Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To si piš, že kdyby to byl zánět ledvin, tak to víš. To bys tu neseděla a nekladla otázky, ale po čtyřech se plazila k doktorovi s jediným přáním - udělejte něco, cokoliv, třeba mne zabte, jen at to skončí. Tak totiž vypadá bolest při solidním zánětu ledvin. Něco neskutečného, fakt že jo. Ještěže to už mám dávno za sebou.
Mě právě zarazilo, že už mě 14ní pobolívá při určitém pohybu v oblasti ledvin a teď se přidaly chřipkový stavy, ale jak jsem psala bez kašle, rýmy jen zvýšená teplota… no jsem zvědavá co na to dr. Snažíme se o mimčo, ale ms ikdyž slabá proběhla, takže asi nějaká podivná chřipka
Souhlas, kdybys mela zanet ledvin, zarucene to poznas, ja mohla jen stat v predklonu, spat vsede, budilo me to ze spani, boli to fakt strasne. To ze te jen poboliva ale nevylucuje, ze se ti zanet treba klube, radsi dojdi k doktorovi. Taky mi dr dal pecku do ledvin a ja nevedela, jestli mam rvat bolesti nebo brecet, ale mela jsem sto chuti mu dat taky jednu na rypak
To je asi nejspolehlivejsi test, ja nesnesla ani kdyz jsem si sprchou ledviny nahrivala.
@Azeretereza píše:no to jsem zvědavá co se z toho vyklube, třeba je to fakt v začátku, docela se mi ulevilo po lichořeřišnici, ale i tak tam zajdu, už jsem toho přechodila fakt dost a nestojí to za to… všem děkuju a zítra se ozvu co dr vykoumal
Souhlas, kdybys mela zanet ledvin, zarucene to poznas, ja mohla jen stat v predklonu, spat vsede, budilo me to ze spani, boli to fakt strasne. To ze te jen poboliva ale nevylucuje, ze se ti zanet treba klube, radsi dojdi k doktorovi. Taky mi dr dal pecku do ledvin a ja nevedela, jestli mam rvat bolesti nebo brecet, ale mela jsem sto chuti mu dat taky jednu na rypakTo je asi nejspolehlivejsi test, ja nesnesla ani kdyz jsem si sprchou ledviny nahrivala.
@Azeretereza tak to ti docela závidím. Představa, že při záchvatu sedím, spím nebo chodím v předklonu třeba, to by bylo. Já většinou klečela s hlavou v záchodu a zvracela bolest. Myslím, že jsem od té doby nezažila nic příšernějšího. Jo a taky nic nádhernějšího, než když mi na pohotovosti něco píchli a ono to ustoupilo.
@inkakřivák píše:
@Azeretereza tak to ti docela závidím. Představa, že při záchvatu sedím, spím nebo chodím v předklonu třeba, to by bylo. Já většinou klečela s hlavou v záchodu a zvracela bolest. Myslím, že jsem od té doby nezažila nic příšernějšího. Jo a taky nic nádhernějšího, než když mi na pohotovosti něco píchli a ono to ustoupilo.
Ja nastesti mela chycenou jen jednu. Stoj byl jedina poloha, kdy to jakz takz slo. Hrozne dlouho i trvalo, nez vubec zabraly atb. No des, taky so myslim, ze jsem horsi bolest nikdy nezazila.
Jo přesný, kam se na ledvinoou koliku hrabe porod. Doted mne to děsí, a že už je to skoro 40 let!
Ahoj holky, potřebovala bych radu zkušenějších. Po týdnu samoléčení se urologickýma čajema a brusinkama jsem šla včera k doktorce pro antibiotika - kvůli zánětu močáku. V moči jsem měla hodně bíých krvinek, tak mi dala atb Xorimax 500. Ještě se mě ptala, jestli mě náhodou nebolí v zádech a nemám teplotu - v tu chvíli když jsem byla v ordinaci mě nic nebolelo.
Jenže jak jsem došla domů, tak jsem měla pocit zimy (bylo 30 stupnů) a vlevo mě začala v zádech bolet (zhruba v místě, kde jsou ledviny). Dneska to taky cítím, není to nějaká hrozná bolest, spíš takový jemný tlak.
Tak mám strašný strach, aby se z toho zánětu močáku nevyklubaly ledviny://
Co myslíte vy? Když mám ty atb, mám je dobrat a když by to neustávalo, tak teprv za dr. zajít? Navíc má až do 6.8. dovču, tak má zástupce. Kdy jít k doktorovi, když nebudu mít pocit, že ten tlak ustává?
Na atb je psáno, že jsou na záněty močového ústrojí, ale není tam nic o ledvinách, myslíte, že to je obsaženo v tom slově „močové ústrojí“?
Vím, že možná zbytečně plaším, jenže jak pročítám čímdál víc vašich zkušeností s ledvinama, tak mi to nahání fakt hrůzu, něco zanedbat…
Moc děkuji za odpovědi!
Počkejte ještě do pátku - pokud se začnete cítit lépe, tak atb zabírají a není třeba panikařit.
Pokud se váš stav bude zhoršovat, tak jděte k lékaři - normálně k tomu zástupci.
Jestli jste obecně plašan, tak ta bolest může být důsledek toho, že jste si začala usilovně představovat zánět ledvin.
Ledvinovou koliku opravdu poznáte a vážně to není tlak a nebo bolest, kterou rozchodíte.
Ty antibiotika ber a uvidis. Jakmile se to zacne zhorsovat, jdi k doktorovi, zanet ledvin poznas, ale bylo by dobry to podchytit vcas, aby te to pak nepolapilo v plny polni.
To mas docela mirne projevy. Mela jsem zanet ledvin a ta bolest byla silena. Nemohla jsem ani chodit pri kazdym pohybu bodani v zadech. Atb máš tak uvidis za par dni, kdyby se to horsilo jdi hned
Mně se zánět ledvin rozjel z doma čajíčky a brusinkami „léčeného“ močáku. Ale ty už máš nasazená antibiotika, pravděpodobně ti odebrali moč na kultivaci, takže bych předpokládala, že ATB zaberou a bude to v pohodě.
Mně ledviny začaly mírným bolením „v zádech“, které se asi týden stupňovalo, až k nesnesitelnosti (to mi to teprve došlo a šla - byla jsem odnesena/odvezena - k doktorce). Pro klid duše bych možná zatelefonovala, ale myslím, že když už máš ATB, bude to ok. Hlavně hodně pij, držím palce. ![]()
@xxkami píše:
Ahoj holky, potřebovala bych radu zkušenějších. Po týdnu samoléčení se urologickýma čajema a brusinkama jsem šla včera k doktorce pro antibiotika - kvůli zánětu močáku. V moči jsem měla hodně bíých krvinek, tak mi dala atb Xorimax 500. Ještě se mě ptala, jestli mě náhodou nebolí v zádech a nemám teplotu - v tu chvíli když jsem byla v ordinaci mě nic nebolelo.
Jenže jak jsem došla domů, tak jsem měla pocit zimy (bylo 30 stupnů) a vlevo mě začala v zádech bolet (zhruba v místě, kde jsou ledviny). Dneska to taky cítím, není to nějaká hrozná bolest, spíš takový jemný tlak.
Tak mám strašný strach, aby se z toho zánětu močáku nevyklubaly ledviny://Co myslíte vy? Když mám ty atb, mám je dobrat a když by to neustávalo, tak teprv za dr. zajít? Navíc má až do 6.8. dovču, tak má zástupce. Kdy jít k doktorovi, když nebudu mít pocit, že ten tlak ustává?
Moc děkuji za odpovědi!
Na atb je psáno, že jsou na záněty močového ústrojí, ale není tam nic o ledvinách, myslíte, že to je obsaženo v tom slově „močové ústrojí“?
Vím, že možná zbytečně plaším, jenže jak pročítám čímdál víc vašich zkušeností s ledvinama, tak mi to nahání fakt hrůzu, něco zanedbat…
Měla jsem zánět ledvin, dost drsný, tu bolest v zádech jakoby bych nepřála nikomu, nemohla jsem se skoro hnout, čůrala jsem krev, pak v moči taky bílkoviny, strašný. Též jsem dostala xorimax 500,mám pocit, že to byl on, pak ještě něco na bolest kapky, brala jsem to 10 dní po 12 hodinách tuším, a musím říct, že od té doby dobré, ale už bych to nechtěla a ledviny si chráním jak miminko.Taky jsem byla frajerka, ze začátku a čaj, a to je jen namožené a tak, Když jsem už šla k doktorce polomrtvá koukala na mě že není možné že jsem tu až ted. Opatrně taky pokud bereš antikoncepci, tak do ní zasahují tyhle léky, jsou to antibiotika, dost silná.
Na podzim se mi rozjel zánět ledvin z močáku. Bylo to šílené, zimnice, nevolnost, pocit na zvracení a hrozná, nepředstavitelná bolest zad, že jsem měla pocit, že vyletím z kůže. Žádná poloha nepřinášela úlevu, v noci jsem nemohla spát, nevydržela jsem v jedné poloze delší dobu, curala jsem krev. Na bolest jsem brala Algifen, 2 denně 20 kapek, ten mě zbavil bolesti a hlavně uspal. Na pohotovosti mě tenkrát praštil do zas v oblasti ledvin, mě vyhrkly slzy a malém jsem se bolestí počůrala. Tak hned doktor „aha, je to jasné“. Moč ani tenkrát nedávali na rozbor, stačilo jim se podívat na vzorek. Byla úplně zakalená, sestra říkala „vždyť vy čůráte džus místo močí“. Opravdu šílené… po dohrání atb do týdne recidiva. Pak naštěstí přeléčeno a už se to neopakovala.
Ted jsem se peospala a je mi lip, jsem sama doma a kdyz jsem si ty zada zkusila proklepnout tak nikde nic
muze byt chripka bez kasle a rymy?