Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Právě jsem se vrátila z nemocnice. Cítím se nepopsatelně strašně a tak pátrám po někom, koho potkalo něco podobného. Potřebovala bych trochu empatií, soucitu a hlavně naději, že se někomu z vás nakonec podaří držet v náručí vytouženého broučínka. Při prvním miminku byl ortel, že odpovídá při konktrole ve 13 týdnu těhotenství 10+6 a srdíčko mu nebije, krutý. Nyní při drhém těhotenství, kdy jsme zdárně překlenuli hranici 3měsíců, a končili jsme 16 týden, mne takový ortel popravdě už vůbec nenapadl, ale stalo se. Miminko zemřelo v den kontroly, a mám pocit, že přímo při ní. Vše odpovídalo tomu dni, rostlo pravidelně skvěle, atd atd. Poradí mi někdo, co dělat, co testovat, zda se snažit i příště nebo něco podobného, abych mohla dále žít, protože bez naděje mi to nejde. Předem díky*** .{color: blue}"
Matýsku,to je mi líto,ale myslím,že se určitě dočkáš zdravého miminka,důležité je v to věřit.Vím,že se mi to lechce píše,ale naděje umírá poslední a optimismem docílíš dřív vytouženého cíle.Přeju ti,aby to bylo co nejdřív.
Matýsku je mi to strašně moc líto vím jak moc ta prázdná náruč bolí jak je těžké sebrat síly a jít dále a jak píšeš snáze se probojuješ těmi hroznými dny s nadějí že příště to vyjde a že i ty budeš mít v náruči vytoužené miminko.
Jestli by jsi měla sílu přečti si náš příběh
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… chtěla jsem to napsat nějak ve zkratce ale tohle mi přišlo jako no snad tě to podpoří. Ptéj se klidně na cokoli nebo písni SZ jak budeš chítít. tady jsou úžasní lidé, kteří ti pomohou ty dny překonat vyslechnout a podpoří. Držím palce ať čas utíká co nejrychleji ten ejdiný pomůže zmírnit tu bolest Katty
Je mi moc líto, kolik bolesti tě potkalo…tady je hodně lidí, kteří zažili podobné ztráty a dneska se těší ze zdravých dětí, určitě tu najdeš naději a víru v lepší zítřky.Držím palce, ať je ti brzy líp a ať se všechno v dobré obrátí.
ahoj! nedá mi to nereagovat. Začnu tím, že to co se stalo Katty, je snad nejhorší. Měsíc a půl nosit dítě a vědět, jaký bude konec! Fakt brečím, ale ty už máš slečnu, takže nejhorší za sebou. A prvnímu příspěvku. Já prodělala v prvním těhu zamlklé v 8.týdnu. Nic se neřešilo. Pak mám bez problémů 3 kluky. A v předloni na podzim zamlklé těhu ve 14. týdnu. S tím jsem už taky nepočítala. teď se snažím otěhotnět a zatím nic. Nic jsem si zatím nenechala zkoumat, ale při posledním těhu (teda předposl.) my náhodou zjistili nějakou mutaci (má to souvislost se srážlivostí krve) a musela jsem si píchat injece na ředění. Ale to bylo až od 32. týdne. Tak jsem to naposled nechala být a čekala, že potom zajdu na krev, jestli se zase ta krev nezahušťuje. Ale k tomu už nedošlo. Hodně tady o tom holky taky píšou. Ona se pak ta sraženina dostane k mimču a neproudí krev a ono odumře.Způsobuje to taky plicní embolii o tý jsi určitě slyšela. Vypadá to asi nepravděpodobně, ale prý to bývá hodně. Těch mutací je víc typů. Pak taky se zkoumá imunologie a protilátky a spousta jiného, ale o tom moc nevím. Doufám, že je to alespoň trochu srozumitelné.
Kačko moc držím palce aby to otěhotnění vyšlo a bylo bez problémů.
Ano po Filípkovi se nám podařilo otěhotnět a narodila se nám zdravá terezka teď čekám zdravého kloučka. Tím chci říci je nutné věřit překonat tu bolest není na to žádná rada to co může pomoci jednomu druhému pomoci nemusí. Důležité je to nenechávat v sobě nikoho a nic neobviňovat já se řídím od té doby heslem co se má stát se stane některé věci prostě neovlivníme a vše má svůj důvod i když nám nikdy nebudete odpovězeno proč a jaký…
Matýsku moc mě to mrzí, nic podobného se mi nestalo, ani nevím, jak bych tě utěšila, jen na dálku objímám a posílám sílu
.
Ja zjistila zamlkle tehu 11+6 a dostalo me to dost. Bylo to jen jednou tak nikdo nic nezkoumal ale urcite bych se ve tvem pripade pidila po pitevni zprave zvlast te aktualni. Kamaradce takhle zjistili po potratu v 16.tt toxoplasmosu a taky me napada listerioza.
Ještě kámoška potratila 9tt pak cca 13tt a pak 16tt dělali jí různé vyšetření na nic nepřeišli dnes má 2roky holčičku a 4měsíce klučíka.
Matýsku, to mě moc mrzí. Já prodělala zamlklé těhotenství v 9. tt, přišlo se na to na UTZ ve 12. týdnu.. Myslela jsem, že přes slzy ani netrefím domů, celý svět mi připadal nespravedlivý a krutý. Taky jsem se ptala, proč zrovna já, ale to jsem ještě netušila, že je to dnes tak časté. Je to už přes tři roky, doteď to mám ale v živé paměti. Hned na druhý den po zákroku - kyretáži, mi přítel oznámil, že se se mnou chtěl už dřív rozejít a že to tak bude lepší. Takže ani žádná opora. Hrůza a toho času téměř konec světa
Časem se to ale spravilo a život jde dál. Příště to určitě vyjde, uvidíš, moje doktorka říkala, že se zamlklé těhotenství může opakovat a pokud je druhé delší, je vše na nejlepší cestě. Vím, říká se to lehce, ale uvidíš, že se na tebe slunce usměje a vše bude ok!!!! Zvlášť, pokud máš blízkého člověka a milovaného partnera, pak to společně překonáte. Držím palečky ![]()
Mně se za minulej rok stalo dvakrát, že jsem měla ZT v 8tt. V Gennetu nás proklepli od hlavy až k patě a nenašli nic
. Co je poslední šance jsou hormony. Doktorka na imunologii mi říkala, že jsou dva druhy hormonů, jeden, který je na otěhotnění a druhý na udržení a možná mám toho druhýho málo, takže si chci nechat udělat ještě hormonální profil a nebo je to méžná všechno jenom náhoda. přeju ti, aby jsi se i ty dočkala vytouženého miminka, já už naštěstí jednu dceru mám, tak je to snazší.
Markéta
Teď jsem si na chviličku sedla k počítači po probdělé noci a prochozeném dopoledni, kdy mne hřejí nalévající se prsa, ale jinak si přijdu úplně vyhaslá, prázdná a uvnitř prakticky „mrtvá“. Chci zatím jen všem moc a moc poděkovat za písmenka. Jen jsem je prolétla, protože jsem na takovémto portálu poprvé a vůbec jsem nedoufala, že by se mi někdo mohl ozvat. Určitě si je až se donutím něco sníst pořádně pročtu. Jsem tu sama a mooooooooooooooooooooooooc mi to pomohlo. Včera mne doprovodila domů kvůli ztrátě krve známá, protože jsem nechtěla zůstávat na transfůzy přes víkend, a ukázala mi svého 3 měsíčního chlapečka, jak ráda bych takhle sevřela našeho Matýska za pár měsíců… Přijde mi nespravedlivé, že do dvou zakouřených místností s 10ti lidmi, z toho k jedné postižené 12ti letého holčičce přivede jeden ze členů rodiny na svět další dítě, po bezproblémovém těhotenství plném užívání si pubertální zábavy a s tím, že malej možná ani nepozná až ho propustí z vězení… Bože, jak já bych ho milovala a hýčkala, snesla bych mu modré z nebe!!! Je to ošklivé, ale závidím známým s 9ti, 13ti a 16ti dětmi, které tak trvrdě pracují, a říkám si, jak je to možné, že někdo jich má tolik a nám s takovou láskou zemřelo již druhé..............
ahoj, mrzí mě tvá zkušenost
nicméně jedné známé (po ZT v 9tt a 17tt)právě naordinoval lékař už od začátku těhotenství fraxiparin,který se injekčně píchá a bude ho píchat až do porodu
, už je v druhé polovině těhotenství a zatím vše OK, tak se zkus svého dr. poptat ![]()
Ahoj Borisko,
předem je mi to líto, nejsi v tom sama bohužel je nas tady víc.
Ja byla na revizi přesne před týdnem a už podruhý.
1. byla v 11.týdnu- mimi velikost 9tt zamlklé těhu, srdicko bylo ale po par dnech utichlo -vubec jsem to nečekala do té doby žádný problém a dalsi tehu po pul roce cekani to samé, ale měl být 9tt a byl konec 7 také srdicko bylo a zaniklo.
Ted nas bude cekat nejaké vysetrení asi genetika atd..sama jeste nevim, ale rozhodne to nenecham být a muj doktor nastestí taky ne.
Moc ti držím palce, aby bylo brzy lépe a další těhu dopadlo dobře!Ja sama jeste mimi nemam žadný a moc bych si ho už prala.Ted pockam tech 6 týdnu pak na vysetrení- výsledky a pak začnem se snažením
Teda prispevek byl pro Matýsek-andilek-Borisce se omlouvam, nějak jsem měla v pameti tvuj nick ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.