Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
A pro změnu, chce se mi zase spát, to snad neni ani mozný, no, zajimalo by mě, zda bych spala od toho odpoledne až do teď, kdyby mě nevzbudila potreba jit na wc
Pani tebe se to teda drzi zuby nehty. Co doktori na to? Spala jsi nakonec?
Tedy to je síla, tohle. Upřímně tě lituju a držím palce, at se to zlepší. Ten spánek je z AT, a navíc tělo je prostě unavené horečkami. Tak odpočívej, bude to lepší uvidíš. Když ti nechutná jíst, tak aspon hodně pij, a promluv si o tom s lékařem, třeba co by ti mhli donést i z domu, aby ti to udělalo líp. Je to trápení, ledviny jsou pěkné svinstvo. Tak hlavně - at se ti neudělá kámen!
@brumi nakonec jsem vytuhla kolem půlnoci hned po infuzi a spala asi do 4, pak už zase ne a dneska spím na střídačku, už to tu nedávám- vedro, mně je blbě, furt spím a dopoledne jsem se zase sestřičce málem složila, naštěstí jsem se stačila včas posadit na zem před dveřma wc @inkakřivák no, z domova mi donesli přesnídávku a pribiňáka, já když mi je blbě, jim doslova jako kojenec
ať mi je cokoli, ale teď nemám chuť ani na to…jojo, piju hodně, vypiju tu ty 3 litry a do toho ještě ty infuze, no fuj, ještě šutráky a mě už by fakt asi vezli do blázince
To bude dobrý, nebuj. Všechno se spraví. Chut na jídlo nemáš, protože je vedro, ležíš a navíc ty horečky, takže to je normální si myslím. Zase bude to k dobrému, ne? Zhubneš - to bych ted potřebovala tak dva týdny hladovky. Hlavně bud opatrná, a když vstáváš, tak pomalu a raději s tou sestřičkou. Ona se na tebe zlobit nebude. Ony totiž moc dobře poznají, kdo má opravdový problém, a podle toho se pak chovají. Něco jinýho je, když tam někdo přijde, že ho štípla včela a neumí si vyndat žihadlo a něco jinýho ty. A navíc, měj k nim ohled - kdyby se ti něco stalo, když spadneš, ony by z toho měly neskutečný průšvih. Takže zazvon a čekej. A hlavně - už se začni lepšit. Ale tak aspon už nemáš bolesti doufám.
No to je teda mazec, fakt ti to dává pěkně zabrat, ale věřím že jak opadnou teploty tak to bude lepší
, ale už aby to bylo viď?
. Já byla dnes na operaci naštěstí jsem šla po 3 hod domů, ale už se těším až se z toho vyspím, zatím teda prohlašuji zlatý porod
@brumi a už je po operaci dneska lip?
Jako jo, až mi opadnou teploty a bolesti, tak smad bude líp
@inkakřivák to o zhubnuti jsem si taky rikala
ale radši se cpat a být doma, i kdyz tady mam aspoň kapačky na bolest a atb
Raději tam vydrž, v tomhler stavu jít domů by nebyl dobrý nápad. Přece jen to omdlévání není normální. A tady máš pomoc hned vedle. Představ si, kdybys sebou práskla někde sama doma cestou na záchod. Tak jenom poslouchej doktory a neboj se, ještě se mockrát nacpeš, až toho budeš litovat. Tohle přejde a bude zase fajn.
@inkakřivák no reverz by mě nenapadlo podepsat ani náhodou nebo nějak ukecávat doktory k odchodu…to jedině, že by se tu o mě ikdo nezajímal, nikdo nehlídal a cpali mě rabletama, který můžu jíst i doma…ale vím, že tadyy jsem pod kontrolou, jsou tu na mě hodní a hlídají mě na každym kroku a infuze bych doma taky neměla…nejsem blázen, neboj navíc jsem sama zdravotník a vím, že to nesnášíme, když je pacient hrdina a jde domů a pak se nejlíp v boci vrací
No já se přiznám, že jednou jsem si na hrdinu zahrála. Šla jsem do špitálu, strašně zle - no klasicky žlučník. Počítala jsem že mi něco píchnou a dobře bude. A on pan doktor hnedka budeme řezat. No to tedy ne, něco mi dejte a jdu domů. No tak mi cosi píchnul, odšla jsem - a za pár hodin jsem pokorně bušila na ambulanci a už to fičelo. Bylo to dost síla, dva týdny horečky, že by auto zastavily. Ale krásně jsem tam zhubla, to zase jo. Přežívala jsem na tvarohu. Už bych takovou hovadinu neudělala.
@Anonymní píše:
@brumi a už je po operaci dneska lip?
Jako jo, až mi opadnou teploty a bolesti, tak smad bude líp
@inkakřivák to o zhubnuti jsem si taky rikalaale radši se cpat a být doma, i kdyz tady mam aspoň kapačky na bolest a atb
jojo dneska už je to lepší, bolesti ustupují a i celkově se proti ráno cítím lépe…teď už jen vydržet dva týdny do výsledku hystologie nu…
A u tebe hlavně aby už to konečně začalo klesat, drží se už pěkně dlouho
ale zase doktoři asi ví co a jak
@brumi Nějak jsem asi zapoměla - na jaké operaci? Že tě tak brzy vyhodili?
@inkakřivák na gynekologické, srostlý děložní čípek břicho plné krve a polyp o vel 10cm, naštěstí jsem nebyla v klasické nemocnici, to by jsem tam ještě ležela, ale děkuji možnosti soukromých kde pouštějí cca za 2-3 hod domů, když je vše ok
Aha, tak to je mi lít, to sis musela užít. Ale hele, ono to tak není - dcera tuhle nastupovala k Apolináři, ráno nástup, odpo odoperovat a druhý en doma. Já nastupovala na totéž odpoledne, druhý den fik a třetí den dom. Takže oni nenechávají, když to není potřeba. A po operaci bych asi přece jen ten den než odezní narkoza úplně raději dospala ve špitále. Ale to je můj názor.
@inkakřivák pro mě bylo to nej řešení že jsem mohla hned domů, protože mě trápí dost silná panicko-úzkostná porucha co jde ruku v ruce se sociální fobii, ve špitále byc snášela hůř, doma jsem víc v klidu
, navíc dítka vzala babička až do dnešního večera na chatu, takže mohu jen ležet a nabírat zase sílu ![]()
A pro změnu, chce se mi zase spát, to snad neni ani mozný, no, zajimalo by mě, zda bych spala od toho odpoledne až do teď, kdyby mě nevzbudila potreba jit na wc