Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja doporucuju se jit po kazdem sexu vymocit. Nejlepe hned. Taky na toto trpim a tohle je jedna z nejdulezitejsich veci, kterou by mela kazda zena udelat, at uz na zanety trpi nebo ne. Vyplavis bakterie z mocove trubice. A to je prvni krok k uspechu. Dale mi hodne pomaha pit. Samozrejme cistou vodu, sladke jednou za cas. V praci sice porad litam na zachod, ale aspon se vse spatne vyplavuje. Ale nic se nesmi prehanet, takze opravdu staci vypit 2-3 l denne. Blokurima mi dost pomohla. A co se tyce sexu, tak je dobre byt opravdu hodne vzrusena, aby nedoslo k sexu „na sucho“. To taky neni idealni cesta. ![]()
A zkousela jste nejaky detox? pomoct by mohla tradicni cinska medicina, chvilkove mi zabral i Diocel od Diochi, ale od trvalych problemu mi pomohly az kapky od dr. Jonase, takze ty muzu doporucit-ale je to beh na dlouhou trat, vysledky se nedaji cekat ihned.
jinak pokud hodne pit, tak vodu s citronem nebo vitaminem C-moc je pak kysela a bakterie se pomaleji mnozi.
@Mončisa Já na záněty také hodně trpěla, jak močové cesty, tak vaginální, byla jsem i na rozšiřování močové trubice. Atb jsem díky tomu brala dost často. Teď musím zatukat, mám klid. Byla mi doporučena tinktura z lichořeřišnice, kterou beru nyní preventivně každý den. Když jsem s ní začínala, zachránila mě 2 X od antibiotik. Při akutním nástupu zánětu jsem brala 1 čajovou lžičku každou hodinu a opravdu to funguje. Alespoň na mě
. Určitě stojí za vyzkoušení
![]()
@PetaP ahoj, chci se zeptat, ten Diocel si pouzivala ktery? Jsou dva druhy kapicek… Diocel biomineral a nebo jen diocel? Dekuji. A je tu jeste nekdo kdo ho zkousel?
Moji holce pomohlo po sexu okamžitě vypustit semeno a vyčůrat se, okamžitě po sexu kdykoli kdekoli, pokud to nejde tak hned mě do pusy, pak sprcha, pokud není tak aspoň vylízat po tom čůrání, praktikujeme už více jak 3 roky a zánět měla 1×, ale vyčůrat a sprcha hned je nejdůležitější.
Ano ano po sexu wc, sprcha, blokurima.
Ale měse nejvíce osvědčilo pít. Přes den 2 litry. Pak to bylo vše ok
@Mončisa prevence? Snažit se mit co nejlepší hygienu, mýt se po velké. A po sexu se dojit umýt. Jinak v tehotenstvi záněty jsou častější, jsou možná použít jina antibiotika. Stoprocentni prevence, co u mě funguje je nemit sex. Při sexu totiž dochází k tomu, že e coli z hráze prelezou do pochvy a moče, pokud je špatná imunita. Jinak vždy pri zánětu je třeba léčit lokalnimi antibiotiky i pochvu. Furolin na pochvu nepusobi. Doktor mi říkal ze neleceni pochvy vede take k tomu ze za chvili to opět preleze do moči.