Zánět ledvin - příznaky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
18.7.14 22:05

@svandova Díky za odpověď, trochu mě to uklidňuje, diagnostikovala jsem si totiž už kdeco a jsem z toho tak trochu po*era :oops: Tak jsem „ráda“, že jsou to pořád ty ledviny. Beru ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
18.7.14 22:09

@Nsoci ju, určitě jsou. Atb hlavně dober, rádo se to vrací :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
18.7.14 22:18

Mne hrozne pomohla elektricka hrejiva podlozka, po 14 dnech utrpeni, kdy jsem mela dvoje antibiotika, nemohla se nadechnout ani zvednout mesicniho syna, jsem neco hledala ve skrini a uvidela ji. Nevim, jak to vysvetlit, ale moje telo po ni hrozne"zatouzilo", tak jsem se cely vecer nahrivala a rano se probudila bez bolesti. Pokud mate neco takoveho, urcite vyzkousej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
18.7.14 22:23

@Romanetka Hmhm, možná najdu termofor, díky  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
18.7.14 22:24

@svandova Ach jé, to mám teda radost :roll: Atb doberu a budu konečně dodržovat pitný režim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.8.14 20:46

Ahoj holky, mám zánět močových cest, nevíte jaké léky jsou natohle nejlepší? :think: jelikož se mi to po 4 měsících opět vrátilo brala jsem něaké léky místo antibiotik jelikož mi to antibiotika které mi doporučila doktorka zhoršilo tu bolest v boku a málej mě odvazla sanitka nebejt mého přítele kterej mi pomohl. Každopádně děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.15 23:09

Píchání v ledvině

Ahoj holky, nestává se taky někomu, že ho občas píchne v oblasti ledviny (vždycky na té samé straně)? Poslední čtvrt až půlrok se mi stávalo, že mi třeba jednou za pět dní v oblasti levé ledviny píchlo, ale mávla jsem nad tím rukou, bylo to prostě jen půlsekundové píchnutí. Žádné jiné potíže jsem neměla ani nemám, zánět ledvin jsem měla asi tak před pěti roky a popsala bych ho jinak, bolest byla vleklá a spíš jako modřina, řezavá jen při močení. Teď jsem už poněkolikáté za tenhle podzim nemocná. Od dnešního ráno mě v ledvině píchlo asi tak patnáctkrát, tak už se začínám bát, radši si nedávám ani aspirin. Jak už jsem napsala, jiné potíže ale nemám. Má někdo podobnou zkušenost? K lékaři si samozřejmě zajdu, jestli problémy do pár dní nevymizí, spíš jde o to, že z toho začínám být hysterická… Pamatuju si zánět ledvin jako tu nejsilnější bolest, co jsem kdy zažila, a nedokážu si představit, že by to byly třeba ledvinové kameny :( Myslíte, že to bude ono? Jak si teď můžu pomoct? :(
P. S. Omluva za anonym, ale vězte, že pro to mám důvod :D

• Citovat
  • Upravit
101531
30.11.15 23:28

Neporadím s kameny, to neznám, ale mě se zánět ledvin projevoval stejně jako menstruační bolesti, i když taky byly trvalé, ne píchání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.9.16 15:44

Cau zeny, ma nekdo zkusenosti se zanetem ledvin? Ja tim momentalne celkem dost trpim a prijde mi, ze to temer vubec neustupuje. Vse zacalo minuly tyden v nedeli, v utery uz jsem bolesti nespala a ve stredu naklusala k doktorce, ta mi nasadila 2× denne 2 tbl. Biseptolu, ledvina byla dost zvetsena a tlacila mi na nejaky hrudni organy, takze jsem nemohla ani poradne dychat. To ted trochu povolilo, pres den jsem jakz takz OK, jen jsem hrozne vycerpana a nemam chut jist, jim hrozne malo a hned je mi zle. Vecer se to obvykle horsi, denne beru cca 5 tablet Panadolu proti bolesti, v noci me to chyta porad celkem dost - bolesti jako kdyby se mi v ledvine kutalo klubko zizal. Vezmu Panadol a za par minut je to pryc. Navic jsem se po Biseptolu dost osypala, ackoli dodrzuju dietni rezim a nic kyselyho nejim, piju dost, min. 2l denne.

Jak dlouho vam trvala rekonvalescence, jak dlouho trvalo, nez vas prestalo vsechno bolet? Horecky nemam ani jsem nemela, jen nalez v moci a CRP 44, bolest v zadech neskutecna, nevolnost, pocit na zvraceni. Predtim jsem mela anginu, leceno Xorimaxem 500 2× denne.

Dik za kazdou zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
25.9.16 16:52

Hrozně záleží na tom, jak vážný je. A samozřejmě, jak si s tím tělo poradí, každý jsme jiný ;)
Já ho měla celkem třikrát a pokaždé to bylo jiné…poprvé bolesti polevily asi týden po nasazení ATB, ale velká únava se mě držela ještě týden navíc, pak se to začalo zlepšovat. Podruhé jsem měla celkem lehký průběh a do 14 dní jsem byla prakticky úplně fit. No a potřetí, to bylo nejhorší, pobyla jsem si i v nemocnici, bolesti byly dlouho, ale fit jsem se cítila až za dva měsíce :zed:
Pokud jsi měla ještě těsně předtím angínu, tělo to určitě zvládá o něco hůř ;) a léky máš teprve od středy, dej tomu ještě čas ;) ale držím palce, ať jsi co nejdříve fit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.9.16 17:12
@hanulka.iks píše:
Hrozně záleží na tom, jak vážný je. A samozřejmě, jak si s tím tělo poradí, každý jsme jiný ;)
Já ho měla celkem třikrát a pokaždé to bylo jiné…poprvé bolesti polevily asi týden po nasazení ATB, ale velká únava se mě držela ještě týden navíc, pak se to začalo zlepšovat. Podruhé jsem měla celkem lehký průběh a do 14 dní jsem byla prakticky úplně fit. No a potřetí, to bylo nejhorší, pobyla jsem si i v nemocnici, bolesti byly dlouho, ale fit jsem se cítila až za dva měsíce :zed:
Pokud jsi měla ještě těsně předtím angínu, tělo to určitě zvládá o něco hůř ;) a léky máš teprve od středy, dej tomu ještě čas ;) ale držím palce, ať jsi co nejdříve fit :mavam:

Diky :kytka: Takze myslis, ze je normalni, ze po peti dnech to jeste nezabralo uplne tak, jak melo? Fakt je, ze na kontrolu jdu az v patek, takze mam jeste cas, a je to lepsi nez bylo, na druhou stranu kdyz jsem marodila s mocakem, tak uz to bylo po dvou, trech dnech uzivani atb nesrovnatelne lepsi a mohla jsem normalne fungovat. Jsem hodne vycerpana, to jsem prisuzovala tomu, ze jsem se par dni bolesti nevyspala, ted uz je to lepsi, ale stejne spim porad na etapy, protoze me ta bolest v noci budi a beru si prasek. To samy s tim jidlem, pomalu dostavam chut jist, ale snim trochu a navaluje se mi. Prubeh bych nerekla, ze by byl nejak extra tezkej, nejhorsi byly teda ty bolesti, ale jinak bez horecky, ani CRP nebylo nejak uplne extremne vysoky. Proto jsem cekala, ze to polevi rychlejc. Chtela jsem uz jit v tydnu do prace, ale sama na sobe citim, ze to nedam. Navic se bojim, ze se to vrati a to uz nikdy nechci.
Uvidim zitra, jak mi bude a kdyztak naklusu k dr, at mi rekne co dal. Ale trochu jsi me uklidnila, ze Tobe ty bolesti taky polevily az za nejaky cas. Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.9.16 17:16
@JayLee píše:
at ti zmeni atb me taky nesedel biseptol bylo mi po nem šoufl nejedla jsem totalni nechut a hlava me bolela ale zmenili mi atb a bylo to ok ono ten Biseptol malokdo da nekdo se i poradne osype :nevim: tim bych zacala a pokud se to nezmeni tak do nemocnice na urologii a chtit komplexni vysetreni vcetne sono ledvin nebo rtg zda tam nekde nemas nejaky zapriceny kaminek např ;) ledviny jsou zlo kdyz chytnou to uz nikdy vic jako nejhorsi co jsem kdy zazila ja se nemhla ani narovnat bolesti :pocitac: :pocitac:

Ja uz ho prave nekolikrat kdysi pred lety mela a bylo mi po nem sice zle, ale nikdy jsem se neosypala, je mi blbe ze vsech antibiotik :mrgreen: Zitra tam skocim nebo zavolam pro radu, je to nejaky divny. Taky uz to nikdy nechci zazit, bolest je to fakt hrozna, nepomahalo na to nic, nechci se cpat tolik tim Panadolem, pac moje jatra dostavaj slusnej zaber, cely zari na antibiotikach, no fuj, mozna ze ta vyrazka je i z toho. Diky za odpoved ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
25.9.16 17:36
@Azeretereza píše:
Diky :kytka: Takze myslis, ze je normalni, ze po peti dnech to jeste nezabralo uplne tak, jak melo? Fakt je, ze na kontrolu jdu az v patek, takze mam jeste cas, a je to lepsi nez bylo, na druhou stranu kdyz jsem marodila s mocakem, tak uz to bylo po dvou, trech dnech uzivani atb nesrovnatelne lepsi a mohla jsem normalne fungovat. Jsem hodne vycerpana, to jsem prisuzovala tomu, ze jsem se par dni bolesti nevyspala, ted uz je to lepsi, ale stejne spim porad na etapy, protoze me ta bolest v noci budi a beru si prasek. To samy s tim jidlem, pomalu dostavam chut jist, ale snim trochu a navaluje se mi. Prubeh bych nerekla, ze by byl nejak extra tezkej, nejhorsi byly teda ty bolesti, ale jinak bez horecky, ani CRP nebylo nejak uplne extremne vysoky. Proto jsem cekala, ze to polevi rychlejc. Chtela jsem uz jit v tydnu do prace, ale sama na sobe citim, ze to nedam. Navic se bojim, ze se to vrati a to uz nikdy nechci.
Uvidim zitra, jak mi bude a kdyztak naklusu k dr, at mi rekne co dal. Ale trochu jsi me uklidnila, ze Tobe ty bolesti taky polevily az za nejaky cas. Dekuju :kytka:

No já mám třeba teď zrovna angínu, ATB od čtvrtka a dnes mě pořád bolí v krku, když se juknu, vypadá to o chlup líp, ale ještě to není úplně ono ;) nepíšu to proto, abys věděla, jaká jsem chudinka :mrgreen: ale pro srovnání ;) máš s léky náskok den přede mnou a rozhodně je podle mě zánět ledvin horší na zahojení a zotavení, než zánět mandlí ;) prostě pokud vidíš alespoň trochu zlepšení, znamená to, že léky zabírají, jen to chce ještě čas. Podle mě, pokud by nezabíraly, zhoršovalo by se to, stejně tak, jako bys žádné léky neměla ;) jen bych asi řešila tu vyrážku, pokud tě obtěžuje ;) zrovna tak ta nechuť k jídlu, může to být i těmi ledvinami, ale zrovna tak biseptolem..a do práce nespěchej, je potřeba to opravdu řádně doléčit, bohužel se to rádo vrací :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
25.9.16 17:41

@Azeretereza Ad to osypání, nebyla si venku? Mě s biseptolem stačilo, že jsem vylezla na sluníčko asi na 3 minuty a byla jsem komplet osypaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.9.16 20:10
@j.a.n.i1 píše:
@Azeretereza Ad to osypání, nebyla si venku? Mě s biseptolem stačilo, že jsem vylezla na sluníčko asi na 3 minuty a byla jsem komplet osypaná.

Nene, venku jsem byla az dneska asi 5min, a to uz jsem ji mela. Predtim jsem byla jen doma v posteli a stejne to vyskocilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí