Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nedavno jsme se prestehovali a v byte zustala puvodni linka, ktera nejde nicim vycistit. Nemuzu se zbavit puvodniho oderu.
Nevite, cim se da vycistit vnitrek linky? Diky za kazdou radu ![]()
@polkina píše:
Ahoj, nedavno jsme se prestehovali a v byte zustala puvodni linka, ktera nejde nicim vycistit. Nemuzu se zbavit puvodniho oderu.Nevite, cim se da vycistit vnitrek linky? Diky za kazdou radu
vyčistit, desinfekce a pak zkusit třeba přelakovat?
Octová voda, savo, voda s eukalyptovým olejem. Větrat. Bobkové listy do poliček, nebo kousek uhlí. ![]()
Zkus octovou vodu, nebo vodu s citronovou šťávou (hodně citronu), to by mělo pohlcovat pach i desinfikovat. Pak bych tam nechala vevnitř stát nějakou dobu hrnek s octem, někde vzadu za nádobím, kde nebude moc zavazet. Vůně octa sice nic moc, ale lepší než nějaká cizí zatuchlina.
@k.a.c.k.a.1 píše:
Octová voda, savo, voda s eukalyptovým olejem. Větrat. Bobkové listy do poliček, nebo kousek uhlí.
uhlí pohlcuje pach?
A je to nejakej „staresinskej“ smrad nebo takovej umelej, jakoby novota? My mame linku vcelku novou a policka se sklenickama mi taky smrdi. Staci sklinku vyplachnout a pohoda ale skrinka smrdi furt. Cistila jsem vsim moznym uz.
@Krkael Na ten zápach novoty pomáhá čerstvě umletá káva a do hrníčku. Postavit v koutě a za měsíc máš po novotě.
@polkina píše:
Ahoj, nedavno jsme se prestehovali a v byte zustala puvodni linka, ktera nejde nicim vycistit. Nemuzu se zbavit puvodniho oderu.Nevite, cim se da vycistit vnitrek linky? Diky za kazdou radu
známá to tak má taky.. nastěhovali se do bytu kde rok nikdo nebydlel a ta linka jim taky hrozně smrdí a zkoušela už všechno možný a toho smradu se nezbavila.. je to celkem nepříjemný, jde to cítit hned když vejdeš do kuchyně a to nádobí je tím dost načuchlý ![]()
@Krkael píše:
A je to nejakej „staresinskej“ smrad nebo takovej umelej, jakoby novota? My mame linku vcelku novou a policka se sklenickama mi taky smrdi. Staci sklinku vyplachnout a pohoda ale skrinka smrdi furt. Cistila jsem vsim moznym uz.
prave ze je to takovej neidentifikovany smrad. Ale nam zrovna taky smrdi nejvic policcka se sklenickama
zkusim vsechno, co radite. Diky
@kolmenka píše:
@Krkael Na ten zápach novoty pomáhá čerstvě umletá káva a do hrníčku. Postavit v koutě a za měsíc máš po novotě.
Uz ji mam 2 roky. Je to takovej divnej umelej smrad… a ted me napadlo ze to tak muze smrdet lepidlo. Mam v te skrince sklo ![]()
@Krkael
je to možné. Mě ta mletá káva pomohla.Pak tam tedy chvilku vše vonělo kafem ale to bylo taky za týden pryč a novota se nevrátila. ![]()
A nepomohlo by nechat skříňky vetrat? Vim, ze je to na opacknuti, ale já bych to zkusila. A vodu s octem, pořádné vytrit
Ještě poradím jedlou kuchyňskou sodu nasypat na talířek a nechat tak den. Dělám to tak u lednice. Soda na sebe váže pachy.