Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak gynekologické záněty mě už fakt točí.
Písněte Vaše zkušenosti s léčením a jak jste se s nima popraly.
Díky sunn
Ještě jsem chtěla dodat, že nemyslím kvasinkové záněty, ale všechny ostatní.
Ahoj Sunn, na toto téma tu byly dobré diskuze tak před půl rokem a hodně holek tam psalo své „bohaté“ zkušenosti, tak se zkus podívat a přeju úspěšný boj ![]()
Všechny ty záněty jsou o poruše rovnováhy v pochvě a selhání imunity..
Jinak mě pomohlo přeléčení antibiotiky a pak Gynoflor obden (na obnovu správné mikroflóry) a má dlouhodobě pokoj. Taky ráda piju bylinkové čaje, které tomu hodně pomáhají, ale s těma v těhu opatrně…
Ahojky,já jsem taky trpěla na záněty,2 roky jsem nemohla otěhotnět.Kámoška mi doporučila léčitele-jsem teda skeptik,ale šla jsem k němu
-no co mám povídat-předepsal mi čajík a kapky z jeřábu a dnes jsem ve 22tt.
Ahojky.
Cami, dík moc za tip na minulou diskuzi, ale moc pozitivnich zprav jsem tam nenasla. Souhlasim s tim jak pises, ze zanety jsou o porusenem prostredi v pochve.
anonymni - diky za napsání. Nevíš jaké to jsou bylinky co piješ??
Gratuluji k miminku. já už chci takyyy ![]()
Přišla mi jedna odpoved, že na děložní čípek pomáhá rakytníkový olej vnitřně i sedací koupele a také dost spoléhám na kontryhel, vaginální gel Femisan a snížení množství cukru v jídle (ale to je sakra těžký
).
Pracuju na posílení děložního čípku, protože prý pro těhu je moooc důležitý. Takže bylinky…
Potřebné je taky udělat stěry do laboratoře na bakterie chlamydie, streptokoka a pod… To už mám úspěšně za sebou a po přeléčení antibiotiky snad definitivně pryč.
Kdyby jste měla ještě některá zkušenosti nebo nějaké tipy budu vám vděčná a třeba to pomůže i někomu jinému. ![]()
Sunn,
rakytník je jedna z nejběžnějších rostlin na posílení imunity. Prodávají se bylinkové směsi s rakytníkem na posílení imunity. Ohledně zavádění něčeho do pochvy bych byla opatrnější, vím že některé holky tu třeba psali, že si kápnou na tampón tea tre olej a zavedou na noc, ale toho moc nejsem příznivcem. Má to sice dezinfekční účinky,ale k obnovení rovnováhy v poševní mikroflóře to určitě nepřispívá (ostatně stejně jako antibiotika), tu je pak potřeba nějak obnovit a hlavně udržet ![]()
Cami - na tamponu bych si tam nic nezavadela,toho se bojim.
Ale koukala jsem, ze mi jedna bylinkářka radila pouzivat vnitrne rakytníkový olej, tak to asi zavadet do pochvy a sedací koupele. je i protizanetlivy. Uz jsem si ho objednala, tak uvidim.
Ale prý barví do červena, to bude prča.
Na obnovu mikroflory mam ten Femisan (tea tree oil) a jím lactobacilus acidophilus kapsle.
Cami - ty jsi tehulka nebo kde já jsem Te uz videla
Pokud máte některá co říct k zánětům, tak jen do toho…
Zjistila jsem, že záněty a výtoky…jsou vnitřní slzy, způsobené psychicky něčím aŤ už z dřívějška, partnerem, otcem a pod.
Toto je naštěstí u mě ok.
Dost se bojím problémů s donošením plodu, když všude tvrdí jak je děložní čípek důležitý. Slyšela jsem i, že se v těhotenství čípek sešije a 14 dní před porodem se steh zase vyndá. Pomáhá to udržet těhu.
Je tu někdo, kdo se s tím setkal???
JInak ještě na kvasinky doporučuji ume ocet (ráno 1-2 lžičky do sklenice vody). Pomáhá zharmonizovat střeva a navrátit jim zá:,–(ité prostředí. Kvasinky nemají šanci.
Ahoj, našla jsem výbornou stránku
www.zenskezanety.cz
Na ženské záněty pomáhá z bylinek
hlavně měsíček a kontryhel čaj by se měl pít 3× denně a nejméňě 14 dní ![]()
(měsíček se může pít i v těhotenství, ale ve 3.měsíci opatrně)
A ještě jsem se chtěla zeptat jaké máte zkušenosti s léky na záněty
(ať už volně prodejnými nebo na recept).
Pomohl Vám například ![]()
MACMIROR COMPLEX
GYNO-PEVARYL
FEMIGEL
FEMISAN
FERMALAC
TANTUM ROSA
LACTACYD
CLOTRIMAZOL
CANDIBENE
nebo jiné?
Uvítám každou zkušenost. Mě se nejvíce osvědčil Femigel, ale je drahý
a jsou v něm jen 3 dávky.
Ahojky Sunn,
asi před čtvrt rokem mi zjistili spálový bacil v pochvě, brala jsem na to MACMIROR tablety. A myslím, že mi pomohly. Jinak jsem nikdy na záněta netrpěla. Moje kamarádka si dost chválí TANTUM Rosa používá to preventivně vždy po koupání ve veřejném bazénu a je s tím velice spokojená.
Katyy
Ahoj Katty, díky za příspěvek. Budu muset TANTUM ROSA vyzkouset.
Ja měla chlamydie, potvůrky…naštěstí po antibiotikách už jsou pryč.