Jednofázová odsávačka a zvýšení laktace

1247
11.1.12 00:12

Jednofázová odsávačka a zvýšení laktace

Chtěla bych se zeptat, jestli se vám někomu podařilo zvýšit laktaci i jednofázovou elektrickou odsávačkou. Četla jsem, že k rozkojení je potřeba dvoufázová, která v první fázi napodobuje sání miminka. Já budu mít ale odsávačku Avent, která dvoufázová není, takže vlastně nevím, jestli vůbec bude mt nějaký smysl :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
11.1.12 07:26

Tak moje prsa tohle pravidlo asi neznala, protože vždycky, když jsem se potřebovala rozkojit, stačila mi jednofázová manuální Medela :nevim: . Pilo mimčo, něco jsem ještě dokázala odsát a za dva dny bylo mlíčka víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.1.12 09:39

Ahoj, já se taky rozkojila Medelou, ale elektrickou. Jestli je jedno nebo dvoufázová, to netuším :oops: Často jsem přikládala i malou k prsům a do pár dnů to bylo v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
11.1.12 12:15

Elektrická medela je právě dvoufázová, jestli teda je to ta Medela swing. Laktační poradkyně mi říkala, že to je jediná odsávačka na trhu, která podporuje laktaci a není jenom o odsání nadměrného množství mléka… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
11.1.12 14:35

Jestli nebude laktační poradkyně vyškolená firmou Medela :think: . Každým odsátím nadměrného množství mléka zvyšuješ laktaci (když jsem to potřebovala umírnit, tak odsávání to zhoršovalo - udělalo se mi vždy mlíka pro pití i odsátí), všechny známé si zvyšovaly laktaci obyčejnými jednofázovými odsávačkami nebo ručně a šlo to. Tolik bych se tím nestresovala, že to nepůjde, stačí věřit si a půjde to i kdyby ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
11.1.12 22:36

Mám jí jen půjčenou, ale na krabici Swing napsáno není. Jen Medela Mini Electric :nevim: Já si taky myslím, že laktaci pomůžeš obyčejnou odsávačkou. Říkali nám v porodnici - čím větší poptávka, tím větší nabídka :) A také hodně pít, min. 3 litry denně… Ale to pro někoho může být dost velký problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
11.1.12 23:36
wellinka píše:
Mám jí jen půjčenou, ale na krabici Swing napsáno není. Jen Medela Mini Electric :nevim: Já si taky myslím, že laktaci pomůžeš obyčejnou odsávačkou. Říkali nám v porodnici - čím větší poptávka, tím větší nabídka :) A také hodně pít, min. 3 litry denně… Ale to pro někoho může být dost velký problém :)

Já jich teď vypiju i 5 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.1.12 10:06
Kacenka20 píše:
wellinka píše:
Mám jí jen půjčenou, ale na krabici Swing napsáno není. Jen Medela Mini Electric :nevim: Já si taky myslím, že laktaci pomůžeš obyčejnou odsávačkou. Říkali nám v porodnici - čím větší poptávka, tím větší nabídka :) A také hodně pít, min. 3 litry denně… Ale to pro někoho může být dost velký problém :)
Já jich teď vypiju i 5 :-)
:palec: :palec: :palec:
To seš dobrá, já se musím hlídat, abych dala aspoň ty 3 :) Před těhotenstvím a porodem jsem nebyla zvyklá se takhle prolívat :lol: Ještě jsem zjistila, že mi dost pomáhá vypít před kojením teplý čaj nebo i teplá sprcha (tam ale nemůžu trávit celý den, že :lol: ) Pak mlíko teče jedna radost ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová