Zánět prsu? Teplota a velká bolest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1053
23.12.12 09:41

Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.12.12 13:45

@esteelauder mně se udělala před 3 dny, nejdřív zespoda prsu a docestovala až na dvorec, tentokrát jsem jen masírovala a dnes už to jen trochu bolí. Na tvaroh jsem se tentokrát vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
6.4.13 11:53

OBNOVUJI DISKUZI

Holky, mám něco s prsem. Nemám ho zarudlé, ani horké. Nemám ani zatvrdliny. Jakmile se ale Tomík přisaje a začne sát, kroutí se mi bolestí prsty!! Je to ostrá řezavá bolest zkrz celé prso. Jakoby mě někdo řezal :-/ Máte tušení, co to může být? Na dotek to vůbec nebolí, Jen když saje a vlastně to řeže i potom- jako bolí to fakt fest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.4.13 11:54

@Janča1212 mlékovod? Parkrát se mi to stalo, pomohla až malá, ta bolest se stupňovala, stupňovala a najednou se mi ulevilo.. Fakt jak když je tam špunt a ona ho tím sáním popotahovala, až vylít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
6.4.13 11:57
@gabriela82 píše:
@Janča1212 mlékovod? Parkrát se mi to stalo, pomohla až malá, ta bolest se stupňovala, stupňovala a najednou se mi ulevilo.. Fakt jak když je tam špunt a ona ho tím sáním popotahovala, až vylít..

Já vůbec netuším, ale je fakt, že to asi bude moct být ono. Protože mě opravdu bolí jakoby jen při sání a na pohmat nebolí nic. Za jak dlouho to přešlo? Mám to od včerejšího večera a bolí to fakt hodně. Vůbec se mi nechce kojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.4.13 11:59

@Janča1212 naopak přikládej co nejvíc, to je nejlepší lék..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
6.4.13 12:15

Mela jsem to samy, kdyz mela mala stomatitidu. Bolest priserna. Hlavni je ale kojit! Silene to boli, ale pomaha ti tim. Dr mi rekl, at sridam tvaroh s lihovym obkladem, tamponek nastrikany lihem. Za 4 dny ok… Hodne stesti

• Citovat
  • Upravit
1053
6.4.13 12:21

@Janča1212
Něco podobného jsem v prosinci měla já, 14 dní jsem kojila „tímto“ způsobem, pak mi teprve prso zčervenalo a za pár dní mi ho řezali pro vzniklý hnisavý absces. Přeji ti, ať tě toto mine :kytka::roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.4.13 12:27
@esteelauder píše:
@Janča1212
Něco podobného jsem v prosinci měla já, 14 dní jsem kojila „tímto“ způsobem, pak mi teprve prso zčervenalo a za pár dní mi ho řezali pro vzniklý hnisavý absces. Přeji ti, ať tě toto mine :kytka:. :roll:

jo, zazila jsem to same. nepomohly ATB, kapky nic.

Takze hlavne hlidej, jestli se nedela hmatatelna zatvrdlina, necervena to, nenabiha atd… Pak hned na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
6.4.13 13:26

Poku dojde az k zanetu, cerveny zilky, horky prso, natekly uzliny, zimnice… Dava se Augmentin 2×1…

• Citovat
  • Upravit
1053
6.4.13 15:39

@Ali-Ali
No, spíš na chirurgii :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
6.4.13 15:39

@Shyamani
Já měla zinnat 500, když z výtěru zjistila zlatýho stafylouše :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
6.4.13 23:28

Urcite zalezi na dr. Mne to doporucil, kdyby se mi to zhorsilo. Mel byt pryc, tak to bylo, kdyby nahodou neco… Nastesti tvaroh a lih zabiraly. Hlavne tedy kojeni…

• Citovat
  • Upravit
1053
7.4.13 07:12

@Shyamani
Mně při zánětu z toho nemocného prsa zakázali kojit. Je to logický, když tam je bakterie. Při retenci kojení chápu, že je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
7.4.13 08:37

Fakt jo? Ty jo! Tak to je husty. U toho zlatyho to tak asi je. Mne ale rikali naopak kojit co nejvic. Bylo to k po,,, silena bolest, ale pak to ustupovalo. Absces se mi neudelal. Mne rekli, ze nevadi, ze se to tim prave cisti, a to je potreba. Maly ze to neublizi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová