Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, jste bezvadne, ze je tu hned tolik reakci. Jde o to, ze dneska je to stejne jak vcera, mozna ta leva cast zad malicko citlivejsi, kdyz si na to misto klepnu, tak citim takovou lehounkou bolest.
Nemyslela jsem, ze kdybych mela koliku a fakt silny zanet, tak ze bych se nesvijela v bolestech, to urcite verim, ze je to silena bolest, ale spis aby se mi to takhlenc pomalu nerozjizdelo a nevyustilo to v tu fakt bolestivou variantu.
Ta ATB mam na pet dni, beru je treti den, tak uz by ucinkovat snad prave mely, ne.. to paleni pri moceni uz vubec necitim, zada (ledviny) ale jo…
Uvidim jeste zitra, pokud by to bylo stejne, tak si mozna pro klid duse zajdu - co se dela za vysetreni? Nevite nekdo?
A dekuju moc za vase reakce, jste hodny!;)
@xxkami Proklepne ti záda, vyšetří moč a případně pošle na rentgen a sono (já jsem byla, když jsem ten zánět měla). Jestli se ta bolest stupňuje, tak bych raději opravdu šla, případě předem zavolala. Já jsem se taky bolestí nesvíjela od začátku, ale až tak po 5 dnech…
Uvidím ráno, když to nebude ani lepší ani horší, tak ještě zkusím vydržet, co to bude dělat.
Jde ještě o to, že manžel má v sobotu cyklozávody a já slíbila pořadatelům, že jim pomůžu na občerstvovačce..podávat závodníkům pití a ovoce.
Nejraději bych byla doma, ale nemají lidi a odříct to den předtím je docela hustý. Bylo by to tak na 3hodiny. Ale bojím se, aby mě neofouklo nebo abych se nezpotila a tak..a bejt tam v mikině zas, to se člověk zpotí hned. Tak teď nevím, přemejšlím, že si zejtra fakt k dr. skočím, abych věděla, na čem jsem a podle toho se pak můžu rozhodnout..to je děsný tyhle nemoci přes léto fakt ![]()
Ahoj devcata
mám prozbu a dotaz, vše začalo v pátek svedění na levé straně, myslela jsem že mě něco štíplo, sobota pobolívání, myslela jsem že sem se bouchla, neděle bolest lehká, šla jsem do práce, zima, unava, pondělí bolest, šla jsem k dr, v moči krev na dva křížky, dala mi atb zinnat 250, uterý šílená bolest, ráno kapačka, pak vyšetření urologem, zánet levé ledviny, napsat ty samé atb jen 500, po dobrání přejít na 250, v noci pocení, bolest neskutečná, nyní jsem dobrala ty silnejší atb, budu brát ty slabší, ale je to už 7 den na atb, bolest už ne taková, mohu sedet, ležet, i chodit, po chvíly si musím lehnout, ale bolí to stále dost, bude to týden čekala bych že už to bude dobrý, ale není…je to tak v pořádku, nebo to má svuj čas,
Tak to teda podle mě dobrý není vůbec!!! Šla bych k doktorovi být tebou… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj devcata
mám prozbu a dotaz, vše začalo v pátek svedění na levé straně, myslela jsem že mě něco štíplo, sobota pobolívání, myslela jsem že sem se bouchla, neděle bolest lehká, šla jsem do práce, zima, unava, pondělí bolest, šla jsem k dr, v moči krev na dva křížky, dala mi atb zinnat 250, uterý šílená bolest, ráno kapačka, pak vyšetření urologem, zánet levé ledviny, napsat ty samé atb jen 500, po dobrání přejít na 250, v noci pocení, bolest neskutečná, nyní jsem dobrala ty silnejší atb, budu brát ty slabší, ale je to už 7 den na atb, bolest už ne taková, mohu sedet, ležet, i chodit, po chvíly si musím lehnout, ale bolí to stále dost, bude to týden čekala bych že už to bude dobrý, ale není…je to tak v pořádku, nebo to má svuj čas,
Ahoj, nevím jestli ti má zkušenost pomůže, ale já se léčila se zánětem močových cest skoro měsíc
bolest to nebyla zas tak velká, ale vysoké horečky a neustále odbíhani na wc. A celou dobu ATB. Asi to vis, ale jediné co si myslím ze zabralo bylo přelévat se vodou - teda pořad pít, pít a pít. No a po měsíci ze mě na wc vypadl kamínek a všechny příznaky v ten moment přestaly. Zatím teda ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj devcata
Kup si urologický čaj a čistou vodu a hodně ledviny proplachuj.Ruku na srdce..Kolik l denně vypiješ?
Toho urologickeho tak 1,5 l+ štávu lehce naředenou, teploty nemám ani sem nemela, na sonu dr říkal že tam kamínek není, jen prosákla ledvina, jen se nejak bojím stále me to bolí ne už tak šílene ale dost na to, nevím jak to popsat.
Bojím se i tyho že ted večer budu brát ty první atb slabší, a že to proste bolí a že se to rozjede.
@Anonymní píše:
Toho urologickeho tak 1,5 l+ štávu lehce naředenou, teploty nemám ani sem nemela, na sonu dr říkal že tam kamínek není, jen prosákla ledvina, jen se nejak bojím stále me to bolí ne už tak šílene ale dost na to, nevím jak to popsat.
1,5 l je snad dostatečné pro mého 4 letého. Čistá voda ( ne šťáva) a hezky 2l do flašky
Plus urologický 3-4 šálky.
@Anonymní píše:
Bojím se i tyho že ted večer budu brát ty první atb slabší, a že to proste bolí a že se to rozjede.
Ale jinak navštiv lékaře znovu
Problém s tím pití je i v tom že jsem nikdy moc nepila ty dva litry, no a ted se snažím ale ten žaludek je plny jako by na vodě. nemohu to pití do sebe nějak dostat.dr mi říkala že to je tak na tři týdny až měsíc, ale nečekala bych ty bolesti tak dlouho.Je mi hloupé jít obtěžovat urologa, aby neřekl že ty bolesti takto dlouho jsou, a já toto mám poprvé, ve svých 37 letech, opravdu stím zkušenost žádná. omlouvám se že anonymně.
@Anonymní píše:
Problém s tím pití je i v tom že jsem nikdy moc nepila ty dva litry, no a ted se snažím ale ten žaludek je plny jako by na vodě. nemohu to pití do sebe nějak dostat.dr mi říkala že to je tak na tři týdny až měsíc, ale nečekala bych ty bolesti tak dlouho.Je mi hloupé jít obtěžovat urologa, aby neřekl že ty bolesti takto dlouho jsou, a já toto mám poprvé, ve svých 37 letech, opravdu stím zkušenost žádná. omlouvám se že anonymně.
Postupně…Ne najednou..Pak nebudeš mít pocit plného žaludku..Kup si třeba melouna a jez melouna po velkém..
To bych mohla zvládnout, už jsem i ve fázi že bych jela i na pohotovost i kdyby me mely hospitalizovat, hlavně aby ty bolesti už přestaly, jinak mám hlídat moč, krev žádná jen asi nejaký hnis tam plave, ale ve čtvrtek dr na to nic neřekl. ![]()
Ve čtvrtek sem si šla teprve pro neschopenku, naivně jsem si myslela že to přejde rychle,