Zánět močových cest po sexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
slečinka
15.4.15 11:14

@PetaPtak koukam na ten diocel a je toho vic. naslo mi to tablety sirup a i krem.ty mas konkretne co? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
537
15.4.15 11:45

Co je to ten diocel holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
15.4.15 13:31

Já džíny nosím jeden den v týdnu. Mám tu blokurimu, tak uvidím, jestli se mi to podaří udolat pouze bylinně, mám i Nitrofurantoin, ale tentokrát ho zavrhuju, že to zvládnu i tak. Každopádně jsem u práce narazila na bylinkářství a nakoupila si různé čaje, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
15.4.15 15:23

@slečinka já mám sirup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slečinka
15.4.15 15:27

Ok díky @PetaP

• Citovat
  • Upravit
537
4.8.15 13:25

Holky, je to tento Diocel, o kterém tu je řeč?
 http://www.biooo.cz/…-p-1586.html?…

já mám teď ten profi uro infekt a zkusím ještě jedno balení, teď jsem to dlouho nebrala a zase se mi to začíná vracet a už mám z toho hrůzu předem. Taky jsem vysadila Ha, tak uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.5.16 21:48

Oživuji
Mám právě po zánětu. Poprvé před třemi roky. Od té doby ho mám jednou do roka. Předtím jsem na to netrpěla nikdy.
Teď přemýšlím, kde jsem k tomu zase přišla a vychazími po styku :roll:

Jak tomu předejít?
Jasně hygiena, wc před a po. Co víc. Chci si vklidu užít sex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.5.16 21:58
@Mava píše:
Oživuji
Mám právě po zánětu. Poprvé před třemi roky. Od té doby ho mám jednou do roka. Předtím jsem na to netrpěla nikdy.
Teď přemýšlím, kde jsem k tomu zase přišla a vychazími po styku :roll:Jak tomu předejít?
Jasně hygiena, wc před a po. Co víc. Chci si vklidu užít sex

Používáte s partnerem kondom? Pokud ne, může mít tu infekci on a předávat ti ji. Tudíž přeléčit ho nějakou mastičkou. Případně používáte nějaké hračky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16574
29.5.16 22:02

@Mava V nejakem poradu jsem slysela lekarske doporuceni, jit se co nejrychleji po vymocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
29.5.16 23:00

Mužete zkusit kapičky lichořeřišnice do vody, je to přírodní ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.5.16 00:50

Sex je nejčastější příčinou zánětu. Mě pomohlo se po každém sexu důkladně vymočit a dlouhodobě užívat Urinal. Zánět jsem mívala 4× do roka. Dneska ucítím příznaky a okamžitě nasadím pitnou kůru. Čaj z přesličky, 4litry během 8 hodin. Je potřeba to opravdu pečlivě rozložit, aby netrpěly ledviny a zabírá to báječně. Několik let jsem neměla antibiotika.

• Citovat
  • Upravit
25182
30.5.16 06:11

@KiwiT nepoužíváme.
@Janli já vždy jen jednou do roka.
Ale teď to byla taková bolest, že už nechci nikdy víc.
Vyzkouším snad všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
30.5.16 18:23
@Janli píše:
Sex je nejčastější příčinou zánětu. Mě pomohlo se po každém sexu důkladně vymočit a dlouhodobě užívat Urinal. Zánět jsem mívala 4× do roka. Dneska ucítím příznaky a okamžitě nasadím pitnou kůru. Čaj z přesličky, 4litry během 8 hodin. Je potřeba to opravdu pečlivě rozložit, aby netrpěly ledviny a zabírá to báječně. Několik let jsem neměla antibiotika.

Vypít 4 litry během 8 hodin není pro ledviny nic zdravého 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.5.16 23:21

@leryl Je to účinná desinfekce ledvin a močových cest, vyplaví to spolehlivě bakterie i písek. Hlavně to dělám max jednou za půl roku. Mám nemocné ledviny takže vím, co si můžu dovolit. Kdyby to mělo být denně, tak by to rozhodně nebylo dobré, to určitě ne.

• Citovat
  • Upravit
7253
31.5.16 18:10

@Mava zánět 1× do roka nic není :mrgreen: Ale chápu, že už nechceš zažít ani to.

Zadej si do Goole líbánková cystitis nebo zánět močové trubice po sexu apod.

V jedné diskuzi tady jsem narazila na příspěvek o tom, že jde i o mechanické podráždění a zavlečení. Zánět močáku většinou způsobí ženám e.coli žijící ve střevech, kde je prospěšná. Po sexu se zánět objeví do 1-2 dní.

Takže za to mechanické zavlečení e.coli do močové trubice (stačí pohyb v pochvě sem tam čímkoliv a do té trubice se to jakoby nasaje, namačká) pak mechanické podráždění trubice (tlak na přední stěnu pochvy - taky čímkoliv) a dodání e. coli blíž k močové trubici šmrdláním zvenku sem a tam (taky čímkoliv), sliněním, análním sexem.. Dále je rizikový sex po menstruaci.

Takže pomáhá se před a po vyčůrat, osprchovat (nekoupat, vyhnout se parfémovaným mýdlům atd.), hodně pít před i 2 dny po (vodu bez bublin, cca 3 litry), užívat D-manosu (vysoký obsah), druhý den si dát do jídla pár česneků. Dál se ještě doporučuje uročaj, brusinky a tinktura z lichořeřišnice. Hygiena a WC platí i pro partnera. Víc pít se má obecně pořád, min. 2 litry. Pokud jde o ATB, neničí laktobacila a dobře účinkuje Furantoin, ale bývá po něm často nevolno. Stejně účinný je Macmiror (obsahuje něco obdobného) a po něm nevolno není, akorát je dražší.

Po sexu, po MS, po dobrání ATB je také dobré pochvu nějak okyselit, aby se tam pomnožil laktobacil. Po ATB je rozhozená střevní i poševní mikroflóra a musí se dát dohromady + se musí zregenerovat sliznice trubice po zánětu, takže to chce v té době i sexuální abstinenci. Navíc sperma je zásadité, protože spermie nesnášejí kyselé prostředí pochvy, ale nesnášejí ho ani různé patogeny. Takže i sperma přispívá k jejich pomnožení.

Pak jsou i jiné příčiny zánětu močáku jako zúžená trubice, někomu stačí prochladnutí, někdo to má chronicky, je náchylný, trubice je kvůli opakovaným zánětům chytlavá. Za recidivujícími záněty někdy stojí skrytě další bakterie, jako např. chlamydie, ureaplasma.. ale to nebude tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí