Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych se zeptat, jestli se vám někomu podařilo zvýšit laktaci i jednofázovou elektrickou odsávačkou. Četla jsem, že k rozkojení je potřeba dvoufázová, která v první fázi napodobuje sání miminka. Já budu mít ale odsávačku Avent, která dvoufázová není, takže vlastně nevím, jestli vůbec bude mt nějaký smysl ![]()
Tak moje prsa tohle pravidlo asi neznala, protože vždycky, když jsem se potřebovala rozkojit, stačila mi jednofázová manuální Medela
. Pilo mimčo, něco jsem ještě dokázala odsát a za dva dny bylo mlíčka víc.
Ahoj, já se taky rozkojila Medelou, ale elektrickou. Jestli je jedno nebo dvoufázová, to netuším
Často jsem přikládala i malou k prsům a do pár dnů to bylo v pohodě ![]()
Elektrická medela je právě dvoufázová, jestli teda je to ta Medela swing. Laktační poradkyně mi říkala, že to je jediná odsávačka na trhu, která podporuje laktaci a není jenom o odsání nadměrného množství mléka… ![]()
Jestli nebude laktační poradkyně vyškolená firmou Medela
. Každým odsátím nadměrného množství mléka zvyšuješ laktaci (když jsem to potřebovala umírnit, tak odsávání to zhoršovalo - udělalo se mi vždy mlíka pro pití i odsátí), všechny známé si zvyšovaly laktaci obyčejnými jednofázovými odsávačkami nebo ručně a šlo to. Tolik bych se tím nestresovala, že to nepůjde, stačí věřit si a půjde to i kdyby ručně.
Mám jí jen půjčenou, ale na krabici Swing napsáno není. Jen Medela Mini Electric
Já si taky myslím, že laktaci pomůžeš obyčejnou odsávačkou. Říkali nám v porodnici - čím větší poptávka, tím větší nabídka
A také hodně pít, min. 3 litry denně… Ale to pro někoho může být dost velký problém ![]()
wellinka píše:
Mám jí jen půjčenou, ale na krabici Swing napsáno není. Jen Medela Mini ElectricJá si taky myslím, že laktaci pomůžeš obyčejnou odsávačkou. Říkali nám v porodnici - čím větší poptávka, tím větší nabídka
A také hodně pít, min. 3 litry denně… Ale to pro někoho může být dost velký problém
Já jich teď vypiju i 5 ![]()
Kacenka20 píše:wellinka píše:Já jich teď vypiju i 5
Mám jí jen půjčenou, ale na krabici Swing napsáno není. Jen Medela Mini ElectricJá si taky myslím, že laktaci pomůžeš obyčejnou odsávačkou. Říkali nám v porodnici - čím větší poptávka, tím větší nabídka
A také hodně pít, min. 3 litry denně… Ale to pro někoho může být dost velký problém