Zánět potní žlázy

629
3.11.09 10:58

Zánět potní žlázy

Prosím mělo jste to někdo? V podpaží se mi udělala bolestivá kulička, okolo to má hodně červené, bolí to jak ďas hlavně když dám více ruku k tělu. Jsme si našla že to může být potní žláza..teda snad:skurt:
Jen nevím pomůže na to něco z lékárny? Nebo musím k lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
3.11.09 21:43

jj, já to měla. V tu dobu jsem akorát na sobě praktikovala klasickou homeopatii, takže jsem nechtěla brát žádné léky. Zmizelo to za 14 dnů, těžko říct zda kvůli tomu mému homeopatiku, nebo samo :nevim: Jen vím, že příčinou byly antiperspiranty s aluminiem, takže od té doby nepoužívám a nikdy se to nevrátilo. Nebudu tě tady lámat na klasickou homeopatii, o nových h. školách si myslím své. Jestli tě to hodně bolí, zkus se zetptat v lékárně. Moc jsem neporadila, viď, tak jen abys věděla, že to nemáš sama a že se na to neumírá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
5.11.09 10:42

No bolí to jako čert, dostala jsem dezifenkci ale pokud to nepřejde tak řezat. Už ted mám hrůzu, jaká homeopatika Vám pomohla prosím, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.11.09 20:01

Měla jsem to samé v tříslech, dvakrát. Poprvé mi to vyřízli a zahojilo se to, Podruhý se mi to udělalo asi za dva roky, to už jsem ale chirurgii absolvovat nechtěla, tak jsem zkusila Wobenzym. Pomohl, boule úplně zmizela.
Dodnes nevím, z čeho to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
1.12.09 13:00

Tak nevím zda je to ještě aktuální, ale já to měla cca před 13 lety 2× na ruce a pak na krku, všechno se muselo vyříznout. Před měsícem se mi to udělalo znova na ruce a pořád se to zvětšovalo a bolelo mě i upnuté tričko. Dr. říkala že mě na to může dát mastičku ale prej že se to bude muset nakonec asi stejně vyříznout. Mast jsem ani nezkoušela a ještě ten den jsem si to nechala fiknout. Mám tam dva stehy, za týden je jdu vytahovat. Byla to ucpaná mazová žláza. A tobě něco na to pomohlo? Abych pro příště věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martens
15.1.10 09:48

zanet potnich zlaz

ahoj, mas pravdepodobne zanet potnich zlaz, jsou na to antibiotika takze urco k lekari. Jinak by si to mohla najit i pod nazvem „hidradenitis suppurativa“

• Citovat
  • Upravit
Martens
15.1.10 09:51

jo a jeste sem zapomel, antibakterialni mydlo pouzivat, urcite to neni k zahozeni :)

• Citovat
  • Upravit
Radůstka
13.4.10 21:16

Ahoj všichni,co si nevíte rady. Já jsem také zastáncem konstituční homeopatie, ale mám jednu spolehlivou berličku, která vždy zabere a nejen mně. Jedná se o běžně dostupné homeopatikum Silicea Ch9 (číslo ředění), stojí cca 80 Kč, vydrží dlouho. Pozor - uchovávat z dosahu počítače, mobilů, televize!!! Bere se 1 kulička 3×denně do vymizení. Z mé zkušenosti začne boule mizet hned druhý den. Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Tafi
23.4.10 23:26

Ahoj. Je mi to trochu trapné, ale u mě se projevil zánět potní žlázi také, avšak na šourku. Poradí někdo co s tím?

• Citovat
  • Upravit
wlq
31.8.12 13:03

Potní žlázka

Právě se vracím od doktora, měl jsem přímo tento problém (resp. ještě mám =) ) Boule je velká asi 5 cm v průměru, místo je tvrdě a zarudlé. Dostal jsem antibiotika na vyhnání zánětu, po týdnu kontrola, pokud bude vše v pořádku nebude chirurgickej zákrok nutnej, ale v každém případě od známého vím, že pokud k tomu dojde, je místo lokálně umrtveno, takže žádné obavy z bolesti.) Více podle mě bolí oddalování návštěvy lékaře, nicméně nejsem sadista, takže mám opravdu radši razantní řešení problému k ulevení od bolessti, než se s tím patlat v bolestech čtrnáct dní doma.

• Citovat
  • Upravit
Adam Horák
9.8.13 11:59

Zánět potních žláz je bohužel nemoc, které se už nikdy nezbavíte, pouze ji jde zmírnit. Nejvíc se projevuje na jaře a v létě, v zimě mi příjde docela klidná. Trpím touto nemocí už delší dobu, zatím jsem vždy skončil na chirurgii kde mi ruku vydrenovali. Jedná se o to že vám rozříznou bouli, vloží do ní malé trubičky ( počet záleží na rozsahu boule) která odvádí hnis z těla, dren se nechá v těle den, poté se vyndá a je aspoň na chvíli vystaráno, je pravda že při řezání je ruka umrtvena, já osobně ale bolest při vsunování drenu do kůže cítil ale oproti bolesti z boule samotné o nic nejde. Jedná se o jedno rázovou bolest a poté hroznou úlevu. Bohužel mám levou ruku vydrenovanou 7× a pravou 11× a i přes to, že jsem si zaplatil laser (1000,–) který mě jizev měl zbavit, opak je pravdou - jizvy po tom zůstávají nehezké.
Zkusil jsem nechirurgickou cestu - koupil jsem si místo deodorantu levandulovou mast, antibakteriální mýdlo, jíst hodně ovoce a zeleniny, mazat si mastí Betadine - nejlépe když se objeví červený bolestivý flíček ( mě osobně se rovnou objeví boule) - kupte si krytí, namažte si podpaží touto mastí ( má vytáhnout hnis z ran a podobně.) a garantuju vám že boule praskne i bez řezání, ani o tom nevíte! :)

• Citovat
  • Upravit
1
3.8.17 10:37

Mě se taky udělal zánět potní žlázy na pravé ruce tak před 3 měsíci uz me to rezaly vubec me to neumrtvily jen nasplichal mrznouci sprej kterej ju zmrazil a pak vyrizly daly dren vubec to nepomohlo pred tydnem jsem byl po ctvrte a furt to jaksi nepomaha rano to mam docela dobry ale jak mile vydu na slunko ven tak se začnu potit a boule se trochu zvetsi pouzivam mast braunovidon mast uz me to nebavi prosím poratte co s tim uz se me na vyriznuti jit nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.9.17 19:22

Od 12 let to mam mezi prsy az pred rokem mi zjistili ze to je Zanet potnich zlaz postupem casu jsme mi to zacalo tvorit mezi trisly v cervnu jsem byla na operaci horni casti s tim ze jestli mi to pomuze pujdu i na druhou s dolni casti. Kolikrat je to nesnesitelna bolest a neda se i spat. Zjistila jsem se se mi to tvoji kdyz si sednu na neco studeneho dam si na to visnak a tak 2-3 dny ho mazu za 2 tydny se mi to ukaze zase. Je to dokola a dokola :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.19 14:38

Stejný problém

několik měsíců zpět se mi udělaly 2 malinké bouličky v podpaží, které však zmizely a bolestivé to tolik nebylo.

Dnes jsem pár dnů po augmentaci prsou(zvětšení). Po augmentaci nesmíte zvedat ruce a samozřejmě pár dnů se nesmíte mýt, já byla ráda, že se napiju. Po pár dnech mi začala bolest v podpaží, avšak myslela jsem, že to je po vyndaných drenech, ale po prozkoumání jsem zjistila, že to je opět to, co mě trápilo pár měsíců zpět, ale v daleko horším měřítku. Podpazi oteklé, vrásčité a místy boule. A pekelně to bolelo. Začala jsem to chladit, ale bolest neustupovala. Tak jsem jela na chirurgii do nemocnice(kožní měla dovolenou).

Doktor mi řekl, že na řezání to ZATÍM není. 8o Na gázu nakapal Betadine roztok a přilepil. Mám se mýt 2× denně. A obklady přilepit po koupeli. Do tří dnů by to mělo být pryč. Podstatně se mi ale ulevilo jen po nalepení té gázy. A bavlněné tričko.

Tak pokud má někdo stejný problém, tak tady máte menší návod, ale asi je podstatné, v jakém stádiu to máte :relaxed ;) (fotky jsou ze dne, kdy jsem to objevila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.25 06:37

@Lajla co to, prosím, nakonec bylo a co pomohlo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex