Zánět dělohy a nízké CRP?

Anonymní
26.2.24 15:54

Zánět dělohy a nízké CRP?

Ahoj, 4dny mě trapi celkem velké bolesti podbříšku. Jela jsem dnes tedy na gyndu a tam je to doktorovi jevilo prý pravdepodobne na zánět dělohy, protože mě jistě vyšetření bolelo. Prý je tam i mírně tekutiny… ale prišlo mi, ze uplne jistý si nebyl. Dále dělal cytologii.
Dostala jsem atb a Macmiror.. doma jsem si udelala CRP test a vyšel mi negativni. Muže to být zánět dělohy?
Jaké jste měly příznaky vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65623
26.2.24 15:55
@Anonymní píše:
Ahoj, 4dny mě trapi celkem velké bolesti podbříšku. Jela jsem dnes tedy na gyndu a tam je to doktorovi jevilo prý pravdepodobne na zánět dělohy, protože mě jistě vyšetření bolelo. Prý je tam i mírně tekutiny… ale prišlo mi, ze uplne jistý si nebyl. Dále dělal cytologii.
Dostala jsem atb a Macmiror.. doma jsem si udelala CRP test a vyšel mi negativni. Muže to být zánět dělohy?
Jaké jste měly příznaky vy?

tak domácí test bych jako rozhodující nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.24 16:02

@vokishka souhlasím!

Domácí testy mnohdy nebývají tak moc spolehlivé.

Pokud ti doktor řekl nějakou diagnózu, tak bych to brala jako hotovou věc. Pokud si jistý nebyl, tak by určitě volali z ordinace etc.
Jestli ATB zaberou, to záleží. Pokud ne, tak to třeba ten zánět nebude. Antibiotika zabírají z pravidla do 2-3 dnů. Uvidíš…pokud bolesti nepřestanou, zajdi si na gyndu znovu.

A na gyndě ti CRP nebrali? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.24 16:15

@kudrata_indianka nene, prave, ze nebrali. Dělal mi jen tu cytologii.

• Citovat
  • Upravit
12089
26.2.24 16:29

Lékař je přece jen zkušenější než diskutující zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.24 16:33

@Evkad chápu, nicméně uplne jistý si nebyl.. proto sem píší a zajímám se o vaše zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
26.2.24 16:38

Ahoj, to musíš vědět ale především ty, jestli můžeš mít zánět dělohy. Co jsi prodělala za nemoci nebo zákroky, co máš za sebou? Porod, potrat, problémy s MS? Co mohlo způsobit zánět… jak píšou ostatní, snad tvůj obv. gynekolog ví, co dělá ;) pokud by se ti to zhoršilo, můžeš tam zajít znovu nebo případně na pohotovost…

• Citovat
  • Upravit
12699
26.2.24 16:46
@Mandarinka104 píše:
Ahoj, to musíš vědět ale především ty, jestli můžeš mít zánět dělohy. Co jsi prodělala za nemoci nebo zákroky, co máš za sebou? Porod, potrat, problémy s MS? Co mohlo způsobit zánět… jak píšou ostatní, snad tvůj obv. gynekolog ví, co dělá ;) pokud by se ti to zhoršilo, můžeš tam zajít znovu nebo případně na pohotovost…

Ja mela zanet delohy z niceho nic..jako chripka to prislo nahle..nic tomu nepredchazelo. Teda zadna tekutina nikde nebyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.24 16:54

@Mandarinka104 prave, ze nic. Nikdy jsem žádné problémy neměla. Až teď tyto bolesti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.24 16:55

@lilith1 on mi prave říkal, ze to muzu normálně chytit. Ze deloha je jako taková,,mandle” a chytili se to v ni..

• Citovat
  • Upravit
532
26.2.24 17:55
@lilith1 píše:
Ja mela zanet delohy z niceho nic..jako chripka to prislo nahle..nic tomu nepredchazelo. Teda zadna tekutina nikde nebyla..

Z ničeho nic? Jako bez sexuální aktivity? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.24 18:00

@bloklimiucet ano, představ si, ze i bez sexuální aktivity :* sex jsem neměla 2 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
26.2.24 18:04
@Anonymní píše:
@kudrata_indianka nene, prave, ze nebrali. Dělal mi jen tu cytologii.

Aha, zajímavé… Mi teda CRP brali vždy a všude, když bylo podezření na (jakýkoliv) zánět :think:
Možná pro příště si nechej vzít! Raději…
Když mi brali CRP akutně naposledy, tak výsledek byl tak do 5 minut maximálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.24 18:09

@kudrata_indianka tak ja mu do toho nechtela mluvit.. sám by měl vědět, co dělat. Říkal, ze atb jen tak nerozdava, ale ze mě je da.. tak snad to pomůže a ten zánět to opravdu bude. Podbrisek mě bolí celkem hodně

• Citovat
  • Upravit
42773
26.2.24 18:14
@kudrata_indianka píše:
Aha, zajímavé… Mi teda CRP brali vždy a všude, když bylo podezření na (jakýkoliv) zánět :think:
Možná pro příště si nechej vzít! Raději…
Když mi brali CRP akutně naposledy, tak výsledek byl tak do 5 minut maximálně…

Na gynekologii rozhodně většina lékařů přístroj na CRP nemá.
CRP je jen pomocná metoda. Jsou situace, kdy je vhodné při nízkém CRP antibiotika nasadit, stejně tak situace, kdy se ATB nemusí nasazovat ani při zvýšené hladině CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí