Zánět ledvin - příznaky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
13.8.17 22:09
@Anonymní píše:
To bych mohla zvládnout, už jsem i ve fázi že bych jela i na pohotovost i kdyby me mely hospitalizovat, hlavně aby ty bolesti už přestaly, jinak mám hlídat moč, krev žádná jen asi nejaký hnis tam plave, ale ve čtvrtek dr na to nic neřekl. :nevim:

Dcera měla 2× zánět ledvin, okamžitě nemocnice, atb do zily, max třetí den razantni zlepseni. Tohle je divný, ale nevím, kam bych s tim sla. Urologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 22:10

I vím že to tu nijak nevyřeším, budu muset znova k dr, jen mě zajímalo jak dlouho kdo měl tyto bolesti.jak dlouho trvaly, protože já čekám den o de dne na zlepšení, tím se vlastně celou dobu utišuji.

• Citovat
  • Upravit
13714
13.8.17 23:39
@Anonymní píše:
I vím že to tu nijak nevyřeším, budu muset znova k dr, jen mě zajímalo jak dlouho kdo měl tyto bolesti.jak dlouho trvaly, protože já čekám den o de dne na zlepšení, tím se vlastně celou dobu utišuji.

Za týden byla „zdravá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
13.8.17 23:54
@Anonymní píše:

Jela bych zítra na urologii, okamžitě bez váhaní a počítala bych s hospitalizací, takže i se zabalenou taškou, já s tím zítra budu v nemocnici ležet týden, v neděli to byla pohotovost, to mě bolela ledvina až když mi do ní dr. bouchla, zhoršovalo se to minutu od minuty víc a víc a v pondělí se nález oproti neděli zhoršil natolik v krvi i moči, že mě tam rovnou nechali…jestli ti to pomůže- ležim tu skoro týden, bolesti jsou víceméně pořád, perou do mě infuze na bolest a ATB, ze začátku i proti zvracení, teploty mám k večeru pořád hodně, přes den jen lehce zvýšený, zítra by měly být další kontrolní výsledky 8o 8o mám to poněkolikátý, ale, že to nezabírá jak má mám zkušenost až teď z dubna, kdy jsem tu ležela taky se zánětem ledvin a teď ze srpna, jinak mi vždy po kapačkách bylo líp dejme tomu do 3 dnů, musela jsem i teď i v tom dubnu mít zavedenou cévku, u obojího nakonec vytažení, protože se.mi ucpávala hnisem a kusama krve prakticky hned po propláchnutí…takže zitra ráno být tebou, zavolám na urologii a jedu, držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
14.8.17 00:00

A jinak se zánětem ledvin jsem pokaždý ležela v nemocnici na kapačkách, jen jednou jsem to ukecala na doma a to se dr. Moc nelíbilo, ale umírala mi v tu dobu babička, takže jssm byla poučená, kdy dojet a kdy to ještě zmáknu doma, ale to jsem měla tušim kombinaci 2 ATB nará v nejvyšší možný dávce…500mg beru běžně jen na močák, na ledviny to dle mě je málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
9.10.17 21:10

Setkal se nekdo z vas pri zanetu s bolesti pod zebrama a opravdu bolestivym pocitem vlciho hladu v brise? Mam atb ode dneska a mam pocit ze pojdu. Spis me boli to bricho jak zada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.10.17 21:40

Tohle jsem při zánětu ledvin nezažila a to jsem ho měla třikrát. Jinak je mi ale tento příznak důvěrně známý, ovšem jako dvanácterníkový vřed.

• Citovat
  • Upravit
1523
9.10.17 21:50

Nebude to příznak zánětu ledvin, nýbrž reakce trávicího ústrojí na antibiotika. Možná by bylo dobré to říci Dr. Ale jak píše Janli mohlo by to být také způsobeno vředovou chorobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
10.10.17 08:07

Taky si toto ze zánětu ledvin nepamatuji… Nebude ta bolest žaludku z těch antibiotik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
10.10.17 08:54

Nene, ATB s tím nesouvisí, bylo to i před nima.

Při vředu bývá i jinak zle ne?

Dlouhodobě teď řeším i problémy s MS, měla jsem 3 týdny krvácení, z toho týden opravdových „jatek“… týden byl klid a teď se mi spustilo krvácení zase. Nemůžou být vlivem krvácení ohrožený játra? Protože ten pocit v břiše jsem přesně cítila dva roky zpět, kdy jsem s horečkama skončila v nemocnici se zánětem jater, ledvin, žaludku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
10.10.17 09:14

@šmoulililinka Tohle je už ale na důkladnou prohlídku lékařem. Když jsi měla i v minulosti takové potíže a dle všeho máš docela rozhozenou imunitu, je potřeba se nechat řádně vyšetřit. Potíže s menstruací mohou mít několik příčin. Buď zdravotní a nebo jen špatná životospráva, stress, změna prostředí a případně ji mohou ovlivnit léky, které bereš. Vředové choroby jsou dva typy, buď na žaludku, kdy je po jídle nemocnému zle a zvrací a nebo níže v duodenu (dvanácterník), kdy hlad vyvolává bolesti a po jídle se vše uklidní.
Játra vlivem krvácení ohroženy nebudou, ty fungují jako filtr škodlivin z těla. Ale pokud jsi už měla zánět jater, určitě není na škodu si nechat udělat jaterní testy (ty třeba zhoršuje HAK) a taky si nechat prohlídnout žaludek a žlučník. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
10.10.17 20:53

@Monalisasmile zítra skočím opět k dr., dnes jsem neměla hlídání. Když jsem k ní šla včera, tak mě nechtěla poslat na rtg jen proto, že mám sebou dítě…

vůbec nevím, co se děje. Najím se a žaludek na to vůbec nezareaguje, bolestivý hlad bych to nazvala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
10.10.17 20:58

@šmoulililinka to je opravdu zvláštní. Určitě si zajdi, budu držet palečky. Váhově teď s tím nemáš potíže? Bude dobré když ti udělá RTG a i UZ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
10.10.17 21:05

@Monalisasmile nene, trvá to druhý den, tento extrém. Já doufám, nejsem zrovna typ, co by si něco uměl vydupat, ale je to potřeba… Bojím se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
10.10.17 21:30

Aha, tak to opravdu mohou způsobit i ATB, ale uvidíš. S tou váhou mě totiž napadla nějaká tasemnice. Kdyby jsi měla furt urputný hlad a jedla a na váze se to neprojevilo, tak to je podezřelé. Nejlepší bude, když ty potíže dostatečně zveličíš a oni ti již udělají taková vyšetření, která budou potřeba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí