Záněty, záněty a zase záněty - pokecáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3509
31.1.15 11:07

@ricki známá byla u gynekologa, ten jí to řekl, tak by asi měl vrátit diplom. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
31.1.15 16:10

Tak třeba mu špatně rozuměla, svrab fakt z hygieny není, možná řekl svrbění :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
31.1.15 16:14

Ne, rekl svrab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
31.1.15 16:26

Tak svrab třeba měla, to je možné, že se někde sexuálním stykem nakazila, ale ne, že to dostala z hygieny, z mytí. Z vody a mýdla se zákožkou svrabovou ještě nikdo nenakazil :nevim:
 http://nemoci.doktorka.cz/svrab/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 14:18

Obnovuji diskuzi, protože si už nevím rady.
Po porodu (syn 2 roky) si nevím rady s gyn. záněty. Během 6 měsíců 3×zánět. A to nepočítám kvasinky, které taky přeléčeny. Po poslední léčbě, když jsem měla zánět (užívání atb a zaváděcí tablety) jsem před menstruací začala 3 dny špinit. Ihned jsem jela k doktorovi, který mě prohlédl a nic nezjistil, podbříšek mě nebolel, jen že čípek měl malé prasklinky zřejmě z posledního zánětu byl citlivý a v břiše volná tekutina, ale není jednoznačné jestli to bylo po ovulaci nebo praskla cysta. doktor mi na každé prohlídce dělal utz a nic zvláštního neviděl, tentokrát mi vzal na mou žádost stěr na cytologii (v listopadu 2014 ok). Po porodu jsem si nechala zavést tělísko stříbrné, ale to bylo po 2 měsících vyjmuto, protože mě bolelo břicho, tělo ho nepřijalo, neužívala jsem do teď žádnou antikoncepci, s manželem jsme používali kondom, proto si nemyslím, že by mi vracel infekci on. Nyní na doporučení lékaře jsem začala užívat hormonální antikoncepci, aby se mi uzavřely porodní cesty a kvasinky nepřecházeli hned v zánět na čípku. Užívám jeřáb ptačí, kotvičník a kontryhel v kapkách, popíjím čaj na cysty a užívám laktobacily v tobolkách. Nyní čekám na výsledky ze stěrů a obávám se, že se chystá další zánět. Pociťuji slabou bolest v podbříšku, ale nemám žádný výtok, nevím jestli už si to psychicky nevsugerovávám, ale jsem z toho zoufalá a bojím se, že se zánět vrátí. Chtěla bych žít normální život a ne být neustále v ordinaci lékaře. Přečetla jsem si příspěvky co jste psaly a vše dělám, cukry jsem omezila, sprchuji se ob den s mýdlem někdy jen vodou, nepoužívám tampony… je to začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.3.15 23:54

@EsterkaMartinka Ano, je to začarovaný kruh :( Mně tak nějak pomohlo, že jsem se přestala tolik sledovat. Sice mě svědění taky sem tam chytne a to nadávám jak špaček, ale jednu dobu jsem se snažila všechno možné, abych měla klid, tolik peněz jsem do všelijakých prášků a globulí vrazila… :zed: :zed:
Nenapadlo tě třeba vyzkoušet detoxikační tělísko Scartlett? Jsou na něj dobré recenze. Mám sice i na vlastní kůži vyzkoušené, ale žádný zázrak v tom (v mém případě) nevidím. Přesto jsem uvažovala, že bych si ho opět koupila :think:

P. S.: Jak se projevuje zánět na čípku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.15 20:23

Tak mám po výsledcích a cytologie naprosto v pořádku, jen tam jsou nějaké pozánětlivé stopy, což je prý po mém stavu normální a nic dalšího tam není. Doktor mi ještě udělal utz, prohmatal mě a že je vše ok a nyní jsem zdravá. Tak si zavádím gynocaps co 4 dny na obnovu prostředí a užívám dále to co jsem psala výše. Jj, od včerejška po výsledcích a vyšetření jsem se nějak zklidnila, že je vše ok a je mi i lépe, psychika dokáže divy :( Peníze to už ani raději nepočítám co mě to všechno stojí. O tom tělísku jsem neslyšela, nastuduji. U mě zánět se projevil tak, že jsem měla výtok a bolel mě podbříšek a když jsem si sedla, tak jsem cítila vždy ostrou bolest z toho čípku co mě střílela až do zad a to jsem vždy věděla, že je to zpět. Tak teď doberu všechnu tu kůru co mám + antikoncepci co mi dr. doporučil brát a uvidíme, jak dlouho bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.3.15 20:42

Ja jsem na to trpela kdyz mi bylo tak 17. Zhruba do tech dvaceti. Mela jsem to snad kazdej mesic, vetsinou v kombinaci se zanetem mocaku. Obihala jsem porad doktory a stejne me to kazdej mesic chytlo. Zpetne bych rekla, ze to bylo nedostatecnym oblikanim - chodis dost oblikana? Nosis doma prezuvky a ponozky? Dlouhej kabat, aby ti netahlo na zada. Taky jsem vyzkousela vsechny mozny pilulky, globule, cipky, vsechno pomohlo jen prechodne. Ted mam (klepu na drevo!) uz docela dlouho klid. Poradne se oblikam, pouzivam mejdlo specialne na frndu, moc se nevymejvam - jen tak normalne - driv jsem se hodne myla, hodne jsem to drbala, to taky asi neni dobry. Dodneska neznam pricinu, testovali me i na chlamydie a nic. Mozna tomu napomohly i antibiotika snad kazdej mesic na ten zanet mocaku. Zkus na posileni imunity laktobacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.15 20:55

@Azeretereza z neoblíkání a frajeřinek jsem už vyrostla :mrgreen: Mám kabát až ke kolenům, doma nosím dvoje ponožky, z toho jedny domácí pletené a trička taky delší, že mi na záda netáhne a v ponožkách dokonce i spím, jsem zimomřivá. jj, to mytí taky dělám už střídmě. Chlamydie mě taky napadli, ale ty mi testoval cca před rokem a bylo to ok, uvidíme co bude teď a pokud by se to zase opakovalo, tak se ho zeptám na tyto testy. A o tom močovém měchýři mi taky říkal, že by to mohlo být z něj. Laktobacily beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.19 14:33

Zánět mocaku

Chtěla jsem se zeptat, měla jsem dnes pohlavní styk. Už jsem dvakrát dostala zánět mocaku. Poprvé z bakterii ze stolice, jenže tehdy jsem se nekoupala před tím ani po tom. Podruhé z prochladnuti, ale to byla moje vina. A dneska jsem se koupala před tím, ale přítel se opět dotkl tam kde neměl, koupala jsem se i po tom. Ale bojím se, ze bych zánět mohla dostat. Ještě jsem si vzala brusinku (tabletku z lékárny). :?

• Citovat
  • Upravit
11
27.7.19 14:34

Zánět mocaku

Chtěla jsem se zeptat, měla jsem dnes pohlavní styk. Už jsem dvakrát dostala zánět mocaku. Poprvé z bakterii ze stolice, jenže tehdy jsem se nekoupala před tím ani po tom. Podruhé z prochladnuti, ale to byla moje vina. A dneska jsem se koupala před tím, ale přítel se opět dotkl tam kde neměl, koupala jsem se i po tom. Ale bojím se, ze bych zánět mohla dostat. Ještě jsem si vzala brusinku (tabletku z lékárny). :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
11.10.22 10:25

@nadus dobrý den, mám to samé.
Jak jste se vyléčila prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...