Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
To bych mohla zvládnout, už jsem i ve fázi že bych jela i na pohotovost i kdyby me mely hospitalizovat, hlavně aby ty bolesti už přestaly, jinak mám hlídat moč, krev žádná jen asi nejaký hnis tam plave, ale ve čtvrtek dr na to nic neřekl.
Dcera měla 2× zánět ledvin, okamžitě nemocnice, atb do zily, max třetí den razantni zlepseni. Tohle je divný, ale nevím, kam bych s tim sla. Urologie?
I vím že to tu nijak nevyřeším, budu muset znova k dr, jen mě zajímalo jak dlouho kdo měl tyto bolesti.jak dlouho trvaly, protože já čekám den o de dne na zlepšení, tím se vlastně celou dobu utišuji.
@Anonymní píše:
I vím že to tu nijak nevyřeším, budu muset znova k dr, jen mě zajímalo jak dlouho kdo měl tyto bolesti.jak dlouho trvaly, protože já čekám den o de dne na zlepšení, tím se vlastně celou dobu utišuji.
Za týden byla „zdravá“.
@Anonymní píše:
Jela bych zítra na urologii, okamžitě bez váhaní a počítala bych s hospitalizací, takže i se zabalenou taškou, já s tím zítra budu v nemocnici ležet týden, v neděli to byla pohotovost, to mě bolela ledvina až když mi do ní dr. bouchla, zhoršovalo se to minutu od minuty víc a víc a v pondělí se nález oproti neděli zhoršil natolik v krvi i moči, že mě tam rovnou nechali…jestli ti to pomůže- ležim tu skoro týden, bolesti jsou víceméně pořád, perou do mě infuze na bolest a ATB, ze začátku i proti zvracení, teploty mám k večeru pořád hodně, přes den jen lehce zvýšený, zítra by měly být další kontrolní výsledky
mám to poněkolikátý, ale, že to nezabírá jak má mám zkušenost až teď z dubna, kdy jsem tu ležela taky se zánětem ledvin a teď ze srpna, jinak mi vždy po kapačkách bylo líp dejme tomu do 3 dnů, musela jsem i teď i v tom dubnu mít zavedenou cévku, u obojího nakonec vytažení, protože se.mi ucpávala hnisem a kusama krve prakticky hned po propláchnutí…takže zitra ráno být tebou, zavolám na urologii a jedu, držim palce
A jinak se zánětem ledvin jsem pokaždý ležela v nemocnici na kapačkách, jen jednou jsem to ukecala na doma a to se dr. Moc nelíbilo, ale umírala mi v tu dobu babička, takže jssm byla poučená, kdy dojet a kdy to ještě zmáknu doma, ale to jsem měla tušim kombinaci 2 ATB nará v nejvyšší možný dávce…500mg beru běžně jen na močák, na ledviny to dle mě je málo
Setkal se nekdo z vas pri zanetu s bolesti pod zebrama a opravdu bolestivym pocitem vlciho hladu v brise? Mam atb ode dneska a mam pocit ze pojdu. Spis me boli to bricho jak zada.
Tohle jsem při zánětu ledvin nezažila a to jsem ho měla třikrát. Jinak je mi ale tento příznak důvěrně známý, ovšem jako dvanácterníkový vřed.
Nebude to příznak zánětu ledvin, nýbrž reakce trávicího ústrojí na antibiotika. Možná by bylo dobré to říci Dr. Ale jak píše Janli mohlo by to být také způsobeno vředovou chorobou.
Taky si toto ze zánětu ledvin nepamatuji… Nebude ta bolest žaludku z těch antibiotik?
Nene, ATB s tím nesouvisí, bylo to i před nima.
Při vředu bývá i jinak zle ne?
Dlouhodobě teď řeším i problémy s MS, měla jsem 3 týdny krvácení, z toho týden opravdových „jatek“… týden byl klid a teď se mi spustilo krvácení zase. Nemůžou být vlivem krvácení ohrožený játra? Protože ten pocit v břiše jsem přesně cítila dva roky zpět, kdy jsem s horečkama skončila v nemocnici se zánětem jater, ledvin, žaludku…
@šmoulililinka Tohle je už ale na důkladnou prohlídku lékařem. Když jsi měla i v minulosti takové potíže a dle všeho máš docela rozhozenou imunitu, je potřeba se nechat řádně vyšetřit. Potíže s menstruací mohou mít několik příčin. Buď zdravotní a nebo jen špatná životospráva, stress, změna prostředí a případně ji mohou ovlivnit léky, které bereš. Vředové choroby jsou dva typy, buď na žaludku, kdy je po jídle nemocnému zle a zvrací a nebo níže v duodenu (dvanácterník), kdy hlad vyvolává bolesti a po jídle se vše uklidní.
Játra vlivem krvácení ohroženy nebudou, ty fungují jako filtr škodlivin z těla. Ale pokud jsi už měla zánět jater, určitě není na škodu si nechat udělat jaterní testy (ty třeba zhoršuje HAK) a taky si nechat prohlídnout žaludek a žlučník. ![]()
@Monalisasmile zítra skočím opět k dr., dnes jsem neměla hlídání. Když jsem k ní šla včera, tak mě nechtěla poslat na rtg jen proto, že mám sebou dítě…
vůbec nevím, co se děje. Najím se a žaludek na to vůbec nezareaguje, bolestivý hlad bych to nazvala ![]()
@šmoulililinka to je opravdu zvláštní. Určitě si zajdi, budu držet palečky. Váhově teď s tím nemáš potíže? Bude dobré když ti udělá RTG a i UZ. ![]()
@Monalisasmile nene, trvá to druhý den, tento extrém. Já doufám, nejsem zrovna typ, co by si něco uměl vydupat, ale je to potřeba… Bojím se
Aha, tak to opravdu mohou způsobit i ATB, ale uvidíš. S tou váhou mě totiž napadla nějaká tasemnice. Kdyby jsi měla furt urputný hlad a jedla a na váze se to neprojevilo, tak to je podezřelé. Nejlepší bude, když ty potíže dostatečně zveličíš a oni ti již udělají taková vyšetření, která budou potřeba. ![]()