Zánět vedlejších čelistních dutin

Anonymní
22.12.22 14:59

Zánět vedlejšich celistnich dutin

Zdravím, chtěla bych se zeptat. Minulý týden ve čtvrtek mě na horách začala bolet tvář, pod očima a hlava. Koupila jsem si sinupret. V pátek jsme jeli celý den domů a v sobotu jsem zkusila léčbu doma. Napařování, čaje atd. Bolest se zhoršila a vystřelovala mi až do krku.
Přijela jsem na ORL a tam mi doktorka řekla, že mám otřesně oteklý nos, krk a poklepala a řekla, že mám zánět vedlejších dutin. Dostala jsem ATB. Dva dny na to to ještě nezabralo, začala mi téct dost krev z nosu a manžel mě tam zase odvezl. Udělali mi RTG dutin a řekli že hnis tam nemám, ale ještě nateklé v nose a asi zduřelé ty dutiny, že to bude dobré. Dnes mám předposlední den antibiotik a cítím mírnou úlevu, ale vystřeluje mi bolest vpravo od čelisti k uchu ještě. Může to být ještě bolest od toho? Mám strach, aby to nebyl ten trojklanný nerv.
Díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8437
22.12.22 17:22

Holt dutiny jsou na dlouho. :? Ale jak začneš smrkat s krví, tak je to u konce. Aspoň já to tak mám. Dobrý je jít ven, ten studený vzduch to splaskne. A doma můžeš zkusit přikládat nahřáté kapesníky. A brát Sinupret. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.12.22 18:18

Je tedy možný, že antibiotika trosku pomohou, ale může mě to třeba ještě týden dva bolet?

Mám občas už pocit úlevy, potom ale přijde hodinka kdy je to hrozné.
Nikdy předtím jsem tím netrpěla, tak jsem z toho taková vystrašená, že dutiny mohou být tak nepříjemné.😁

Děkuji moc.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
22.12.22 18:38

To nevím, ale jestli chceš fakt rychlou úlevu, tak je dobrý výplach dutin. Ale je to invazivní zákrok, někteří doktoři to nechtějí dělat. A není to moc příjemné, upozornuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.12.22 19:02

No já je právě nemám ucpané hnisem nebo tak, mám je zduřelé a oteklý ten nos.
No asi musím počkat nic jineho mi nezbývá. Možná skocim ještě na ORL po dobrání ať vím, jak to vypadá a uvidí se.
Možná zbytecne stresuju, sem hrozný cíťa, jak mě něco bolí pořád to řeším. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
22.12.22 19:08

Tak ona je otázka, jestli ta atb k něčemu byla. Kultivaci ti dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.12.22 19:28

Nedělali. Nasadili hned. Jako mírnou úlevu cítím, ne že bych necítila žádnou, ale není to prostě Ok. A sama nevím tím že jsem to nemela, jestli počkat, nebo to řešit ihned dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
22.12.22 19:49
@An97 píše:
Nedělali. Nasadili hned. Jako mírnou úlevu cítím, ne že bych necítila žádnou, ale není to prostě Ok. A sama nevím tím že jsem to nemela, jestli počkat, nebo to řešit ihned dál..

Většinou je ten průběh takový, že chytíš virus a na oslabenou sliznici nasedne ještě bakterie. Nezažila jsem, ani u dětí, jen bakteriální rýmu. Čili je možné, že ATB vyřešily bakterii, ale virus ještě zůstává. Časově by to sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.12.22 19:53

A virus už se většinou dolečí bez antibiotik že?
Ještě mám pocit, že mám hrozných slin v krku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
22.12.22 19:56
@An97 píše:
A virus už se většinou dolečí bez antibiotik že?
Ještě mám pocit, že mám hrozných slin v krku. :D

Jj, na virus ATB nefungují, tělo si musí poradit samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
22.12.22 21:42

Děkuji moc, snad mate pravdu a bude to zachvilku v pořádku!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.12.22 21:08

Tak hlásím. Dnes návštěva ORL nos i krk vypadá lépe, takže by se to mělo jen lepšit. Dutiny mohou trosku bolet tím jak to bylo otekle tak to odtéká postupně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí