Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@goldenka píše:
@Aniralk rozdíl pohledej na netu, ale když to bolí hlavně v noci, v klidu tak to jsou karpály, zánět šlach to není
Mě zánět šlach v noci budil bolestí… přes den to bolelo, když jsem něco chtěla třeba zvednout, nebo když jsem udělala rukou určitý pohyb jako při zvedání, v noci mě budila taková tupá divná bolest, jako bych si potřebovala ruku protáhnout nebo takový nějaký pocit jsem měla…
Ahojky holky
Už týden mě bolí zápěstí.. přisuzuji to tomu, jak tahám malinkou. v klidu to necítím jen když pohnu palcem nebo zápěstím. Někdy mi v ní jakoby přeskakuje a pak to bolí víc..nebo když jí nějak zatěžuji nevíte, jestli je to jen namožený nebo se jedná o zánět šlach?
@Pavca3388
Pravděpodobně se bude jednat o zánět šlach, skoč k ortopedovi a uvidíš. Byla jsem tam dnes ![]()
Příznaky mám podobné, jaké popisuješ. Řekl mi, že je to na operaci (zánět šlach) a když se podíval na malého, bylo mu jasné, že to teď s třítýdenní rekonvalescencí není možné. Dal mi ortézu na zápěstí. Je to dobré, protože se ti při některé zátěži uleví, ale ne při všech.
Lady taky jsem byla včera na ortopedii.. jj je to zánět šlach ale byl nepříjemný…prý je to zbytečná návštěva, že když kojím tak mě nemůže poslat na RTG ani píchnout obstřik.. jedině ortézu mi doporučil ale už mi jí ani nenapsal..takže jsem to hradila na svoje náklady.. bez pomocí pojištovny..
Já nevím asi jsou jen v Prostějovské nemocnici hňupy.
Nic mi ani neřekl víc.. jak dlouho jí mám mít.. jak dlouho se to bude hojit.. No ortézu si prostě jsem nucené sundávat.. ale pak to bolí ještě víc. Akorát jsem si přečetla, že se jedná DeQuervain syndrom. Nemusím ani chodit na kontrolu.. jestli se to zhorší nebo to nepřestane tak jdu rozhodně jinam.
Nejhorší je, že mě začíná pobolívat a brnět palec i u druhé ruky. ![]()
@Pavca3388
Tu ortézu jsem si také zaplatila, přímo v ordinaci. Také mi neřekl kdy na kotnrolu a tak. Prostě mě teď kvůli malému operovat nemůže (nemůže mě vyřadit z činnosti na 3 týdny), tak to prostě musím přežít
A s tou ortézou to snad půjde. Trpěla jsem na to v mládí a nikdy jsem něvěděla, že mám záněty šlach. Průběh vždy stejný, bolelo to několik týdnů až měsíců a vygradovalo to tím, že jsem v dané ruce neudržela ani hrníček. Ruku jsem zafixovala a mazala různými přípravky až bolest postupně začala odeznívat. A protože jsem se tentokrát bála okamžiku, kdy nebudu moci v ruce nic udržet, zašla jsem si nyní kvůli tomu k doktorovi. S ortézou je to ale všechno mnohem příjemnější. Sudavám ji na mytí nádobí a jiné úkony, kde ji nemohu mít, jinak ji mám pořád. Ze začátku mě to po sundání ortézy také bolelo víc. Teď už jsem na stejným.
To se mi také stávalo, že jsem to měla na obou rukách zároveň. Druhá ruka tentokrát zatím drží.
Chtělo by to něčím mazat, ale nevím co doporučit, když kojíš. Protože nekojím, koupím si buď ibalgin krém, nebo něco přírodního protizánětlivýho.
CHci se zeptat jaké máte zkušenosti na léčbu těchto nemoci akupunkturou.
Děkuji s pozdravem Milan.
@pionner píše:
CHci se zeptat jaké máte zkušenosti na léčbu těchto nemoci akupunkturou.
Děkuji s pozdravem Milan.
Nemám žádné.
@Pavca3388
Ahóój. Hrůza. Nosím tu ortézu poctivě, na mytí a na vaření si ji sundávám. Včera v noci jsem ještě vařila a poprvé ji zapomněla na noc vrátit na ruku (jak jsem byla utahaná). No a když jsem se vzbudila na první krmení, nemohla jsem rukou ani pohnout, jaká to byla bolest. Jinak to mažu ještě Dolgit krémem (nekojím), ale efekt, zdá se, žádný.
Co ty, jak jseš na tom?
No mě se to na chvíli zlepšilo ale od čtvrtka to zase pěkně bolí..
Nejhorší je, když jí mám v klidu a pak s ní začnu hýbat.. pak jak jí rozhýbu tak už to tolik nebolí.. ale hodně mi v ní přeskakuje..je to nepříjemný a bolestivý.
Psala jsem dotaz na ortopedii.. a prý bandáž není dostatečná.. že lepší je sádra s obstřikem.
A pokud se to do týdne nezlepší, tak mám dojít. Já totiž cítím, jak i přes tu bandáž mi ty šlachy přeskakují a ještě se mi různě ta bandáž přetáčí, když nosím malou..
takže to mám pořád stejný. ![]()
@Pavca3388
No, tedy nic pozitivního. A jak budeš se sádrou nosit malou?
Mě se to také od posledního příspěvku zhoršilo. I přes ortézu v některých pozicích v ruce nic neudržím. Malého zatím ještě jo. Otok se zvětšil a přibylo zarudnutí. Koupila jsem dnes Voltaren Emulgel a přemýšlým o enzymatické léčbě pomocí Wobenzynu. Je to sice hóóódně drahé a možná i bez výsledku, ještě to proto musím promyslet. Nicméně, ráda bych se vyhla operaci. Nejenom kvůli malému, ale si říkám, že jakmile do toho říznou, už to nemusí být nikdy jako dřív.
@Pavca3388 Tak já byla na obstřiku a sádru mi k tomu nedávali… po prvním obstřiku to bylo lepší, po druhém je to zatím v pohodě… je to asi půl roku a zatím je to dobré… měla jsem to i na druhé ruce už před asi šesti lety, tam mi pomohl jeden obstřik a od té doby pohoda…
A ještě bych dodala, že po tom obstřiku jsem ruku měla šetřit tak dva tři dny, potom jsem normálně fungovala a nosila malou(asi 8 kg), protože manžel je přes týden v práci a domů se vrací jen na víkendy… se sádrou si to nedovedu ani dost dobře představit, jak bych to dělala… ale mě doktor ani žádnou sádru nenavrhoval…
No taky si to nedovedu představit. Terča má rok a u přebalování sebou pěkně šije.
Všude leze a vše jí.. třeba bude po obstřiku pokoj…nateklou ruku nemám …jen mám naběhlou asi tu šlachu…
Teď tu bandáž častěji sundávám..
nemůžu s tím nic udělat a když jí mám, tak mi při manipulaci s Terčou stejně trošku sjíždí i když je utáhla. ![]()
Regi no ale zase nevím, zda mi obstřik dají, když jsem byla na ortopedii, tak mě pomalu nadali, proč tam chodím, že mě nemůžou nic udělat… poslat na RTG ani udělat obstřik, když kojím.
Byl ten doktor fakt nepříjemný. ![]()