Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Shyamani
Dětský lékař byl taky proti, ale laktační poradci ti nechají kojit, i kdyby tekla močůvka
. Kojila jsem měsíc jen z jednoho a do teď to nemůžu pořádně zkorigovat, jakmile přetáhnu, trvá tak 3 dny než se hodí zase do normálu.
Mně ríkal, ať kojim, co nejvíc, aby se mi neudělal absces a nemuseli mi to řezat. Asi záleží na tom, co přesně s tim máš. Mně se udělaly na dvorci a bradavce afty do maly z pusy. Mazala jsem se genciánou, ale nestačilo to a stejně se to udělalo. Jí smrdělo s pusy, jak dědkovi, tekla krev z dásní, vsude afty. Byla chudinka a kojení bylo jediný, co jí jelo. Tak jsem to kousla… Rozhodně jí z toho nic nebylo, zevnitř mi netahala žádnej hnis, jen mlíko. Šlo o to, aby se ta infekce nedostala i dovnitř…
Obnovuji diskuzi.
Od včera me boli prso, je mekke, bez bulek, zatvrdliny, shora ma cerveny flek asi prez ctvrt prsa, pri kojeni boli, ale není to az tak hrozne. Zkusim lihovy zabal, ted tam mam tvaroh.Rano teplota 38.2,po paralenu krasne klesla a byla jsem bez teploty.Ted navecer zase zimnice a teplota 38.9,po paralenu 37.5 a ted asi po 1.5hod jde zase nahoru 38.1.Cim tu teplotu srazit? diky
Já brala i ibalgin, PA mi ho dovolila.. a ledovat, jakmile nakojíš..
Já bych raději vyrazila pro ATB, už máš dost vysoké teploty.
Já měla zánět 2×..ani jednou jsem neměla ATB..pomohl mi tvaroh a led..+ibalgin..samozřejmě kojit… PA mi říkala, aže kdyby to neustávalo po 3-4dnech, tak až pak ATB..
Já měla zánět také dvakrát, z toho jednou mi ho řezali, jelikož dr. se zdráhala předepsat ATB, takže mně tvarohové, lihové, zelnolistové metody, odstříkávání, ledování, kojení aj. nezabralo.
Ahojky holky, před pár dny mě začalo bolet prso, nejvíc v noci a pak jsem ho zkoušela promasírovat pod teplou vodou, pomohlo to jenom na chvíli..potom přišly horečky až přes 39,na pohotovosti mi na to dali nějakou hnědou mastičku a už mě to tolik nebolí, jenže nic víc neporadili..vlastně ani nevím jestli z něho můžu kojit?
Jenže kdybych nekojila tak je to ještě horší, takže raději kojíme..poslali mě na mamograf, myslíte, že je to nutné tam jít? už se mi to začlo zlepšovat a doktor říkal, že je to lehčí zánět, tak nevím
Na mamografu jsem nikdy nebyla a kdyby mě měli to bolavé prso ještě do něčeho cpát, no nevím ![]()
@Petule 1
Na mamo určitě jdi, taky mě tam poslali. Zjistí tím, zda se ten zánět třeba nezapouzdril.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi..
Stalo se vam nekomu, ze jste meli zanet prsu bez bolesti prsu? Kojim 4 mesice. Uz druhy den mam teplotu, strida se se zimnici, boli me cele telo. Prso me ale neboli ani jsem nenasla zadny flek ci neco podezreleho. Jeste si vybavuji, ze asi pred 3 dny me starsi dcera omylem do prsa kopla, mohlo by to s tim souviset? Ze se trocha mleka uvolnila do krve a tělo na to reaguje?
Mela jste nektera neco podobného? Nebo muzu ocekavat, ze se bolest prsu (zanet) dostavi az po horeckach?
Dekuju za odpovedi.
Proč bys měla mít zrovna zánět prsu? Jenom proto, že kojíš? ![]()
To jsi nikdy předtím neměla chřipku? ![]()
@BohunkaP No asi nemela
To me napadlo jako druha moznost. Nicmene jsem se chtela zeptat, jestli je mozne, ze se ta bolest teprve dostavi, jestli to tak nekdo mel..
Myslím, že nejdřív by přišla bolest s pak horečka. Bude to asi spíš viroza.
@HelcaDE já to tak měla, „závadu“ v prsu jsem objevila až za dva dny, přitom od prvního dne jsem měla horečky atakující 40°C - jasný šokový stav, ale prso se „vybarvilo“ až za ty dva dny…