Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A normálně ti teče? Zkus ho nahřát ve sprše- třeba i čtvrt hodinky a potom promasírovat a zkus odstříkat ![]()
Zkoušela si odstříkat ručně? Bradavku chytneš ukazováčkem a palcem (nejdřív máš palec nahoře a ukazováček dole, pak to prostřídáš a máš palec zboku bradavky a ukazovaček z druhýho bok), když jí takhle chytneš, tak prsty zaboříš směrem k hrudi a máčkneš, snad jsem to napsala pochopitelně. Mně to odsávačka taky někdy nebrala, ale ručně to šlo. Na bolest mi pomáhala masáž toho bolavého místa olejíčkem z DM, ale žádná jemná masáž, trochu hrubější, během ní se mi to mlíko taky spustilo. Kolikrát mě prso jen bolelo, ale zatvrdliny jsem neměla…
Děkuji,nakonec jsem trochu odstříkala ručně, spíš to bylo pár kapek, ale šlo vidět že šel ven hlavně ten hnis. A prso mě bolí už malinko, i teplo jde dolů , tak snad už bude jen líp ![]()
Ahojky, taky radím tvaroh na horké místo, dávala jsem na látkovou plínu a do podprdy a když jsem potřebovala nahřát před ostříkáním či kojením a nechtěla jsem do sprchy, pomáhala mi látková plínka nahřátá v mikrovlnce. Stačí na par sekund, je to rychlé a pomůže. Jen pozor, ať to není dlouho, mohla by chytnout. Nakonec jsem ještě zkoušela třešňové pecky z DM nahřáté v mikrovlnce, ty vydrží dýl, ale jaksi se mi nevešli do podprdy. Hodně štěstí. L.
Tak jsem si myslela ze uz to bude lepsi, prso skoro nebolelo, teplota sla dolu a zase je to zpet ![]()
podle mě je to běžné, zkus ten tvaroh, lehce masírovat a odstříkat. do úlevy. může to trvat několik dní. Ale neboj se obrátit na lékaře, když se ti to bude stále opakovat, bude třeba asi antibioik. Davají se penicilinové řady, které neublíží a zánět vyléčí. Držím palce L.
U mě to trvalo vždy kolem 4 dnů. A hlavně to chce, aby mimčo při kojení mělo bradičku k bolavému místu, jo, kdyby mě někdy někdo viděl, jaký jsem vymýšlela polohy ![]()
Ahoj holky, zkoušela jste některá zábal ze strouhaných brambor? Já mám tvaroh během chvilky teplej.. a nevíte čím ten zánět vzbikne? Já už to mám po druhé a byl stejný průběh.. zimnice, bolesti svalů, kloubů, teplota..pak mě začne bolet prso, jako by bylo přeležené.. začne mi stoupat teplota nad 38 a druhý den se objeví začervenalá místa, ale nemám ty prsa jako šutr.. tak mi to nepřijde jako ucpaný mlékovod.. poprvné jsme si to vyléčila za 4 dny sama,,tvarohem, studenými obklady.. tak snad to ted pujde taky..
Ahojky, taky mám zkušenost. Pomohl mi paralen (jsou nějaké přesné dávky pro kojící matky), pravidelně horká sprcha (respektive masáž prsu horkou vodou, zkus si ve sprše i odstříkat, jestli to pomáhá, mělo by se ti trochu ulevit), a teplé obklady na prsa (nos i přes den plínku na prsu, ať je v teple). A samozřejmě odstříkávat, i když to moc nejde, mléko musí ven, jinak bude velký problém. Držím palečky!
@tehulka_janina bramboru nikdy, ale kombinovala jsem ten tvaroh s alkoholem a ledem. Jinak si myslím, že se ucpe mlékovod a to mlíko co tam stojí, udělá zánět (prostě retence). Při prvním zánětu jsem měla zatvrdlej jeden kvadrant a když jsem to po jednom dnu obkládání zmáčkla, tak to při masírování ruplo a najedno z prsa samo stříkalo mléko a pak už to splasklo.
Já mám taky zatvrdlejší jen jeden kvadrandt.. tplej obklad se nemsí dávat, ne? To by zánět akorát podpořilo.. má se dávat studený..
@tehulka_janina Nám říkali v nemocnici teplý, kombinovat se zábalem tvarohu. To jsem zapomněla zmínit - takže nejřív studený tvaroh a pak teplý zábal ![]()
Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?
Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?