Zánět ledvin - příznaky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
57
20.12.17 17:00

Krasny den! Prosim, obnovuji tema. Od vcera mam diagnostikovany zanet ledvin a mocaku plus leukocyty a bilkoviny v moci. Dostala jsem ATB a paralen na teplotu a bolest. Ale ted vecer me zacalo silne bolet v podbrisku stejne jako pred MS. Jsem nafoukla, mam krece. Myslite, ze to souvisi s tim zanetem nebo nemohlo se mi rozjet i neco gynekologickeho z toho? Nesetkala jste se s tim nektera? Chapu, ze do toho nevidíte, ale nechci hned jet zase na pohotovost, tam jsem stravila vcerejsi vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
20.12.17 17:29

Ahoj, zánět močáku bolí děsně v podbřišku, počkala bych do pátku než pořádně zaberou ty antibiotika. Gynekologických problém by se objevit mohl, jelikož to často souvisí s močovými cestami, ale pokud nemáš v pochvě pálení, řezání, svědění či nezvyklý výtok, mělo by to být OK. Hlavně hodně pij a buď v teple a odpočívej. Chvilku trvá než ATB zaberou. Držím palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
20.12.17 17:55

Mně u zánětu ledvin vždycky bolely bedra a v podbřišku ne, to spíš u toho močáku. Odpočívej a uvidíš, jestli bude líp, pokud ne asi bych zašla k doktorce ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
20.12.17 18:11

@Mgree @Monalisasmile holky, moc dekuji za reakce. Budu teda trpělivá a jeste pockam, snad ty atb zaberou rychle a povoli to. Mam to poprve v zivote, tak nejak nevim, co k tomu patri. Jsem v teple, snazim se pit, ale moc mj to nejde, nemam na nic chut, je mi spatne od zaludku. Prave me napadlo jestli to nemuzou byt kvasinky, jednou jsem je po atb mela, jenze na fo je brzo, mela jsem jen 2 tbl. :think: tak snad je ro jen k tomu zanetu. Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
20.12.17 19:52

Jj ATB oslabují mikroflóru a mohou vzniknout kvasinky. Ale pokud tě zatím bolí v podbřišku a máš s ledvinami i zánět močáku tak to pravděpodobně bude od toho. ATB ulevují do 48-72h, tak bych počkala co bude v pátek ráno a v nejhorším ještě lékařku navštívila. Co ti napsala za ATB? Ciplox?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
20.12.17 22:27

@Monalisasmile ne ne, na ciplox jsem alergicka. Napsala mi zinnat po 12 hod, tak snad to co nejdriv zabere.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.12.17 22:45

Na ty ledviny me osobne zabraly antibiotika az po delsi dobe nez primo na mocak. Kdyz jsem mela jen zanet mocaku, tak prisla uleva fakt do jednoho, dvou dnu. Ale ty ledviny me bolely dlouho, tak tejden urcite, nez jsem citila znatelnou ulevu. Na bolest jsem mela Algifen, v noci jsem se budila abych si dala znova, pac to bolelo jak cert. K tvymu problemu - mocak boli v podbrisku dost, hlavne po vymoceni, tak bych se taky priklanela k tomu, ze je to od toho. Na to by ti snad ATB mely zabrat nejrychlejc. Kup si k tomu jeste Biopron forte, to jsou probiotika urceny k brani behem lecby ATB, uz to beru preventivne pri kazdy lecbe, protoze jakmile zacnu brat ATB tak mam kvasinky hned. Ale to poznas, vytok a svedeni.

Ty priznaky mas uplne stejny jako ja, taky jsem nemohla vubec nic jist a i do piti jsem se musela nutit, bylo mi ze vseho na zvraceni a jeste jsem mela vyrazku jako blazen. Tak hlavne odpocivej a at je do Vanoc co nejlip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
23.12.17 01:13

Ahoj holky, omlouvam se, ze zas otravuji, ale jdu zasejc pro radu. Od uterniho vecera beru zinnat 500 atb po 12 hod. a ten muj stav se nejak nelepsi.. :? Nebo respektive, rekla bych, ze mocak uz je v pohode, na wc chodim normalne, neboli to, ani to neni nejak casto, ale porad me boli ledviny a mam tak kolem 37 st. Dnes vecer jsem mela uplne kolikovitou bolest, ale na druhé strane nez mi je zanet diagnostikovany :,( nemohla jsem se ani narovnat.. nicmene asi po 30 - 40 min to jakz takz odeznelo. Ted me na obou stranách divne tahne.. Myslite, ze je to normální a proste to opravdu takhle dlouho trva nez to zabere? Nebo nemuze jit treba o spatne zvolena atb? Jsem vyrizena.. vanoce na krku, doma nic hotoveho, manzel se sice snazi udelat, co může, ale stejne. Musela jsem dnes 400 m do obchodu a malem jsem ani nedošla zpět domu. Tak nevim, na kontrolu jsem objednana az ve stredu, tak jestli by jste jeli radsi jeste treba zitra na pohotovost nebo mam jeste vyckat. Nechci byt za hysterku. Dekuji vsem moc za odpoved a radu, vubec tohle neznam, tak jsem dost zoufala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
23.12.17 09:48

@Pepinda10 Nevim jaky mas prah bolesti, ale po takove dobe bys uz mela schopna celkem fungovat, i kdyz bolet to muze, takze podle popisu bych s ohledem na svatky dnes dopo vyrazila k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 22:56

Zánět ledvin?

Ahojky, oživuji diskuzi…od pondělí jsem chodila častěji na wc a vyčurala sotva pár kapek, ale nic mě nebolelo nebo neřezalo, jen mě trochu bolel močák jako z nastydnutí, koupila jsem si lichořeřišnici a hooodně jsem pila, pak to ustoupilo…přibližně od dnešního odpoledne mě začla bolet levá strana beder, neustupuje to ani když si lehnu, bolest je pořád stejná, spíš to začíná asi trochu zesilovat, mám strach ze zánětu ledvin, navíc cítim, že teplota určitě taky bude, i když digitál ukazuje normální hodnotu..myslíte si, že mám plašit na pohotovosti zítra ráno nebo se to pokusit vydržet v pondělí k dr.?

• Citovat
  • Upravit
6664
25.5.18 23:09
@Anonymní píše:
Ahojky, oživuji diskuzi…od pondělí jsem chodila častěji na wc a vyčurala sotva pár kapek, ale nic mě nebolelo nebo neřezalo, jen mě trochu bolel močák jako z nastydnutí, koupila jsem si lichořeřišnici a hooodně jsem pila, pak to ustoupilo…přibližně od dnešního odpoledne mě začla bolet levá strana beder, neustupuje to ani když si lehnu, bolest je pořád stejná, spíš to začíná asi trochu zesilovat, mám strach ze zánětu ledvin, navíc cítim, že teplota určitě taky bude, i když digitál ukazuje normální hodnotu..myslíte si, že mám plašit na pohotovosti zítra ráno nebo se to pokusit vydržet v pondělí k dr.?

Stopro na pohotovost. To je jasný zánět ledvin - přesně tak jsem si ho taky vypěstovala, domácím snažením se o vyléčení pomocí bylinek, čajíčků a brusinek. „Vylezlo“ ti to po močových cestách až do ledvin. Teď už se ti sám nevyléčí, bude to jenom horší a když se pořádně rozjede, je to pekelná bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 23:17

@klamonožka zítra ráno asi pojedu- jenom nevim, zda klasická pohotovost nebo urologie…já jinak chodím i se zánětem močáku hned, ale tohle nebylo néjak děsný na ATB, tak jsem se to snažila přepít, zánět ledvin už jsem taky měla, ale to jsem se bolestí ani neoblíkla a k tomu co mám teď jsem navíc i několikrát zvracela

• Citovat
  • Upravit
6664
25.5.18 23:22
@Anonymní píše:
@klamonožka zítra ráno asi pojedu- jenom nevim, zda klasická pohotovost nebo urologie…já jinak chodím i se zánětem močáku hned, ale tohle nebylo néjak děsný na ATB, tak jsem se to snažila přepít, zánět ledvin už jsem taky měla, ale to jsem se bolestí ani neoblíkla a k tomu co mám teď jsem navíc i několikrát zvracela

Vygůgli si, jestli u vás v sobotu na urologii někdo je - jestli jo, tak radši tam. No a jestli ne, tak holt na klasickou pohotovost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.5.18 00:11

Je jedno kam, hlavne jdi k doktorovi. Pokud se ti to rozjede, tak ta bolest je nesnesitelna. Ja si asi dva dny rikala, ze to dam, ze to prepiju nebo vylecim samodomo, pak mi doktorka dala jednu dobre mirenou do ledvin a bylo jasno. Antibiotika zabraly az tak za tyden, nemohla jsem spat, jist, nic, byla jsem totalne vycerpana tou hnusnou bolesti. Dneska si davam sakra velkyho bacha, aby se mi to nevratilo. A i tak me ta chycena ledvina cas od casu poboliva. Jdi k doktorovi, pokud to neboli, je velka sance, ze to podchyti vcas a usetris si takovy dobrutky, jako kdyby se ti v ty ledvine nekdo zaziva stoural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 07:29

@Azeretereza noc byla peklo, nezvracim, ale mám pocit jako kdybych každou chvíli zvracet měla a už přišla i tak silná bolest jako jsm ji u zánětu ledvin měla vždy, přesnè jako kopání koněm a vrtání šroubovákem zaživa, moč je jak krev, pohotovost má od 9, takže mi nic jinýho nezbývá než jet, sice to mám půl hodiny cesty, ale do pondělí už tohle nedám 8o :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex