Zánět močového měchýře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
23.12.11 00:20

Určitě jí k doktorovi vem, jestli to pálí… Není teď nějak víc unavená? Pije Ti normálně? Je ta moč divně cítit?
Může to být opravdu jen špatně utřené. No, na mm to nevypadá, snad.
Každopádně jí sprchuj a nemyj mýdlem.
Možná kvasinky, tipla bych od oka, ale tam by byl výtok bílý.
Každopádně vysaď cukr, ovoce, sterilizovanou zeleninu, slazené nápoje… :nevim:
Ale chce to vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
23.12.11 08:05

Ahojky…mála měla přesně to co říkáš…akorát bez výtoku a bez teplot…bolelo ji čůrání a pak začala si ucvrkávát do kaťátek…byla jsem u dr brzo,že mě tvrdila,že to zánět není…že musí být opruzená…to vše se dostavilo asi za 4 dny a celou dobu malou neléčila…až se ji zánět zdál pořádná rozjetý,že nemohla sedět a NESTÍHALA VŮBEC na wc,TAK JI TEPRVE ZAČALA LÉČIT…ranní moč do zkumavky a tam to poznají…
Doufám,že to je močák,aby Tě nahnaly na dětskou gyn.jako nás…držím palečky berušce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
23.12.11 08:07

Uroval nezabírá pokud už tam má bakteriii E-colli…jak píši musíš dát moč a budeš vědět víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
23.12.11 09:43

Tak to vypada urcite spis na gynekologicky zanet, nevim, jak v cizine, tady se na to dava na zavadeni mast nebo cipky - chodi se na detskou gynekologii. Dost casto zanet mocovych cest a zanet pochvy souvisi. Ale palit ji klidne muze jen pri curani, jak moc tece po zacervenaly posevni sliznici. Sla bych s ni urcite k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
23.12.11 11:42

dekuji tak sem volala k DR a mame prijit 5.1 8o :roll: dnes jsem zjistila ze ji to pali as co se vicura :think: holky vubec nevim co mam delat jela bych i na pohotoost ale jedine co mi tam daji je paracetamol :pocitac: :zed: a reknou ze si mam pockat k doktorovi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
23.12.11 11:53

teda úroveň lékařské péče v UK je fakt parádní :roll:
se záněty mám osobní zkušenosti velmi bohaté, pokud je to močák tak základ je hooodně pít, vyloučit kyselé - ovocné šťávy, slazené pití, kofeinové věci (cocacolu, předpokládám, že ji nepije, černý čaj), ani ty slazené brusinky a džus z nich bych nedávala, jedině nějaký čistý výtažek z nich v pilulích z lékárny (nevím, zda seženeš). Na podrážděný močák funguje suché teplo na podbřišek - nahřát ručník a přiložit, nohy v teple, bedra totéž. A mohou to způsobit i kvasinky, které napadnou i poševní oblast, rádo se to takhle přenáší, takže hygiena je základ - utírat zepředu dozadu ke konečníku a ne opačně, často omývat, pokud ji to pálí, tak i po každém močení. Jak už tu asi někdo psal, podívala bych se, jestli má pipku červenou a podrážděnou..ale teda je to fakt na doktora, tak je mi líto, že jste na tom takhle. Ještě mě napadá slabý roztok hypermanganu nebo kápnout tea tree oil do teplé vody a udělat sedací lázeň, dezinfikovat tu oblast. A pozor na prochladnutí.

Příspěvek upraven 23.12.11 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
23.12.11 12:08

Ester nevadí, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.12.11 14:31

Nemá nebo měla rýmu? dcerka to měla také, byly jsme na dětské gynekologii v Motole, může se to stát při rýmě, doporučili nám výplachy ze zeleného čaje, nesadat, jen přelít ve vaně, fakt jí to dost pomohlo, hodně pít tekutiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
23.12.11 16:05

Pokud je to mozne, kup hypermangan, jsou to takovy fialovy granulky. Udelej hodne slaby roztok treba do lavorku, maximalne 2-3 granulky, musi to byt slabe ruzovy, aby se ji nespalila sliznice, a do toho ji treba i 2× denne posazuj. Potom ji kuzi promaz nejakym mastnejsim kremem, hypermangan vysousi. Kolem posevniho vchodu mazat mastickou, aby se moc neoprudila, to ji nejspis pali pri curani - jen kolem posevniho vchodu, ne dovnitr. Treba mast na opruzeniny, nejakou kalciovku. Po kazdym curani ji osprchovat prdelku, ususit, rozevrit a vytrit ten vytok, popr. promaznout mastickou. Jestli ji to pali, rovnou curat do sprchy. Osobne si myslim, ze zanet mocovych cest to nebude, pokud byla nemocna, mohla se ji infekce roznest krvi, jinak je dost casty, ze se holcicka spatne utre a zanese si tam strevni bakterie. Drzte se, do 5.1. je to teda dost dlouha doba :?

Jeste jsem si vzpomnela - dost se doporucuje i posazovat do caje z repiku, je taky protizanetlivy. Zeleny caj jsem taky slysela na to zacervenani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.24 19:24

Zánět močáku - něco je špatně?

Dobrý večer, mám dotaz. Od pondělka beru FUROLIN 3× po 8h na zánět močáku. Dneska je to poslední den co léky beru, ale od čtvrtka se cítím den ode hůř a hůř. V úterý mě začalo bolet dole v zádech, ale říkala jsem si, že to mám z toho povalování se v posteli. Ve čtvrtek jsem měla zvýšenou teplotu, bolesti kostí a nestesitelnou únavu. Teplota byla jen jednorázová, ale zbytek v pátek ustoupil do snesitelné míry. Z pátka na sobotu kolem 1h v noci mě zbudila bolest levé ledviny a docela mi trvalo než jsem usnula. Dnešek už je docela horší, mám zvýšený tep, hůř se mi dýchá, je mi slabo, jednu chvíli jsem měla končetiny úplně ledové (ale teplota normální 35,8°). Teď mam pocit jako by ve mě hořelo, ale teplota pořád normální. Manžel je mimo domov a já jsem s dětmi sama a pokud to není akutní, tak poslouchat blbé keci na pohotovosti za potřebí nemám. Zánět močáku mám poprvé a potřebuji uklidnit, že do pondělí bude vše ok. Psala jsem doktorce už ve čtvrtek, ale odebrala to jen sestra a doktorka už se neozvala, ale když jsem se cítila lépe, tak jsem nad tím mávla. Mám to poprvé a myslela jsem, že po 5dnech vše bude relativně ok. Předem děkuji za Váš čas

• Citovat
  • Upravit
17477
7.12.24 19:30
@Anonymní píše: Více

holka, tohle nepodceňuj. měla jsem to podobné, byl z toho zánět ledviny a dlouhá nemocenská. na pohotovost alespoň zavolej pro radu a nejpozději v pondělí ráno k MUDr. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
7.12.24 20:42

Taky bych to radši nepodceňovala, jakmile se rozjede zánět ledvin tak je vymalováno, strašně to bolí a budeš vyřazená z provozu na delší dobu. Já teplotu při zánětu ledvin neměla.

Po pěti dnech na Furolinu už bys měla být ok, asi ti to nezabralo. Pokud se to bude zhoršovat, šla bych na pohotovost, pokud by to zůstalo stejný, počkala bych do pondělí, ale nejpozději v pondělí jdi k doktorovi ať to vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.12.24 21:05

Pokud na pohotovost, tak rovnou na urologii. Na klasickou bych vůbec nechodila. Bohužel to vypadá na zánět ledvin, jakmile bude manžel doma, tak zavolej na urologii, nejspíš ti řeknou, ať hned dojedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8830
7.12.24 21:27

Já bych nečekala do pondělí, ať z toho nemáš ještě větší zdrav. problémy než už teď máš. Zánět ledvin není legrace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
7.12.24 22:03

Tohle spíš vypadá na zánět ledvin. Furolin zabírá rychle, pokud zabere. Nečekala bych a jela na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí