Záněty, záněty a zase záněty - pokecáme

3823
25.7.05 09:33

Záněty, záněty a zase záněty - pokecáme

Ahoj holky, tak gynekologické záněty mě už fakt točí. :roll: Písněte Vaše zkušenosti s léčením a jak jste se s nima popraly.
Díky sunn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3823
25.7.05 09:42

ne kvasinky

:arrow: Ještě jsem chtěla dodat, že nemyslím kvasinkové záněty, ale všechny ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
25.7.05 14:47

Ahoj Sunn, na toto téma tu byly dobré diskuze tak před půl rokem a hodně holek tam psalo své „bohaté“ zkušenosti, tak se zkus podívat a přeju úspěšný boj :?
Všechny ty záněty jsou o poruše rovnováhy v pochvě a selhání imunity..
Jinak mě pomohlo přeléčení antibiotiky a pak Gynoflor obden (na obnovu správné mikroflóry) a má dlouhodobě pokoj. Taky ráda piju bylinkové čaje, které tomu hodně pomáhají, ale s těma v těhu opatrně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.7.05 15:18

bylinky

Ahojky,já jsem taky trpěla na záněty,2 roky jsem nemohla otěhotnět.Kámoška mi doporučila léčitele-jsem teda skeptik,ale šla jsem k němu :roll: -no co mám povídat-předepsal mi čajík a kapky z jeřábu a dnes jsem ve 22tt.

• Citovat
  • Upravit
3823
27.7.05 08:09

od sunn

Ahojky.
Cami, dík moc za tip na minulou diskuzi, ale moc pozitivnich zprav jsem tam nenasla. Souhlasim s tim jak pises, ze zanety jsou o porusenem prostredi v pochve.
anonymni - diky za napsání. Nevíš jaké to jsou bylinky co piješ??
Gratuluji k miminku. já už chci takyyy :)

Přišla mi jedna odpoved, že na děložní čípek pomáhá rakytníkový olej vnitřně i sedací koupele a také dost spoléhám na kontryhel, vaginální gel Femisan a snížení množství cukru v jídle (ale to je sakra těžký :? ).
Pracuju na posílení děložního čípku, protože prý pro těhu je moooc důležitý. Takže bylinky…
Potřebné je taky udělat stěry do laboratoře na bakterie chlamydie, streptokoka a pod… To už mám úspěšně za sebou a po přeléčení antibiotiky snad definitivně pryč.

Kdyby jste měla ještě některá zkušenosti nebo nějaké tipy budu vám vděčná a třeba to pomůže i někomu jinému. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.7.05 08:38

Sunn,
rakytník je jedna z nejběžnějších rostlin na posílení imunity. Prodávají se bylinkové směsi s rakytníkem na posílení imunity. Ohledně zavádění něčeho do pochvy bych byla opatrnější, vím že některé holky tu třeba psali, že si kápnou na tampón tea tre olej a zavedou na noc, ale toho moc nejsem příznivcem. Má to sice dezinfekční účinky,ale k obnovení rovnováhy v poševní mikroflóře to určitě nepřispívá (ostatně stejně jako antibiotika), tu je pak potřeba nějak obnovit a hlavně udržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
27.7.05 09:16

od sunn

Cami - na tamponu bych si tam nic nezavadela,toho se bojim.
Ale koukala jsem, ze mi jedna bylinkářka radila pouzivat vnitrne rakytníkový olej, tak to asi zavadet do pochvy a sedací koupele. je i protizanetlivy. Uz jsem si ho objednala, tak uvidim.
Ale prý barví do červena, to bude prča.
Na obnovu mikroflory mam ten Femisan (tea tree oil) a jím lactobacilus acidophilus kapsle.
Cami - ty jsi tehulka nebo kde já jsem Te uz videla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
28.7.05 20:44

od sunn

Pokud máte některá co říct k zánětům, tak jen do toho…
Zjistila jsem, že záněty a výtoky…jsou vnitřní slzy, způsobené psychicky něčím aŤ už z dřívějška, partnerem, otcem a pod.
Toto je naštěstí u mě ok.
Dost se bojím problémů s donošením plodu, když všude tvrdí jak je děložní čípek důležitý. Slyšela jsem i, že se v těhotenství čípek sešije a 14 dní před porodem se steh zase vyndá. Pomáhá to udržet těhu.
Je tu někdo, kdo se s tím setkal???

JInak ještě na kvasinky doporučuji ume ocet (ráno 1-2 lžičky do sklenice vody). Pomáhá zharmonizovat střeva a navrátit jim zá:,–(ité prostředí. Kvasinky nemají šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
3.8.05 07:45

od sunn

Ahoj, našla jsem výbornou stránku
www.zenskezanety.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
3.8.05 07:53

od sunn

Na ženské záněty pomáhá z bylinek
hlavně měsíček a kontryhel čaj by se měl pít 3× denně a nejméňě 14 dní :D
(měsíček se může pít i v těhotenství, ale ve 3.měsíci opatrně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
3.8.05 07:58

od sunn

A ještě jsem se chtěla zeptat jaké máte zkušenosti s léky na záněty
(ať už volně prodejnými nebo na recept).
Pomohl Vám například :?:
MACMIROR COMPLEX
GYNO-PEVARYL
FEMIGEL
FEMISAN
FERMALAC
TANTUM ROSA
LACTACYD
CLOTRIMAZOL
CANDIBENE
nebo jiné?
Uvítám každou zkušenost. Mě se nejvíce osvědčil Femigel, ale je drahý
a jsou v něm jen 3 dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
3.8.05 14:17

Ahojky Sunn,

asi před čtvrt rokem mi zjistili spálový bacil v pochvě, brala jsem na to MACMIROR tablety. A myslím, že mi pomohly. Jinak jsem nikdy na záněta netrpěla. Moje kamarádka si dost chválí TANTUM Rosa používá to preventivně vždy po koupání ve veřejném bazénu a je s tím velice spokojená.
 Katyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
4.8.05 20:14

od sunn

Ahoj Katty, díky za příspěvek. Budu muset TANTUM ROSA vyzkouset.
Ja měla chlamydie, potvůrky…naštěstí po antibiotikách už jsou pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
16.8.05 11:38

Bolí někoho z vás podbřišek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wejůůů
5.5.10 18:25

Macmiror