Zánět ledvin - příznaky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.19 10:38

Ahoj mam otazku v pondeli me zacalo palit pri curani uz sem vedela ze jde o zanet uz jsem ho mela 2× tak sem utikala na gyndu protoze je i moznost tehotenstvi, dala mi zavadeci cipky ze mam zanet mocaku v moci ze mam leukocyty a bilkoviny ale nepomohlo to a prisla i teplota tak sem ve stredu vecer jela na pohotovost..dala mi antibiotika a poslala domu ale uz mam i bolest jakoby v pravem boku tak se chci zeptat jestli to mohou byt ledviny? Omlouvam se ze vkladan anonymne ale o tehu nemusi zatim nikdo vedet pokud se potvrdi

• Citovat
  • Upravit
6664
22.2.19 10:45

Mohou. :nevim: Dělali ti kultivaci, aby zjistili, že ti dali správná antibiotika? Zavolej si tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
22.2.19 10:50

kdy si zobla první antibiotika? POkud vím, zabírají okolo tří dnů, takže je ještě možná brzo, aby účinkovaly a proto se ti nemoc ještě pořád jakoby rozjíždí.
Mě při zánětu ledvin bolelo podobně jako menstruační bolest, jen silnější, křížové bolesti a bolest podbřišku (pravá, levá, to už si nepamatuju, ale během pár hodin to bolelo už všude)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 10:51

@klamonožka nedelala mi na pohotovosti vubec nic..jen me bouchla do zad jestli to boli a nebolelo..tak jak rikam napsala mi antibiotika ktere muzu i v tehu kdyby nahodou a poslala me domu..v rijnu sem mela to same a hned si me tam nechali.ale uz sem bez teploty ani paleni nemam jen ta bolest v tom boku no :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.19 10:52

@Mar__tanka1983 prvni sem si davala ve stredu vecer

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.19 10:59

Hlavne mi dala antibiotika ktere jsou jen na mocak ale ne na ledviny :?

• Citovat
  • Upravit
1459
22.2.19 11:24

Myslím, že atb na močák by měly zabrat i na ledviny, ale nejsem doktor. Já jsem prodělala akutní zánět ledvin jen jednou, měla jsem šílené horečky, bolelo mě to v bederní oblasti, ale čurání mě naopak nebolelo. Byla jsem extrémně slabá a měla jsem příšerné motání hlavy a špatnou orientaci v prostoru, musela jsem chodit podél zdí, abych nespadla. Prý ty ledviny při zánětu vylučují nějakou látku, která to způsobuje. Dělali mi ultrazvuk ledvin a okamžitě diagnoza akutní zánět ledvin. Krev brali samozřejmě taky. Musela jsem podepsat revers, protože mě chtěli dát okamžitě na kapačky. Ale jsem byla chvilku po porodu, kojila jsem a dítě na pokoj mi nechtěli dovolit a neměl by se o něj kdo starat. Vyhrabala jsem se z toho asi po týdnu. Atb zabrala rychle, ale název už nevím, je to 14 let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
22.2.19 11:48
@Anonymní píše:
Hlavne mi dala antibiotika ktere jsou jen na mocak ale ne na ledviny :?

to není tak, že jsou jedny léky na ledviny a jedny na močák, ale záleží na dané bakterii ;)
Ono co začne zánětem močáku klidně může skončit zánětem ledvin (bakterie postupuje „nahoru“ až k ledvinám).
Já bych ve stejné zkušenosti asi zavolala svému obvodnímu (nebo přímo na tu pohotovost, pokud bych obvodnímu tak docela nedůvěřovala) a zeptala se. Že bereš to a to a tak dlouho, ale že dnes je ti výrazně hůř, tak jestli máš přijet, když je před víkendem, nebo co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 12:38

@LennyL1 no i ja cekala ze me pošle na ultrazvuk ale vubec nic..pockam do vecera co bude a kdyztak dojedu znova na pohotovost

• Citovat
  • Upravit
35323
22.2.19 13:30
@Anonymní píše:
@LennyL1 no i ja cekala ze me pošle na ultrazvuk ale vubec nic..pockam do vecera co bude a kdyztak dojedu znova na pohotovost

Na UZ není videt ani zanet ledvin, ani zanet mocaku. Zanet ledvin nejspis nemas, to bys vypadala hur. pokud nezaberou ATB, měli by ti spis udelat kultivaci. A na pohotovost s tim nejezdi, proc cekat do vecera, bud to res hned, nebo zitra. Na pohotovost jen v pripade, ze se to opravdu vyrazne zhorsi, tam ti kultivaci stejne nejspis neudelaji.

Tak zítra je vlastne sobota, tak kdyztak rovnou na urologii. Ale mela jsi to resit dneska, pohotovost je pro akutni pripady.

Příspěvek upraven 22.02.19 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
22.2.19 13:30
@Anonymní píše:

Ale pohotovost je na akutní problém, ne že se ti zhoršilo stávající onemocnění, tam se s tebou už vůbec crcat nebudou a dělat ti nějaké rozbory. Zavolej si obvoďačce, že máš sice ATB, ale je ti zle a začalo tě bolet v pravém boku. To nemůže nechat jen tak být, z toho může být zánět ledvin úplně snadno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
22.2.19 13:31
@mroe píše:
Na UZ není videt ani zanet ledvin, ani zanet mocaku. Zanet ledvin nejspis nemas, to bys vypadala hur. pokud nezaberou ATB, měli by ti spis udelat kultivaci. A na pohotovost s tim nejezdi, proc cekat do vecera, bud to res hned, nebo zitra. Na pohotovost jen v pripade, ze se to opravdu vyrazne zhorsi, tam ti kultivaci stejne nejspis neudelaji.

Já jsem se zánětem ledvin chodila týden do práce, že mě asi jen „bolí záda“, než se to doopravdy rozjelo. Takže to, že to teď nějak tragicky nebolí, fakt nemusí znamenat, že to zánět není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
22.2.19 13:36
@klamonožka píše:
Já jsem se zánětem ledvin chodila týden do práce, že mě asi jen „bolí záda“, než se to doopravdy rozjelo. Takže to, že to teď nějak tragicky nebolí, fakt nemusí znamenat, že to zánět není.

Anebo to spis zanet byl, az když se to doopravdy rozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.19 13:41

@klamonožka obvodacka delala jen do 10 patky ma zkracene..navic sem ji volala hned v utery rekla sem ji co mi predepsaly na gynde a jestli by nebyly lepsi ATB a rekla mi ze kdyz mi predapsala na gynde tam to mam to brat a neresit to s druhym doktorem

• Citovat
  • Upravit
6664
22.2.19 13:43
@mroe píše:
Anebo to spis zanet byl, az když se to doopravdy rozjelo.

Ne, zánět to byl celou dobu, měla jsem asi týden předtím zánět močáku, ale byla jsem na horách a nešla k doktorovi ( :roll: ) a „vyléčila“ to čaji a brusinkami, pak se ten týden stupňovala ta bolest „v zádech“ na jedné straně, až to jednou v noci začalo být naprosto nesnesitelné a nemohla jsem sedět/ležet/stát, nic, a odvezli mě do nemocnice, kde se potvrdilo, že je to ta ledvina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí