Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nejlepší byly ty kecy sestry v laborce- no ježiš maria, to až tak ta moč jo, to nemá ani cenu stáčet, to bude samá krev a bílkovina…ale jinak přesně, zdraví mám jen jedno, za hodinu vyrážimjako přemlouvat jí nebudu, aby mě tam nechala, ale vymlouvat taky ne, teď tam jdu volat, jestli už tam jsou ty výsledky aspoň…další noc jako tu dnešní už totiž asi nedám
docela mě uvidvuje že jim trvají výsledky tak dlouho, jako když jsem jela akut na urologii výsledky byla za hodinku a v po jsem byla na předoperačních výsledky jak krve tak moči také hned druhý den. To je na hlavu když máš akut problém a oni mají tři dupy času ![]()
@brumi tak kultivace trvá 3-4 dny i když akut a kdyz mi to nabírá krev a moč urolozka přímo u nich, dá o na statim, tak je to taky do dvou hodin az na tu kultivaci teda, al teď jsem byla na odběrechu nás ve mèstě a to nez jí milostivě pošlou, trva to takhle dlouho, já stejně počítám, ze dnes bude chtit tu moč a krev nabrat jestě u nicj i kdyby mě tam nenechala ležet a to budu čekat ty 2 hodiny v čekárně no
@Anonymní píše:
@brumi tak kultivace trvá 3-4 dny i když akut a kdyz mi to nabírá krev a moč urolozka přímo u nich, dá o na statim, tak je to taky do dvou hodin az na tu kultivaci teda, al teď jsem byla na odběrechu nás ve mèstě a to nez jí milostivě pošlou, trva to takhle dlouho, já stejně počítám, ze dnes bude chtit tu moč a krev nabrat jestě u nicj i kdyby mě tam nenechala ležet a to budu čekat ty 2 hodiny v čekárně no
Jj tihle maji dost casu. Ale lepsi pockat dve hod a vedet nez par dni…kazdopadne hodne stesti a radeji kdyztak par dni tam nez v marnici. Aspon budes mit i lepsi moznost od bolesti
@brumi tak jsem se v tý čekárně nestačila ani posadit, přišla jsem, sestřička akorát vycházela z ordinace, tak mi dala jen žádanky a zkumavky na vyčurání a sla jsem rovnou u nich do laborky, teď si teda počkám na výsledky, mají být nejdýl ve 12 a pak jdu rovnou za dr.
@Anonymní píše:
@brumi tak jsem se v tý čekárně nestačila ani posadit, přišla jsem, sestřička akorát vycházela z ordinace, tak mi dala jen žádanky a zkumavky na vyčurání a sla jsem rovnou u nich do laborky, teď si teda počkám na výsledky, mají být nejdýl ve 12 a pak jdu rovnou za dr.
tak potom dej vědět jak jsi dopadla ![]()
Tak co, jak to vypadá? Už jsi ve špitále a skáčou kolem tebe?
@brumi @inkakřivák omlouvám se, že píšu až teď, ale byl to celkem mazec, ano, jsem v nemocnici a asi si tu chvili poležim, doktorka říkala, že výsledky hrozný a že doma už bych se toho jen tabletama atb nezbavila, kolem 3 odpoledne jsem začla zvracet, pak jsem tu i zkolabovala, naštěstí u toho byla sestřička i doktorka, tak mě stačily chytit, abych se nepraštila do hlavy a položit mě na zem, ještě jsem měla kliku, že tu byly, stalo se to když jsem šla z wc zpátky a na pokoji se mnou nikdo není, takže by je nikdo nezavolal, od tej doby mě hlídají s každým krokem na záchod, po večeři jsem z něj nebyla schopna ani odejít, protoze bych těch pár kapek asi pustila sotva bych vylezla a za 10 minut už tam byla sestra, kde jsem a jestli zase neležim na zemi, no mazec..večeři jsem samozřejmě nesnědla a snažim se aspoň dost pít, navíc mi dávají infuzi na zavodnění kvůli těm vysokým horečkám a zvracení, no asi jsem fakt ráda, že jsem tu zůstala a jak mi je blbě tak se zatím fakt ani nenudim, teď mi kape infuze na bolest a horečku a pak budu moct snad konečně trochu spát, snad za mnou nebudou furt lítat i v noci
@Anonymní píše:
@brumi @inkakřivák omlouvám se, že píšu až teď, ale byl to celkem mazec, ano, jsem v nemocnici a asi si tu chvili poležim, doktorka říkala, že výsledky hrozný a že doma už bych se toho jen tabletama atb nezbavila, kolem 3 odpoledne jsem začla zvracet, pak jsem tu i zkolabovala, naštěstí u toho byla sestřička i doktorka, tak mě stačily chytit, abych se nepraštila do hlavy a položit mě na zem, ještě jsem měla kliku, že tu byly, stalo se to když jsem šla z wc zpátky a na pokoji se mnou nikdo není, takže by je nikdo nezavolal, od tej doby mě hlídají s každým krokem na záchod, po večeři jsem z něj nebyla schopna ani odejít, protoze bych těch pár kapek asi pustila sotva bych vylezla a za 10 minut už tam byla sestra, kde jsem a jestli zase neležim na zemi, no mazec..večeři jsem samozřejmě nesnědla a snažim se aspoň dost pít, navíc mi dávají infuzi na zavodnění kvůli těm vysokým horečkám a zvracení, no asi jsem fakt ráda, že jsem tu zůstala a jak mi je blbě tak se zatím fakt ani nenudim, teď mi kape infuze na bolest a horečku a pak budu moct snad konečně trochu spát, snad za mnou nebudou furt lítat i v noci
juuuujky, to mě mrzí, to ti teda dává pěkně zabrat teda, ale je moc dobře že si tě tam nechali doma by to bylo už život ohrožující, takhle máš aspoň jistotu že kdyby cokoliv hned ti pomohou, viz kolaps, to jsi fakt měla štěstí, jen si moc nemyslím že ti dají pokoj, dokud ti nebude ok tak si tě budou hlídat hodně, ale je to lepší kor když jsi na pokoji sama. Já byla po porodu hodně anemická hemoglobin téměř na nule a měla jsem to to samé furt mě chodili kontrolovat ani na wc jsem nesměla sama, malého mi dali vždy jen na krmení a zase vzali, no když si vzpomenu jak jsem s ho dovolila sama jít přebalit pár kroků když byl poee, sestřička se mále zbláznila, ale hlavně že druhý den mě pouštěli domu
. Ale tobě jen hodně si a ať je ti brzy lépe nitrožilně budou léky zabírat určitě rychleji a efektivněji ![]()
Děkuju, no teď tu byla zase, sice jiná, jakse vyměnily na noc a že mě budou chodit hlídat i v noci a snažit se mě nebudit, že jak jsem zkolabovala tak mě musí hlídat
No to je hrůza, dobře že jsiv nemocnici. Co nejvíc lež, lež a pij a odpočívej. To bude lepší, kapačky pomůžou. No a nedejbože kdyby příště, tak se s doktorkou vůbec nevybavuj a trvej na tom, že okamžitě rozbory a všechno, žes takhle málem exla. Ale ted bude líp. Odpočívej, kurýruj se a ničím si nelam hlavu.
@inkakřivák však já měla udělaný rozbory hned ten den, ale když je to jinde, tak holt to laborka pošle až se jí chce…včera mě tam nechala na základè rozborů v jejich laborce, co byly za 2 hodiny, tamty na kterých jsem byla tenhle týden tam totiž ještě vůbec nebyly
no jo, laboratoře asi mají času dost, když nejsou přímo v nemocnici, chápu kultivaci, to je několik dní, ale krev a obyč. moč by mohly zmáknout poslat aspoň do 2.dne
@brumi jinak pro velký úspěch jsem nad ránem zkolabovala zase, takže teď musim chodit se sestrou i na záchod, před koupelnou na mě musí taky čekat a jídlo ne na jídelnu, ale do postele jak pro totálního mrzáka, takže jí fakt lituju, když se mnou běhá 100krát denně na wc, čekám kdy z úspor času navrhne doktorům, aby mi napsali cévku a tu bych už znova opravdu nerada
@Anonymní píše:
@inkakřivák však já měla udělaný rozbory hned ten den, ale když je to jinde, tak holt to laborka pošle až se jí chce…včera mě tam nechala na základè rozborů v jejich laborce, co byly za 2 hodiny, tamty na kterých jsem byla tenhle týden tam totiž ještě vůbec nebylyno jo, laboratoře asi mají času dost, když nejsou přímo v nemocnici, chápu kultivaci, to je několik dní, ale krev a obyč. moč by mohly zmáknout poslat aspoň do 2.dne@brumi jinak pro velký úspěch jsem nad ránem zkolabovala zase, takže teď musim chodit se sestrou i na záchod, před koupelnou na mě musí taky čekat a jídlo ne na jídelnu, ale do postele jak pro totálního mrzáka, takže jí fakt lituju, když se mnou běhá 100krát denně na wc, čekám kdy z úspor času navrhne doktorům, aby mi napsali cévku a tu bych už znova opravdu nerada
bobku, ale nedivím se že kolabuješ, tělo musí být úplně vyčerpané, a je moc dobře že s tebou sestřička chodí, stačí že už tak jsi ko a ještě si rozbít hlavu nebo otřes mozku by nebylo nej…jj cévku chápu ale pokud chodíš na malou bez problému tak ti jí asi dávat nebudou
za den dva budeš zase o něco silnější a bude líp, ono ani to počasí ti určitě moc nepřidává, nevím jak tam ale u nás je strašně, už od včera nízkej tlak, a já jsem na něj citlivá takže taky spíš polehávám, při troše námahy mám točáka, i když tomu asi přispívá i silný zánět dutin
@brumi ježiš, tak se taky brzo uzdrav, to musí být v tomhle dusnu taky „super“ zanět dutin…no, tady je dusno, dneska už teda pod mrakem, ale je pravda, že i kdybych nebyla s horečkama v nemocnici, tak bych asi měla stavy na omdlení i doma a zdraavá, tohle počasí je na můj už tak nižší tlak docela mazec, ale neomdlívám, stihnu si vždy včas dřepnout, no doktor říkal cosi o cévce, aby ta moč šla ven všechna a hned, ale já udělala psí oči a že se jí chci tentokrát vyhnout a on- tak uvidíme no a od rána je tu zase doktorka a ta taky, že by zatím počkala, že přece jen je to zásah do těla…akorát je teda pěkně „zlobim“ s jídlem, protože vůbec nemám chuť, jak mi je zle a pak buď zvracim nebo se mi aspoň zvracet chce, tak aspoň piju, co to jde
@Anonymní píše:
@brumi ježiš, tak se taky brzo uzdrav, to musí být v tomhle dusnu taky „super“ zanět dutin…no, tady je dusno, dneska už teda pod mrakem, ale je pravda, že i kdybych nebyla s horečkama v nemocnici, tak bych asi měla stavy na omdlení i doma a zdraavá, tohle počasí je na můj už tak nižší tlak docela mazec, ale neomdlívám, stihnu si vždy včas dřepnout, no doktor říkal cosi o cévce, aby ta moč šla ven všechna a hned, ale já udělala psí oči a že se jí chci tentokrát vyhnout a on- tak uvidíme no a od rána je tu zase doktorka a ta taky, že by zatím počkala, že přece jen je to zásah do těla…akorát je teda pěkně „zlobim“ s jídlem, protože vůbec nemám chuť, jak mi je zle a pak buď zvracim nebo se mi aspoň zvracet chce, tak aspoň piju, co to jde
tak to jsme na to stejně taky mám furt nižší tlak a to počasí jak je co chvíli jiné mě úplně odrovnává, zlaté těhu
, tak snad jim to i vydrží a nebudou ti ji dávat a s tím jídlem se ti teda nedivím v takovém stavu bych taky asi nic nezřela hlavní je že hodně piješ ať to co nejdříve vyplavíš ven. Kdoví jestli nemáš žaludek v háji i z těch dávek atb…
Bude líp, nebo. Je fajn, že se s doktorkou takhle hezky můžeš domluvit, že tě nenutí, není o co stát. A že s tebou chodí sestra, to je dobře. Se mnou chodila až na záchod, doslova, musela mne tenkrát držet, jinak by to asi nedopadlo dobře. O koupelně jsem si musela jenom nechat zdát, protože to bych nedala vůbec. Drž se, a hodně pij, at se to svinstvo vyplaví. A raděj polehávej, a kdyby nedejbože jsi chtěla zase omdlít, tak honem ke zdi, po zdi se sesunout dolů a lehnout na zem - to mám vyzkoušené. My chudáci s nízkým tlakem si musíme umět poradit. Jo, vysoký řeší každý, ale ž e s nízkým to v tomhle počesí je na zabití, to nikomu nevadí.