Zánět prsu? Teplota a velká bolest

1914
11.1.12 09:55

Zánět prsu???

Ahojky holky, vím, že tohle téma je tady nejspíš už několikrát, ale potřebovala bych poradit..
Včera odpoledne jsem začla mít teploty přes 38, bolí me všechny svaly, klouby a hlava, včera mě prsa ještě nic nedělaly, ale v noci mě hrozně bolelo levé prso a ztvrdlo, prsní vložku jsem měla úplně nacucanou, když si ale malá odsála bylo to lepší, teď už mě začíná prso zas bolet. Myslíte, že je to zánět, nebo se prostě jen moc nalilo? Odstříkávání mi vůbec nejde :-( Jinak jsme 2 týdny po porodu…
Moc děkuju za každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
11.1.12 10:04

Nechci tě strašit, ale mě takhle začínal zánět.Táhlo se mi to pak skoro měsíc. Chce to okamžitě chladit, namočit plenu a dát do mrazáku a pak na prso.Já si pak koupila takové ty gelové polštářky a z mrazáku je dávla na prso.Ale bacha na omrzliny. A chce to odsávat,mléko by tam nemělo být déle jak 3 hodiny. Když to mimčo nezvladne, musíš to odstříkat nebo schrastit odsávačku (já si jí honem běžela půjčit ke kamarádce). Pokud se to nezlepší nebo to nepůjde odstříkat, šla bych na gyndu, můžou to dát oxytocin, jsou to kapičky, cca minutu před kojením si to kápneš do nosu a mléko pak teče lépe. Když se to bude horšit, prso ztvrdne nebo zčervená, na nic nečekej, je to otázka hodin ne dnů, já pak měla dvoje atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
11.1.12 10:13

Ahojky ják píše šaka, taky bych řekla, že to bude zánět.
Já si s tím taky užila svoje, kojila jsem 9 měsíců a když jsem náhodou jeden měsíc zánět neměla, hrozně jsem se divila co se stalo.
Myslím, že šaka Ti to popsala přesně.
Musíš se snažit co nejvíc kojit i když to bolí, já jsem ještě při kojení pro masírovala, abych tomu pomohla ven. Vždycky tlač směrem k bradavce. Před kojením prso pořádně nahřej a hned po kojení zase zchlaď. Dávala jsem si obklady, které jsem měnila tak co pul hodky, hned byly horké.
Já jsem si koupila i odsávačku, ale s tou mi to nešlo. Sem tam se mi podařilo něco ručně odstříkat ve sprše
Na teplotu si vem paralen. Pokud Ti teplota stoupne ještě víc vem 2 najednou - to mi radil přímo dr. a ne jeden. Žádné jiné prásky bohužel u kojení nemůžeš

Na pohotovosti mi jendou poradili i lihové obklady. Ale Ty jsem teda nikdy nevyzkoušela, měla jsem strach abych si nepopálila kůži.
Pokud to bude trvat déle a nebude se zlepšovat, budeš muset na gyndu, dali by Ti ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
11.1.12 10:15

Ahoj, já měla 2 záněty v každém prsu deset dní po sobě. A přesně takhle to začínalo. První byl také dva týdny po porodu. Ještě kromě toho chlazení a odsávání zkus tvaroh, to mi pomohlo strašně moc. Na igelitový pytlík namaž měkký tvaroh (studený z ledničky) a dej na prso na místo kde to nejvíc žhne. A pokud by ti bylo hůř a šlo to dočervena :! okamžitě jeď k doktorovi. Pak je to otázka fakt chvíle a museli by ti to řezat. Jo a dávej si na to bacha po celou dobu co budeš kojit, já pak měla náběhy až do 10 měsíce po porodu. Ale to už jse pokaždé zvládla, protože to pak už poznáš jak to začíná. Hlavně si pořiď odsávačku. Hodně štěstí, ať je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
11.1.12 10:18

Jo Paralen určitě :palec: Mě to doktor řekl taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.1.12 10:26

Já jsem nejdřív zkoušela nahřát před koj a po koj zchladit, tvaroh, slivovici. Tohle všechno mi to zbrzdilo, ale nezastavilo. Laktač. poradkyně mi potom řekla, že jsem udělala chybu, že jsem hned neledovala. Pak jsem doma měsíc chodila s gel. polštářkama v podprsence a pořád střídala. Tak držím palce, ať to chytíš v začátku a jsi v poho. Jinak pokud máš dobrého a vstřícného dr. na gyndě, zkus tam zavolat. Já pak chodila obden na gyndu na kontrolu a když moje. dr. nebyla, musela jsem obrazit její záskoky, jedna sestřička mi řekla, že dávají ten oxytocin hned, proč to moje dr. neudělala. Tak to třeba tak tvůj dr. taky dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
11.1.12 10:31

Tak jsem holky radši na gyndu zavolala a mam přijet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
11.1.12 10:32

Mě teda oxytocin nedali ani jednou :? Takže vubec netuším co to je.
ATB jsem měla asi 3 x, pak už jsem k dr. ani nechodila
O tvarohu jsem taky slyšela, ale nikdy jsme ho zrovna doma neměli, takže jsem nezkoušela, pry je dobrý i bílý jogurt.
U mě to nikdy nemělo takovýhle „pozvolný“ nástup. Pokaždé jsem se rovnou vzbudila s prsem jako kámen, celým rudým a horečkou přes 39
Každy měsic jsem brečela, že už nechci, že přestanu kojit, že mi to za to přece nestojí. Ale pokaždé jsem to nějk překonala
Hlavně ať Ti to rychle přejde !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
11.1.12 10:33
saiiimona píše:
Tak jsem holky radši na gyndu zavolala a mam přijet…

Určitě jeď, to bude asi nejlepší. Tak držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
11.1.12 10:56

mně pomohl tvaroh, napatlala jsem si tvaroh na celé prso, na to dala několik kapesníku a pře tělo šálu, nedávat igelit, musí to dýchat, za dvě hodiny jsem to sundala a mnohem lepší a podruhé to pak už přestalo bolet úplně. Bylina na záněty je šalvěj, jenže nesmí se pít moc, brzdí produkci mléka, takže jsem si dala jen dva šálky několikrát. Jak se to ale rozjede, nepomůže pak už nic, tak drží palce, ať to zastavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
11.1.12 14:09

Tak prej se mi rozjíždí zánět :-( Dal mi antibiotika a doporučil ten tvaroh, zkusím nejdřív ten tvaroh a obklady a s těma antibiotikama počkat… Ještě k tomu zkusim paralen a uvidíme. Moc děkuju, holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
12.1.12 13:25

Určitě bych to taky nejprve zkusila bez ATB, mě se zánět rozjížděl během kojení několikrát a vždycky se to dalo zvládnout bez ATB.
Držím palce ať se to rychle zlepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peta.slama
8.2.12 22:12

Na zánět prsu zkuste homeopatii Beladona 9CH 4×denně, mě to pomohlo již několikrát a nejen mě :D , před tím jsem tvarohovala, lihovala, ledovala a bez úspěchu :nevim: , s pozdravem P.Slámová :lol:

• Citovat
  • Upravit
1914
9.2.12 11:30

Tak mě pomohl ten tvaroh, naštěstí, antibiotika zůstaly neotevřený ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
6.5.12 20:02

Chtěla by jsem se zeptat jak mám odstříkat mléko když mi žádné neteče,ale prso mě bolí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová