najednou buch, zase zle a byla jsem ráda, že jsem ráda. Držím pěsti ![]()
Děkuju moc, jsi hodná. Tohle je naše 3.IVF, ale celkem 10.transfer. Na krev radši nechodím, po minulém transferu jsem šla právě abych se uklidnila, že je všechno v pořádku, hcg bylo hezky vysoké, no a druhý den jsem potratila.
Takže teď mě (byť asi jen na den) uklidní jen ultrazvuk u doktora. Ta nadstandardní péče s kontrolou každý týden jde? To je fajn… Četla jsem i o Angelsounds, přístroji, který umožňuje poslech srdíčka z pohodlí domova. Jestli příští kontrola proběhne v pořádku, tak bych si ho koupila.
S dvojčaty zkušenost nemám, ale s druhým mi bylo fakt zle do devátého týdne, pak ze dne na den jako když utne a byla jsem úplně v pohodě. V lednu mu budou dva roky.
Jé, ahoj Fragolo! Před pár měsíci jsme si psaly, no a koukám, že mimískům byly už tři měsíce.
To je krása! Holky, moc děkuju za podporu!
@marion14 ono zalezi jak se domluvis u doktora, urcite ti vyjde vstric. a myslim ze tehotenstvi s dvojcaky je asi stejne vic sledovane.
Angelsound je myslim super napad, mne ho manzel nedovolil (nechtel aby nase miminko kazdy den prozarovaly nejake vlny) mne to bylo moc lito, prtz vim ze by mne to uklidnovalo
kdy mas dalsi kontrolu? hlavne o tech svych pocitech mluv, at se ti aspon trochu ulevi
jo a jeste dodatecne gratulace a dekuji za uprimnost
@fragola zdravím a se čtvrtletním zpožděním gratuluji k dvojnásobné radosti!
Kdysi si prohlašovala že klidně 10 dětí ale pěkně popořádku, koukám že počet skoro odpovídá, ale došlo i na dvojčátka
Přeji hodně zdraví celé tvojí rodince!!! ![]()
Autorce se omlouvám za OT
![]()
Ahoj, mě s dvojčátkama nebylo špatně ani jeden den
Teď jsem začala 14 tt a víceméně bez příznaků (kromě šílené únavy kolem 8-11tt). Držím palce!
@superandrysek Teď ještě v prvním trimestru to těhotenství je sledované stejně jako jednočetné. Prý až odteď ve druhém trimestru mě (nás) budou sledovat častěji ![]()
Ja jsem ten pripad, co je mu nejhur na zacatku, tak od ctvrteho do sesteho tydne, a pak se to lepsi a kolem osmeho, devateho, uz mi je blbe jen vecer a jen obcas. U prvniho jsem se desila, ted u druheho uz se znam. Ani jsem si nemusela delat tehotenskz test, zacalo mi byt blbe uz asi deset dni po otehotneni. No, a ted jsem v jedenactym tydnu a je to vice mene pohoda. Ve ctvrtek na utz bzlo vsechno OK. Kazdy je jiny.
Ja koncim 17tt.
Zle mi bylo dlouho..nastesti sem nezvracela. Pak zniceho nic vse ok.
No za dva dny sem zase lezela z hadrem na palici. Ted uz je to cca 14dni ok, ale semtam pres den lehnu, jak mi je zle.
Pohyby zatim nic, brisko neroste.
Ko sem mela tri tydny a pokazse utz. Ted jdu az po mesci. Takze zadna extra pece se nekona.
Ono je jedno jestli je zam jedno nebo pet. Clovek to, bohuzel neovlivni
@marion14
k tomu Angelsounds-kupila som si ho a je to super, ale az pozdejsie..mala som ZT v 13tt a ked som nepocula stdicko v tomto obdobi, tak hysteria..je pravda, ze v pripade pochybnosti som sa isla ukludnit niekolkokrat denne..ale co by s tym clovek spravil-nic..
Drzim palce nech mas tehu pohodove..
Nadstandart, ked na to mas si priplat..tie kontroly ta hodia do kludu..
@marion14 Jo, jo, pamatuju si, že jsme si psaly
Kluci už jsou chlapi velcí
Tobě držím pěsti, ať to dotáhnete do úspěšného konce ![]()
@Lacenka Díky
No jo, budu si muset dávat bacha na pusu
O dvojčatech odvolávám, co jsem odvolala a teď už jen děkuju klukům, že se nám nenamnožili víc ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.