Zánět v uších, co na to?

Anonymní
16.5.14 17:41

zánět v uších ,co na to?

Ahoj, pobolívá mě v uších, zřejmě nějaký zánět zvukovodu, mám doma ještě nevyužívaný atb. azithromycin sandoz, myslíte že to na to mohu použít? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
16.5.14 17:45

Jsi doktorka, že si to dokážeš diagnostikovat sama? ATB bych teda v žádném případě jen tak nenasazovala. Jak je můžeš mít doma nevyužívané, se radši vůbec neptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.5.14 17:46

Ne, atb bych si sama nenaordinovala, ty se musí v nějakém množství dobrat, aby nevznikla rezistence, navíc pokud nejsou širokospektrá, tak mají i svoje určení a nejsou na všechno
Do ucha strčit buď vatový tampon namočený ve slivovici/alpě nebo kus česneku. A pokud se to bude zhoršovat, tak k doktorovi, vzhledem k tomu, žeje pátek, tak na pohotovost, ať se to nerozjede moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
16.5.14 17:48

Antibiotikama bych se sama tedy necpala, navíc nevíš, jestli to opravdu je ono. Na počínající zánět středního ucha se používá alkohol - kápnout na kousek gázy a nechat v uchu. Synovi se tak nedávno podařilo začínající zánět zažehnat. Nebo jsou alkoholové kapky z lékárny prodejné bez receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
16.5.14 18:03

Zánět ucha (pokud to vůbec je) může být i virový a na to jsou atb k ničemu. Tříletá dcera má zánět ucha, píchali jí ho, ale nedostala na to nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 18:04

Jsou širokospektrální a vyčetla jsem že jsou i na infekci v uších tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
20777
16.5.14 18:22
@Anonymní píše:
Ahoj, pobolívá mě v uších, zřejmě nějaký zánět zvukovodu, mám doma ještě nevyužívaný atb. azithromycin sandoz, myslíte že to na to mohu použít? Děkuji.

Na gázu tvaroh, zabalit, vložit do šátku a přivázat na ucho. Zánět by to mělo vytáhnout. Jinak bych si vzala něco protizánětlivého proti bolesti, třeba ibalgin nebo něco na ten způsob (ibumax, ibuprofen, brufen, prostě s touto účinnou látkou). ATB bych nebrala, vytvoříš si akorát rezistenci, protože pokud je to nedobraný zbytek (taky se radši neptám, jak je to možné), tak nemáš šanci toho mít dostatek na to, abys to brala po potřebnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
16.5.14 19:02

Ahoj zaklaatelko, píšeš o zánětu zvukovodu ne středního ucha že… takže tipu s česnekem apod. bych se vyvarovala… mám záněty zvukovodu několikrát za rok, jednou jsem zkusila ten fígl s česnekem, a zánět se ještě zhoršil, na zánět středního ucha to zřejmě zabírá když to píše a tvrdí i kolem mě hodně lidí, ale zánět zvukovodu je vnější otok, konzultovala jsem to s naším orl rodinným doktorem a říkal mi že pokud nechci sobě nebo malému ( ten trpí na záněty zvukovodu často) ublížit, tak nejlépe vlažné obklady, paralen na teplotu a co nejdřív k lékaři, který vyčistí odborně ucho, otevře ucho drenem namočeným v nějaké desinfekci ( při postupujícím zánětu zvukovodu se to ucho zavírá) a ten dren tam nechá 24h. poté doporučí nějaké kapky - mě vždy zabraly garasone kapky a otipax kapky, ale jsou myslím pouze na předpis. rozhodně bych v pondělí pokud to neustane šla na orl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
16.5.14 19:19

Známá si tam dává vatu navlhčenou ve slivovici a chválí si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
17.5.14 15:59

Můžeš zkusit i stroužek česneku, ale nesmí přijít hluboko.jen na kraj a obvázat gázou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí