Zánět prsu? Teplota a velká bolest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
6.5.12 20:17

A normálně ti teče? Zkus ho nahřát ve sprše- třeba i čtvrt hodinky a potom promasírovat a zkus odstříkat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.5.12 20:39

Zkoušela si odstříkat ručně? Bradavku chytneš ukazováčkem a palcem (nejdřív máš palec nahoře a ukazováček dole, pak to prostřídáš a máš palec zboku bradavky a ukazovaček z druhýho bok), když jí takhle chytneš, tak prsty zaboříš směrem k hrudi a máčkneš, snad jsem to napsala pochopitelně. Mně to odsávačka taky někdy nebrala, ale ručně to šlo. Na bolest mi pomáhala masáž toho bolavého místa olejíčkem z DM, ale žádná jemná masáž, trochu hrubější, během ní se mi to mlíko taky spustilo. Kolikrát mě prso jen bolelo, ale zatvrdliny jsem neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
6.5.12 20:46

Děkuji,nakonec jsem trochu odstříkala ručně, spíš to bylo pár kapek, ale šlo vidět že šel ven hlavně ten hnis. A prso mě bolí už malinko, i teplo jde dolů , tak snad už bude jen líp :)

• Citovat
  • Upravit
13837
6.5.12 20:47

Když jsem měla prso horké, tak jsem si na něj dávala tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
6.5.12 21:27

Ahojky, taky radím tvaroh na horké místo, dávala jsem na látkovou plínu a do podprdy a když jsem potřebovala nahřát před ostříkáním či kojením a nechtěla jsem do sprchy, pomáhala mi látková plínka nahřátá v mikrovlnce. Stačí na par sekund, je to rychlé a pomůže. Jen pozor, ať to není dlouho, mohla by chytnout. Nakonec jsem ještě zkoušela třešňové pecky z DM nahřáté v mikrovlnce, ty vydrží dýl, ale jaksi se mi nevešli do podprdy. Hodně štěstí. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
7.5.12 00:39

Tak jsem si myslela ze uz to bude lepsi, prso skoro nebolelo, teplota sla dolu a zase je to zpet :-(

• Citovat
  • Upravit
429
7.5.12 07:26

podle mě je to běžné, zkus ten tvaroh, lehce masírovat a odstříkat. do úlevy. může to trvat několik dní. Ale neboj se obrátit na lékaře, když se ti to bude stále opakovat, bude třeba asi antibioik. Davají se penicilinové řady, které neublíží a zánět vyléčí. Držím palce L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.5.12 07:37

U mě to trvalo vždy kolem 4 dnů. A hlavně to chce, aby mimčo při kojení mělo bradičku k bolavému místu, jo, kdyby mě někdy někdo viděl, jaký jsem vymýšlela polohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
29.6.12 08:43

Ahoj holky, zkoušela jste některá zábal ze strouhaných brambor? Já mám tvaroh během chvilky teplej.. a nevíte čím ten zánět vzbikne? Já už to mám po druhé a byl stejný průběh.. zimnice, bolesti svalů, kloubů, teplota..pak mě začne bolet prso, jako by bylo přeležené.. začne mi stoupat teplota nad 38 a druhý den se objeví začervenalá místa, ale nemám ty prsa jako šutr.. tak mi to nepřijde jako ucpaný mlékovod.. poprvné jsme si to vyléčila za 4 dny sama,,tvarohem, studenými obklady.. tak snad to ted pujde taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
29.6.12 08:53

Ahojky, taky mám zkušenost. Pomohl mi paralen (jsou nějaké přesné dávky pro kojící matky), pravidelně horká sprcha (respektive masáž prsu horkou vodou, zkus si ve sprše i odstříkat, jestli to pomáhá, mělo by se ti trochu ulevit), a teplé obklady na prsa (nos i přes den plínku na prsu, ať je v teple). A samozřejmě odstříkávat, i když to moc nejde, mléko musí ven, jinak bude velký problém. Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.6.12 08:54

@tehulka_janina bramboru nikdy, ale kombinovala jsem ten tvaroh s alkoholem a ledem. Jinak si myslím, že se ucpe mlékovod a to mlíko co tam stojí, udělá zánět (prostě retence). Při prvním zánětu jsem měla zatvrdlej jeden kvadrant a když jsem to po jednom dnu obkládání zmáčkla, tak to při masírování ruplo a najedno z prsa samo stříkalo mléko a pak už to splasklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
29.6.12 08:59

Já mám taky zatvrdlejší jen jeden kvadrandt.. tplej obklad se nemsí dávat, ne? To by zánět akorát podpořilo.. má se dávat studený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
29.6.12 09:30

@tehulka_janina Nám říkali v nemocnici teplý, kombinovat se zábalem tvarohu. To jsem zapomněla zmínit - takže nejřív studený tvaroh a pak teplý zábal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
23.12.12 08:45

Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
23.12.12 09:41

Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová