Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?
@esteelauder mně se udělala před 3 dny, nejdřív zespoda prsu a docestovala až na dvorec, tentokrát jsem jen masírovala a dnes už to jen trochu bolí. Na tvaroh jsem se tentokrát vyprdla.
OBNOVUJI DISKUZI
Holky, mám něco s prsem. Nemám ho zarudlé, ani horké. Nemám ani zatvrdliny. Jakmile se ale Tomík přisaje a začne sát, kroutí se mi bolestí prsty!! Je to ostrá řezavá bolest zkrz celé prso. Jakoby mě někdo řezal :-/ Máte tušení, co to může být? Na dotek to vůbec nebolí, Jen když saje a vlastně to řeže i potom- jako bolí to fakt fest
@Janča1212 mlékovod? Parkrát se mi to stalo, pomohla až malá, ta bolest se stupňovala, stupňovala a najednou se mi ulevilo.. Fakt jak když je tam špunt a ona ho tím sáním popotahovala, až vylít..
@gabriela82 píše:
@Janča1212 mlékovod? Parkrát se mi to stalo, pomohla až malá, ta bolest se stupňovala, stupňovala a najednou se mi ulevilo.. Fakt jak když je tam špunt a ona ho tím sáním popotahovala, až vylít..
Já vůbec netuším, ale je fakt, že to asi bude moct být ono. Protože mě opravdu bolí jakoby jen při sání a na pohmat nebolí nic. Za jak dlouho to přešlo? Mám to od včerejšího večera a bolí to fakt hodně. Vůbec se mi nechce kojit
Mela jsem to samy, kdyz mela mala stomatitidu. Bolest priserna. Hlavni je ale kojit! Silene to boli, ale pomaha ti tim. Dr mi rekl, at sridam tvaroh s lihovym obkladem, tamponek nastrikany lihem. Za 4 dny ok… Hodne stesti
@Janča1212
Něco podobného jsem v prosinci měla já, 14 dní jsem kojila „tímto“ způsobem, pak mi teprve prso zčervenalo a za pár dní mi ho řezali pro vzniklý hnisavý absces. Přeji ti, ať tě toto mine
. ![]()
@esteelauder píše:
@Janča1212
Něco podobného jsem v prosinci měla já, 14 dní jsem kojila „tímto“ způsobem, pak mi teprve prso zčervenalo a za pár dní mi ho řezali pro vzniklý hnisavý absces. Přeji ti, ať tě toto mine.
jo, zazila jsem to same. nepomohly ATB, kapky nic.
Takze hlavne hlidej, jestli se nedela hmatatelna zatvrdlina, necervena to, nenabiha atd… Pak hned na gyndu.
Poku dojde az k zanetu, cerveny zilky, horky prso, natekly uzliny, zimnice… Dava se Augmentin 2×1…
@Shyamani
Já měla zinnat 500, když z výtěru zjistila zlatýho stafylouše ![]()
Urcite zalezi na dr. Mne to doporucil, kdyby se mi to zhorsilo. Mel byt pryc, tak to bylo, kdyby nahodou neco… Nastesti tvaroh a lih zabiraly. Hlavne tedy kojeni…
@Shyamani
Mně při zánětu z toho nemocného prsa zakázali kojit. Je to logický, když tam je bakterie. Při retenci kojení chápu, že je v pohodě.
Fakt jo? Ty jo! Tak to je husty. U toho zlatyho to tak asi je. Mne ale rikali naopak kojit co nejvic. Bylo to k po,,, silena bolest, ale pak to ustupovalo. Absces se mi neudelal. Mne rekli, ze nevadi, ze se to tim prave cisti, a to je potreba. Maly ze to neublizi.